Septiņi galamērķi, kurp jādodas sevis meklējumos [1]

Ceļojuma laikā pieredzētais bieži vien ne tikai rada spilgtas un piedzīvojumiem bagātas atmiņas, kuras mūs pavada vēl ilgi pēc atgriešanās mājās, bet arī ļauj pat pilnībā izmainīt subjektīvos uzskatus par pasauli, kurā dzīvojam, mūsu prātiem atklājot vēl neapjaustus apvāršņus.

Sastapšanās ar prātam teju neaptveramām norisēm savvaļas dzīvnieku pasaulē, seno civilizāciju atstātajiem mantojumiem un galvu reibinošiem augstumiem Kilimandžāro virsotnē ir vien dažas no tām tūrisma aktivitātēm, kas, lai gan pa spēkam lielākajai daļai ceļotāju, spēj pavērt pavisam jaunas takas ne vien pasaules, bet arī sevis izzināšanā.

1. Hinduistu svētā pilsēta Vārānasī, kas atrodas Gangas upes krastos, ir īpaši svarīgs centrs reliģiskajām ceremonijām. Ik dienu šeit svētajos ūdeņos peldas tūkstošiem cilvēku. Ierodieties šeit starp novembri un martu, lai laivā dotos lejup pa upi vai apmeklētu kādu meditācijas nometni, nododoties sevis meklējumiem.

2. Ikgadējā dzīvnieku migrācija no Serengeti līdzenumiem uz leknajām Masai-Mara rezervāta pļavām ir viens no iespaidīgākajiem notikumiem ne vien Āfrikas savvaļā, bet arī visā pasaulē. Vērošana, kā miljoniem gnu antilopju un zebru veic ceļu, lai izmantotu sezonālo laika apstākļu maiņas priekšrocības, jums, visticamāk, liks sajusties kā niecīgam šīs pasaules elementam.

3. Senās maiju civilizācijas drupas Tikalā (Gvatemala) gadsimtiem ilgi bija zudušas cilvēka acij – vēstures liecības bija ieaugušas dziļi džungļu biezoknī. Taču mūsdienās ikvienam interesentam dota iespēja klātienē nonākt pie senajiem arhitektūras dārgumiem. Karaliskās pilis, pieminekļi un tempļi, no kuriem daži pārsniedz pat 70 metru augstumu, ļaus aizdomāties par laika ritumu un seno civilizāciju maģiju.

4. Nonākot rokas stiepiena attālumā pie pasaules lielākās zivs ir unikāls piedzīvojums. Maģiskais moments aci pret aci ar vaļhaizivi, kas var sasniegt pat 18 metru garumu, kļūst par realitāti bagātīgajā Ningalu rifā Austrālijas rietumos. Niršanas ekskursija milzīgā okeāna iemītnieka tiešā tuvumā ļaus jums pašiem uz brīdi iejusties zivs ādā.

5. Lai gan mūsu platumu grādos ziemeļblāzma uzskatāma pat par visai izplatītu dabas fenomenu, iespaidīgās gaismas izrādes vērošana visā tās krāšņumā var izvērsties vēl aizraujošākā piedzīvojumā. Lai to realizētu, ziemas mēnešos jādodas, piemēram, uz Norvēģijai piederošo Svalbāras arhipelāgu. Paralēli neaizmirstamajām ziemeļu gaismām šeit sastapsieties arī ar polārlāčiem, polārlapsām un citiem Arktikas iemītniekiem.

6. Kilimandžāro Nacionālais parks Tanzānijā ir pasaulē vienīgais augstkalnu rezervāts, kura apmeklējumam nav nepieciešama īpaša sagatavotība vai pieredze alpīnismā. Ceļotāji šeit vienlaikus sastopas ar piecām dažādām klimatiskajām zonām un neaprakstāmi skaistām ainavām guļošā, sniegiem klātā vulkāna virsotnē. Pa Kilimandžāro takām vislabāk doties laika posmā no janvāra līdz martam vai no jūnija līdz oktobrim, tomēr visbiežāk tūristi šeit ierodas decembra mēnesī.

7. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairs tikai aptuveni 800 kalnu gorillas – nav atlicis daudz laika, lai paspētu klātienē skatīt leģendāros Ruandas džungļu iemītniekus. Īpaši reti sastopamās dzīvnieku sugas populācijas tuvumā vienlaikus tiek pielaisti vien 50 tūristi, tādēļ šīs unikālās ekskursijas laikā jūsu emocijām netraucēs milzīgs, trokšņains ceļotāju pūlis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 oskars 02/24/2015 18:58 Uz Latgali ar telti!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15256977sec.