Aizsardzības ministrija atceļ 11. un 18. novembra bruņoto spēku parādes [1]

Ņemot vērā ar Covid-19 izplatību saistītos valstī noteiktos ierobežojumus, Aizsardzības ministrija informē, ka nenotiks ikgadējās 11. un 18. novembrī plānotās Nacionālo bruņoto spēku militārās parādes.

Atcelta 11. novembrī plānotā Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde un tautas gājiens par godu 101. gadadienai kopš Latvijas armijas uzvaras pār Bermonta karaspēku.

18. novembrī nenotiks Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienai veltītā Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas pakļautības iestāžu un Jaunsardzes vienību militārā parāde, kas tradicionāli norisinās 11. novembra Krastmalā, Rīgā.

Tāpat atcelti virkne citu Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes organizēto pasākumu visā Latvijā.

“Ņemot vērā straujo Covid-19 izplatības pieaugumu Latvijā, esmu pieņēmis grūtu, taču izsvērtu lēmumu jau savlaicīgi atcelt 11. un 18. novembra militāras parādes. Pašlaik kā vēl nekad, mums jābūt vienotiem un atbildīgiem savā rīcībā un darbos, lai pēc iespējas ierobežotu Covid-19 izplatību, pasargājot sevi, savas ģimenes un tuviniekus. Neraugoties uz tradicionālo svētku pasākumu atcelšanu, aicinu būt lepniem par mūsu karavīriem, kas izcīnīja mūsu valsts brīvību un neatkarību, kā arī stāv Latvijas sardzē arī šodien,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atzīmē: “Rūpējoties par visas sabiedrības drošību, mums nācies pieņemt šo grūto lēmumu. 18. novembra militārā parāde, kurā plecu pie pleca soļo Latvijas un sabiedroto karavīri, zemessargi, jaunsargi, ugunsdzēsēji, policisti un robežsargi, ir skaista tradīcija, bez kuras grūti iedomāties Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienas svinības. Tāpat arī militārā parāde 11. novembrī par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku ir gadiem izlolota tradīcija un pagājušogad lāpu gājienā devāmies kopā ar tautu, apliecinot vienotību un mūsu tautas gara spēku. Tomēr rūpēs par visas sabiedrības veselības saglabāšanu, šogad svētkus svinēsim citādi, un apliecināsim mūsu spēku un vienotību, esot kopā mūsu gaišajās domās”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 pret 10/15/2020 10:05 Nobalso par negodprātīgās saeimas atlaišanu arī Tu! https://www.latvija.lv/pv


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39342022sec.