Travelnews.lv ceļo ar Audi A7: piecas atziņas par automašīnu [1]

Apmācies rīts vairs neliekas tik drūms, kad piesēdies pilnīgi jaunam Audi A7 Sportback pie stūres. Automašīnas odometrs rāda tikai 126 km nobraukumu un mēs to būtiski pārspēsim - dodamies 3 dienu jeb 500 km ceļojumā uz Kurzemi, lai pavērotu ledus iešanu Ventā un izbaudītu Kuldīgas restorānu nedēļu...

5 GALVENĀS ATZIŅAS PAR AUDI A7 SPORTBACK (2018):

- Automašīnas dizains ir pirmais, kas pievērš apkārtējo cilvēku uzmanību. Harmoniski plūstošās virsbūves līnijas un luksus klases gabarīti (4,97 x 1,91 x 1,42 metri) nepārprotami signalizē, ka tas ir statusa "vāģis", kas tiešā veidā konkurē ar BMW sesto sēriju un Mercedes CLS. Man personīgi patīk un vienmēr ir patikuši Audi zīmola automašīnu saloni, kas no autovadītāja skatu punkta vienmēr ir atturīgi, lietišķi un kvalitatīvi.

- 286 zirgspēku jaudīgais 3.0 TDI motors, kas 100 kilometru paātrinājumu sasniedz 5,7 sekundēs sākuma posmā mazliet pārsteidz: starta pozīcijā nav sportiska asuma. Taču no pasažieru komforta sajūtas tas ir labi. Tie tomēr tiek "vizināti" statusam atbilstošā manierē, nevis ar drošības ķiveri galvā. Ceļa līkumos Audi ar ''quattro'' piedziņu un aizmugurē stūrējamiem riteņiem turas kā "pielīmēts". Visi ceļa nelīdzenumi un bedrītes tiek "norītas", pasažieriem pat nemanot, ka tādi bijuši. Pateicoties stūrējamiem aizmugures riteņiem, piecus metrus garais Audi spēj apgriezties pat uz 11,1 metrus plata ceļa.

- No ceļošanas aspekta Audi A7 Sportback var lepoties ar ietilpīgu bagāžas telpu (no 535 līdz 1.390 litriem, atkarībā no modeļa). Tā ir tik liela, ka neviļus prātā iešaujas doma, ka varēja kādus 10-15 cm no bagāžas telpas atdot aizmugures pasažieriem, lai tie varētu sēdēt kājas sakrustojuši. :)

- Ceļojuma komfortu nodrošina daudzie drošās braukšanas asistenti (pilnā aprīkojumā 39), kuri Audi modelī diezgan precīzi funkcionē. Zvēru atpazīstamība ir ieregulēta uz stirnas un alņa lielumu, bet cilvēkus uz ielas vai ceļa pamana un brīdina gandrīz perfekti. Audi vienmēr ir akcentējis gaismas lukturu iespējas, kas tik tiešām ar lāzertehnoloģijām labi izgaismo ceļa nomales. Pagaidām vēl sapnis, bet drīzumā ir sagaidāms, ka ceļā uz Latgali, Audi mani priekšlaicīgi informēs vai brīdinās, ka pēc 100 km manā maršrutā ir gaidāms apledojums vai sniegs aplikācijā WAZE. Laika prognozi tuvākajām dienām Audi monitorā var nolasīt jau tagad. Kā mīnusu, nu jau gandrīz visos luksus klases mašīnās, ir atsevišķu funkciju digitālā apkalpošana. Piemēram, braucot ar ātrumu 200 km/h, nav īpašas vēlmes novērst skatu no brauktuves uz monitoru, lai ieregulētu vēsāku klimatu salonā. Vecākajos modeļos to varēja sataustīt kā uz vecā, labā Nokia telefona, bet tagad tomēr ir jāieskatās monitorā. Audi A7 Sportback piedāvā divus, perfekti izvietus 8,6 collu un 10,1 collu monitorus. Interesanti, kas pieskāriena jūtīgumu monitorā var regulēt, proti, funkcijas pogu var ieslēgt gandrīz kā virtuālu pogu vai pietiek tikai pieskarties.

- Audi A7 Sportback ir elegants un perfekti noslīpēts vāģis, kas priecēs īpašniekus ar izsmalcinātu gaumi. Lielākais vairums Latvijas iedzīvotāju to iegādāsies otrreizējā tirgū, jo cenas līmenis ar labu aprīkojumu ir vizmaz 100 000 eiro robežās.

FOTOGALERIJA: 65 bildes - Travelnews.lv ar jauno «Audi A7 Sportback» apceļo Kurzemi un Kuldīgu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 grr 03/21/2018 11:08 Galerija nedarbojas.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58422995sec.