Vai zini, cik gados cilvēkiem pazūd vēlme pēc piedzīvojumu meklēšanas? [1]

Visam ir savs laiks -  arī tam, cik ilgi mūsos dzīvo neprātīga vēlme aktīvi meklēt piedzīvojumus. Aizrautīgi un bezbailīgi iet pa tumšām ielām, ēst jocīgos augļus, lēkt ūdenī, kuram neredzi dibenu vai šļūkt pa garāko cauruli ūdens atrakciju parkā... Lai arī katrs no mums ir atšķirīgs un šādas vēlmes nereti ietekmē arī mūsu ikdiena - cik labi jūtamies, kāda ir veselība un kādi apkārtējie draugi, tomēr ir tendences, kas tiek novērotas katrā vecuma grupā.

Pētnieki Lielbritanijā aptaujājuši 2000 cilvēkus, ar mērķi noskaidrot, kurā vecumā cilvēkos pamazām zūd vēlme pēc piedzīvojumu meklēšanas un viņi vairāk novērtē komfortu un stabilitāti.

Noskaidrots, ka šis vecums vidēji ir 34 gadi. Kopumā novērots, ka piedzīvojumu meklēšanas vēlme pamazām sāk izzust sasniedzot trīsdesmit gadu vecumu - un ap šo vecumu tā pazūd arvien straujāk. Puse no aptaujas dalībniekiem kā galveno iemeslu minējuši, ka fiziski izjūt nespēju vairs skriet, lekt, ballēties un bļaut tā kā agrāk, kas arī noved pie vēlmes vairāk atpūsties un nedarīt neko, nevis doties nezināmajā.

Cita starpā, trešdaļa no respondentiem atgādina to, ka ģimenes uzsākšana šajā vecumā ir nobremzējusi viņu piedzīvojumu kāri - savukārt 15% norāda, ka karjeras dēļ nevar atļauties mesties piedzīvojumos vai uzņemties pārlieku lielus riskus.

Tomēr trešdaļa no britiem norādījuši, ka arī 30 gadu vecuma sasniegšana viņus nav "nobremzējusi" - viņi gatavi meklēt piedzīvojumus arī šajā vecumā, par spīti visiem apkārtējiem faktoriem.

Starp piedzīvojumiem, kuros vislabprātāk metas Lielbritānijas iedzīvotāji, ir kalnu slēpošana, kāpšana kalnos, kā arī braukāšana ar kalnu riteni pa bīstamiem kalniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Greex 09/22/2019 18:40 Nuja - 34. Es domāju, ka šis vecums ir tā ap 75 gadiem (varbū t).


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.143641sec.