Vācijā glābs Ziemassvētkus, Zviedrija deleģē funkcijas pašvaldībām, Kanāriju salas bez ierobežojumiem... [1]

“Lonely Planet” ir apkopojis būtiskākos pandēmijas apkarošanas ierobežojumus lielākajās Eiropas valstīs. Īrija, Francija un Vācija ir daļēji bloķējušas savas valstis, un virkni ierobežojumus ieviesusi pat Zviedrija.

 Zviedrija, kura līdz šim bija diezgan brīvi piegājusi Covid-19 pasākumu ieviešanai, ir deleģējusi pašvaldībām noteikt savus ierobežojumus pandēmijas laikā. Pirmā bija Upsala, kas lūdz cilvēkus izvairīties no sabiedriskām aktivitātēm, sabiedriskā transporta un fiziska kontakta ar cilvēkiem ārpus viņu mājsaimniecības.

Daudz striktāki mēri ieviesti Francijā – kopš 29. oktobra ir ieviests “lockdauns” līdz pat 1. decembrim. Visi ne tik svarīgie uzņēmumi tiek slēgti, lai gan atļauts darboties restorāniem un kafejnīcām, lai nodrošinātu pārtiku līdzņemšanai. Lai atstātu savus mājokļus, cilvēkiem jāsaņem rakstisks paziņojums.

Spānijā izsludināta ārkārtas situācija līdz pat 2021. gada 9. maijam. Pašvaldības ir tiesīgas noteikt komandantstundas no plkst. 23 līdz 6, un nepieciešamības gadījumā slēgt savas pašvaldības. Šobrīd no ierobežojumiem atbrīvotas vien Kanāriju salas drošās epidemioloģiskās situācijas dēļ.

Itālijā ierobežoti bāru un restorānu darbalaiki, dažos reģionos, tostarp Lombardijā, ieviesta komandantstunda un slēgtas skolas.

Polija ir noteikusi dažas augsta riska zonas, arī Varšavu, kur ierobežota pulcēšanās uz pasākumiem un slēgti arī viesmīlības uzņēmumi.

Grieķijā maskas kļuvušas par obligātām visās publiskajās iekštelpās un sabiedriskajā transportā. Mikonos, Santorini un Atēnās ir ieviesta komandantstunda no 00.30 līdz 5 rītā. Cilvēkiem, kuri ierodas Grieķijas kontinentālajā daļā, tiek piedāvāts veikt bezmaksas Covid-9 testu.

Nīderlandē līdz decembrim ir spēkā daļējs “lokdauns” – bāri un restorāni slēgti, bāri un kaņepju tirdzniecība aizliegta pēc pulksten 20, bet no pusnakts līdz 5 rītā ieviesta komandantstunda. Līdzīga situācija arī Beļģijā, bet Čehijā ir slēgtas skolas, restorāni, bāri, sporta zāles un teātri.

Šveicē jānēsā maskas publiskajās iekštelpās, un cilvēki mudināti ierobežot viņu sociālos kontaktus.

Vācijā cilvēkiem tiek lūgts palikt mājās. No 2. novembra gaidāma valsts daļēja slēgšana, lai “glābtu” Ziemassvētkus, tāpat tiks slēgtas visas viesmīlības vietas, bet viesnīcās varēs palikt tikai tie, kas devušies darījumu braucienos.

Īrijā slēgti veikali , kuros netiek tirgotas būtiskas preces, restorānos pieejama pārtika tikai līdznešanai, bet īri savus mājokļus nedrīkst pamest tālāk par 5 kilometriem.

Lielbritānijā ieviesta trīs līmeņu sistēma – atkarībā no infekcijas izplatības noteikti arī ierobežojumi. Piemēram, Līverpūlē un Lankšīrā ir slēgti uzņēmumi, bet Velsa ir nobloķēta, cilvēkiem jāpaliek mājās un nebūtiskie veikali slēgti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lasītāja 10/30/2020 23:11 Saprotu,ka ir krīze un kovids, bet nu tik daudz gramatikas kļūdu!!!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39863992sec.