Naktī uz svētdienu policija saskārusies arī ar agresiju [1]

Mājsēdes pasākumu kontroles laikā no naktī uz svētdienu, 10. janvāri, Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 5240 personu. 3958 gadījumos personas uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un viņām bija aizpildīti pašapliecinājumi. Vēl 1049 gadījumos tika doti preventīvie norādījumi. Diemžēl tika konstatēti arī pārkāpumi. Saistībā ar ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu, tieši komandantstundas neievērošanu tika uzsākts 541 administratīvā pārkāpuma process un sagatavoti 148 ziņojumi administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanai iecirknī. Atkarībā no pārkāpuma smaguma lielākajai daļai personu piemēroti sodi no 10 līdz 2000 eiro.

Lai gan komandantstundas ievērošanas pārbaudes laikā lielākā daļa cilvēku bija saprotoši, vairākas personas nepakļāvās policistu darbinieku likumīgajām prasībām un tika aizturētas. Dažos gadījumos policisti saskārās arī ar agresiju. Piemēram, Bauskā tika aizturēts kāds vīrietis, kurš pārbaudes laikā tīši sabojāja policijas dienesta automašīnu un likumsarga formastērpu.

Jāpiemin, ka Valsts policija ne vien komandantstundas laikā, bet visas dienas garumā kontrolēja noteikto ierobežojumu ievērošanu.

Par spīti smagajai epidemioloģiskajai situācijai un drošības noteikumiem, kas ir ieviesti, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatību un glābtu cilvēku dzīvības, atsevišķas personas jau atkārtoti devās organizētā braucienā ar automašīnām. Veicot pārbaudes, tika konstatēts, ka daudzi no viņiem pārkāpj ārkārtējās situācijas ierobežojumus, braucot automašīnās kopā ar personām, kas nav no vienas mājsaimniecības. Tāpat konstatēts, ka četras personas, kuras nesen atgriezušās no ārvalstīm ar augstu Covid-19 saslimstības rādītāju, pulcējas, neievēro pašizolāciju, kā arī nav aizpildījušas apliecinājumu covidpass.lv. Tādējādi ne tikai tika rupji pārkāptas noteiktās drošības prasības, bet apdraudēta arī citu cilvēku veselība.

Saskarsmē ar policistiem dažas personas bija agresīvi noskaņotas, apzināti, ļaunprātīgi nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām, lai gan vairākkārtīgi tika brīdinātas, lai pārtrauc likumpārkāpumus, kā arī slēpa identitāti, tāpēc dažas nācās nogādāt iecirknī apstākļu noskaidrošanai. Policija ir uzsākusi vairākus administratīvos procesus pēc Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 50. panta un pēc likuma “Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli 21. panta. Personām par apzinātiem likumpārkāpumiem jau ir piemēroti bargi sodi 500, 700, 900, 1000, kā arī 1500 eiro apmērā.

Tāpat pārbaužu laikā tika aizturēts meklēšanā izsludināts vīrietis, kuram ar tiesas lēmumu par smaga nozieguma izdarīšanu – nelikumīgām darbībām ar finanšu instrumentiem un maksāšanas līdzekļiem – ir piemērots apcietinājums. Savukārt pēc kādas personas iesnieguma tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 157. panta pirmās daļas – par neslavas celšanu. Kriminālprocesa ietvaros tika izņemti lietiskie pierādījumi, tostarp vieglās automašīnas piekabe, kā arī divi krēsli un muca ar uzrakstu.

Policija kategoriski neatbalsta šādu aizliegtu aktivitāšu īstenošanu un personu pausto par policijas atbalstu tām. Valsts policija aicina ikvienu rūpīgi pārdomāt savas darbības, neļauties provokācijām un izvērtēt riskus un situāciju arī turpmākā nākotnē saistībā ar iespējamu dalību dažādās aizliegtās aktivitātēs.

Valsts policija arī turpmāk ir gatava reaģēt, ja personas turpinās neievērot ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus. Personām, kas klaji un apzināti tos pārkāps, apdraudot līdzcilvēku veselību, sods ir neizbēgams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ess 01/11/2021 03:15 Kopš kura laika mašīnā jābūt tikai vienai mājsaimniecībai???


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Latvija
Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14624906sec.