Ko Zviedrijā nevajadzētu palaist garām? [1]

Zviedrijā ir daudz tūrisma objekti, ko traucas redzēt ceļotāji. Tomēr nedrīkst aizmirst par tādiem objektiem, kas pirmajā brīdī nešķiet pašsaprotami un obligāti apskatāmi, jo arī tie ir ļoti ieteicami un interesanti.

Ales Stenar (Skone): Škiet, ka 58 monolītie akmeņi, kas izvietoti pie Kåsebergaåsen uz austrumiem no Ystad pilsētas, tur nolikti jau vikingu laikos. Ales Stenar ir Zviedrijas lielākais akmeņu krāvums kuģa formā un tiek uzskatīta par maģisku vietu, tādu kā Zviedrijas Stounhendžu.

Visingsö (Smolande): Veterna ezera saliņā valda patiesa zviedru vasaras idille. Uz salas nokļūt var divdesmit minūšu ilgā braucienā no Gränna, lai tur doties velobraucienā ap Zviedrijas lielāko ozolkoku mežu, apmeklētu pilsdrupas un divas viduslaiku baznīcas.

Visbija (Gotlande): Visbijā no viduslaikiem pilnīgi saglabājies ne tikai 3,6 kilometrus garais pilsētas mūris, kas tur stāvējis jau senās Hanzas pilsētas ziedu laikos, bet arī kāds ducis senu baznīciņu.

Tanuma (Bohuslēna): Te apskatāmi 2500 līdz 3500 seni zīmējumi uz alu sienām. Bronzas laikmeta komiksi apskatāmi Vitlycke, Södra Ödsmål un citviet.

Kostera salas (Bohuslēna): Kostera salas atrodas Ziemeļjūrā pie Strömstad. Pēc statistikas salas ir saulainākā vieta Zviedrijā un tur nav motorizētu tranportlīdzekļu. Nesezonas laikā te ir vien vēja, lietus un jūras gludi nopulētas klintis, aitas un daži zvejnieki.

Sigtuna (Uplande): Sigtuna ir idilliska mazpilsēta pie Mēlerna ezera un tā ir senāka nekā Upsala vai Stokholma. Par to pārliecināties var, apskatot pilsētas galvenajā ielā Storgatan izvietotās zemās koka mājiņas un baznīcas drupas.

Skokloster pils (Uplande): Pili 17. gadsimtā uzcelt lika Karls Gustavs Vrangelis, viens no ģenerāļiem Trīsdesmitgadu karā, un tās iekštelpas nekas nav tikušas pabeigtas. Galdnieku rīki darbnīcās vēl aizvien guļ tā, ka izskatās - nupat, nupat darbs te tiks turpināts.

Retvika (Dālarna): Viduslaiku baznīcas, kas izvietojusies uz kādas Siljan ezera zemes mēles, izrotāta ar Dālarnas pazīstamajiem zemnieku gleznojumiem. Pie baznīcas atrodas aptuveni 100 zirgu slitas, pie kurām baznīcā gājēji senāk piesējuši zirgus. Lielākā tiesa ticīgo uz baznīcu gan devušies laivā pār ezeru. Arī mūsdienās vasarā te kursē izrotāti kuģi, kas nogādā apmeklētājus baznīcā punktīgi uz dievkalpojuma sākumu.

Gudmundtjärn (Medelpad): Dodoties apmeklēt mežā novietoto zemnieku saimniecību Gudmundtjärn, jārēķinās, ka dodaties ceļojumā pagātnē. Saimniecība atrodas aptuveni 38 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Sundsvallas. Pirmie meži te tika nolīsti 1778. gadā un nomaļā saimniecība darbojās laikā no 1778. līdz 1943. gadam. Tikai kopš 1960. gada Gudmundtjärn ar meža stigu savienots ar citiem ceļiem.

Storforsen (Norrbotten): Lielākais Skandināvijas ūdenskritums, kas atrodas 85 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Piteälv grīvas, vis nav ticis izmantots enerģijas ieguvei, nosusināts un izkaltis. Tas vēl aizvien ir tāds pats kā sendienās un tieši ap vasaras saulgriežu laiku pēc pilnīgas sniega nokušanas te tek visvairāk ūdens.

Arjeplog (Lapzeme): Sudraba muzejā apskatāmas greznumlietas, ko pēc seniem paraugiem darinājuši sāmi.

Kiruna (Lapzeme): Pazemes ogļraču šahtās ejas ir tik platas, ka tur varētu braukt ar autobusiem. Ātrums, ar kādu var nolaisties pazemē, izkonkurē jebkādus amerikāņu kalniņus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 gustaus 05/10/2018 00:15 labi


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Krāslavas TIC
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8819921sec.