5 padomi ceļotājiem, kuri gatavojas doties uz Indiju [1]

Ar vairāk kā vienu miljardu iedzīvotāju un ne mazāk pasakainu ainavu, kultūras un arhitektūras brīnumiem,  Indija, šķiet, ir vesels kontinents nevis valsts. Valdzinājumu vairo spēcīgie kontrasti starp lauku ciematiņiem un dzīvīgām metropolēm, tādēļ nav noslēpums, ka Indija nereti pārsteidz pat vispieredzējušākos ceļotājus. Vēl jo vairāk – neaptveramā daudzveidība un izmēri daudzus pat attur no šīs Āzijas pērles apmeklējuma, jo, šķiet, sarežģījumi var piemeklēt pat ceļojuma plānošanas stadijā. Risinājums? Sāciet ar virspusēju Indijas iepazīšanu, noskaidrojot svarīgākos aspektus, un gūstiet pārliecību, ka šāds ceļojums galu galā ir lieliska ideja.

Veselība

Pirms kāpšanas lidmašīnā vajadzētu vērsties pie speciālista, lai noskaidrotu, kādas vakcīnas būtu nepieciešamas. Tas gan atkarīgs no jūsu slimības vēstures, reģioniem, kurus apmeklēsiet, un citiem faktoriem, taču visbiežāk, dodoties uz Indiju, ceļotājiem tiek rekomendēts vakcinēties pret hepatītu A, hepatītu B un vēdertīfu. Apmeklējot valsts dienvidu reģionus, ieteicams neaizmirst par tā dēvētajiem malārijas profilakses līdzekļiem.

Klimats

Var uzskatīt, ka Indijā ir trīs izteiktas sezonas: karstā, vēsā un lietus sezona. Parasti par labāko laiku valsts apmeklējumam uzskata vēso sezonu – no novembra līdz februāra vidum. Tomēr jāatceras, ka, piemēram, atsevišķos ziemeļu reģionos pie Himalaju kalniem klimats ir salīdzinoši vēss visu cauru gadu.

Pārvietošanās

Par transporta veidu trūkumu Indijā nebūt nevar sūdzēties, tomēr daži no tiem nenoliedzami ir komfortablāki nekā citi. Savulaik bēdīgi slavenais Indijas dzelzceļa tīkls mūsdienās piedzīvojis krietnus uzlabojumus un uzskatāms par vienu no efektīvākajiem starppilsētu pārvietošanās veidiem, taču jāpatur prātā, ka vilcieni tomēr mēdz būt pārpildīti, tādēļ jebkurā gadījumā biļetes jāiegādājas laikus. Ja padomā mērot garākas distances, piemēram, no Deli uz Bengalūru, der aplūkot lidsabiedrību iekšzemes avioreisu piedāvājumos. Biļešu cenas lielās konkurences dēļ aviokompāniju vidū ir salīdzinoši draudzīgas, turklāt tas galu galā ir ātrākais un drošākais transporta veids.

Apskates objekti

Pirms rezervējiet aviobiļetes vai viesnīcu, padomājiet, kādu vēlaties redzēt savu ceļojumu. Relaksējošai pauzei no ikdienas steigas apsveriet iespēju apmeklēt Goa pludmales vai Rišikēšas kūrortus. Vēlaties klātienē skatīt hinduistu kultūrvēsturisko mantojumu? Dodieties uz Gangas vai Vārānasī upes krastiem. Savukārt vienkāršam ievadam Indostānas pussalā izvēlieties tā dēvētā "Zelta trijstūra" (Deli, Āgra un Džajpura) apceļošanu.

Kultūras normas

Indijā jūs, visticamāk, sastapsieties ar visdažādākajiem ļaudīm. Tomēr ir vairāki visaptveroši principi, kuri, domājams, palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām komunikācijā ar vietējiem. Pirmkārt, dāmām nevajadzētu vilkt pārāk uzspīlētu vai atsedzošu apģērbu, bet tā vietā pat apsvērt iespēju iegādāties sari, lai nepiesaistītu tik daudz uzmanības un allaž saglabātu patīkamu vēsumu. Otrkārt, ieturot maltīti vai sasveicinoties, būtu jālieto tikai labā roka, jo kreisā tradicionāli tiek uzskatīta par netīru. Vēl jāatceras, ka tā dēvētās cilvēka privātās telpas jēdziens Indijā ievērojami atšķiras no citiem pasaules reģioniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Gaida 11/13/2018 18:17 Jauki, ka šoreiz teiciens *bēdīgi slavenais... dzelzceļš...Indijā* lietots pareizi. Cik man nācies tajā ceļot - tas ir murgs. Toties eksotika!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46521306sec.