Iedvesma ceļojumam - Madagaskara (video) [1]

Madagaskara visā pasaulē zināma kā lemuru un baobabu zeme un šis fakts iedvesmojis radīt daudzas slavenas multiplikācijas filmas. Pirmie iedzīvotāji uz salas parādījās pirms 2000 gadiem. Tagadējie Madagaskaras iedzīvotāji ir Malagaši. Mazapdzīvotā sala ir ceturtā lielākā pasaulē. Tās izmērs ir divas reizes lielāks par Lielbritāniju - sala ir 1580 kilometrus gara un 570 kilometrus plata.

Madagaskara ir unikāla – šeit atrodami 5 procenti no visām zināmajām pasaules dzīvnieku un augu sugām. Iespaidīgā flora un fauna saskaņojas ar eksotiskām ainavām, kam piemīt neiedomājama dažādība – šķērsojot vien 300 kilometrus, no lietus meža iespējams nonākt tuksnesī.

Tikai dažos zemeslodes nostūros iespējams sastapties ar tik iespaidīgu dabas kaleidoskopu. Taču, lai spētu izbaudīt visu, ko sniedz Madagaskara, jārēķinās ar to, ka tas var būt sarežģīti un diezgan dārgi.

Ceļu infrastruktūra šeit ir diezgan drūmā stāvoklī. Taču tos, kam sirdij tuva piedzīvojumu baudīšana, noteikti iepriecinās bezceļu izbraukšana. Par to liecina vien tas, ka dažus salas nacionālos parkus sasniedz tikai 100 tūristi gadā, un atsevišķi ciemati lietus sezonā dzīvo pilnīgā vientulībā.

Kontrastu zemes krasta līnija stiepjas 5000 kilometru, bet barjerrifs – 450 kilometru garumā. Madagaskara sastāv no 250 salām, tādēļ nevienā ekskursijā pa šo zemi neiztikt bez pludmaļu apmeklējuma. Nirējiem šeit ir īsta paradīze – iespējams apskatīt gan kuģu vrakus, gan redzēt rajas, vaļhaizivis, rifu haizivis un daudzus citus, eksotiskus ūdens iemītniekus. Ūdeņos un to tuvumā tūristu acis priecē arī koraļļu krāšņums un bruņurupuči. Pat tie, kas no ūdens izpriecām turas pa gabalu, nevarēs atturēties no idilliskajām pludmalēm.

Madagaskaru apdzīvo daudzas imigrantu tautas no Indijas okeāna salām, kuras ienesušas savas paražas un tradīcijas. Salas tagadējā kultūra sastāv no sarežģītiem ticējumiem un rituāliem, kuros īpaši izpaužas senču garu godināšana. Madagaskaras viesiem, kas cenšas pierast pie vietējiem iedzīvotājiem raksturīgās nāves centrālās nozīmes ikdienas dzīvē, šī var būt lieliska iespēja pārvērtēt viņu pieņēmumus un ticību, kas saistīta ar dzīvību un nāvi. Saistībā ar eksistenciāliem jautājumiem, uz salas atrodami pietiekami interesanti apskates objekti – Antananarivo 12 svētie pakalni, pirātu kapsēta un Madagaskaras industriālās revolūcijas atstātās pēdas Mantasoa pilsētā.

Par vienu no krāšņākajiem Madagaskarā uzskatāms Andringitras nacionālais parks. Centrālajā daļā tas ietver majestātisku kalnu grēdu ar divām gleznainām ielejām katrā debespusē – Namoly un Tsaranoro (cauri plūstošās upes dēļ, dažreiz saukta par Sahanambo), veidojot paradīzi aktīvās atpūtas piekritējiem.

Parkā iespējams apbrīnot iespaidīgas ainavas, kājām ceļot pa labiekārtotām gājēju takām 100 kilometru garumā ar lieliskām iespējām pārnakšņot. Atrodami interesanti ciemati, kā arī trīs iespaidīgas kalnu virsotnes – 2658 metru augstā Imarivolanitra, Tsaranoro masīva augstākais punkts (1910 metri) un angliski runājošo tūristu nodēvētais "Pic Dondy" kalns (2.195 metri).

Un tagad, par pašu interesantāko: šeit nesastapsiet gandrīz nevienu cilvēku. Tas skaidrojams ar dažādiem iemesliem – slikto ceļu stāvokli, tālo novietojumu attiecībā pret tuvāko valsts mēroga lielceļu un relatīvi nelielo parka vecumu.

Viens no visvairāk fotogrāfijās iemūžinātajiem punktiem Madagaskarā ir RN8 ceļš starp Morondavu un Belo-sur-Tsiribihinu. No abām pusēm baobabu ieskauts, šeit skatāmā ainava kļuvusi teju par Madagaskaras simbolu. Koki šeit ir vairāk nekā 1.000 gadu veci ar milzīgiem, krokainiem zariem – nav grūti iedomāties, kādēļ tie iesaukti par "debesu saknēm". Vislabākais laiks Baobabu ielejas apmeklējumam ir saullēktā vai saulrietā. Tad koki krāsojas visizteiksmīgāk, un to garās ēnas pastiprina neaprakstāmi graciozās formas.

Mazliet pasapņo par to, kā būtu, ja reiz izdotos nokļūt uz šīs salas. Iedvesmojies no video:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 11/13/2018 18:29 Madagakara ir fantastiska. Sirsnīgi iesaku aizlidot, neraugoties uz to, ka ceļojums ir samērā dārgs


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42710686sec.