8 būtiski nosacījumi, kas jāievēro, lai ceļojuma laikā nesaslimtu [2]

Neviens nevēlas apslimt ilgi gaidītā ceļojuma laikā, tomēr bieži vien dzirdami ceļotāju stāsti par to, kā viņi savas brīvdienas sliktas pašsajūtas dēļ bijuši spiesti burtiski nogulēt viesnīcā. Taču veselība nebūt nav jāatstāj likteņa varā – ir daudz priekšnosacījumu, kurus ievērojot, jūs varēsiet justies lieliski un pasargāt sevi visu ceļojuma laiku.

Izgulieties pietiekami

Nav svarīgi, kurp un uz cik ilgu laiku dodaties – miegam allaž ir ļoti būtiska nozīme. Taču ne vienmēr ir iespējams labi izgulēties, turklāt vēl vairāk problēmu rodas, ja ceļojot nākas pielāgoties citām laika joslām. Lai brīvdienas nepaietu diskomfortā, ieteicams pielāgot tā dēvēto bioloģisko pulksteni galamērķa laika joslai, jau dažas dienas pirms došanās ceļā "pārslēdzoties" uz ēdienreižu režīmu pēc jaunā laika. Tāpat der paņemt līdzi kādu dabisku līdzekli miegam, kas satur melatonīnu.

Dzeriet daudz ūdens

Sausā gaisa dēļ lidmašīnā organisma atūdeņošanās norit ievērojami ātrāk, tādēļ reisa laikā svarīgi pie rokas turēt ūdens pudeli. Ūdens patēriņam ir liela nozīme arī jebkurā citā ceļojuma posmā un situācijā, tādēļ noteikti noskaidrojiet, vai dzeramais ūdens jūsu galamērķī ir pietiekami drošs veselībai.

Saģērbieties piemēroti

Ja izvēlēties apģērbu siltam laikam ir samērā vienkārši, atrast piemērotu garderobi, piemēram, kruīzam Arktikā var būt sarežģīts uzdevums. Ja galamērķī sagaidāms auksts, vējains un nokrišņus nesošs laiks, ne brīdi nedomājiet par stilu vai krāsām un ņemiet līdzi apģērbu, kas ir praktisks, ūdens necaurlaidīgs un ļoti silts – tas nekas, ja saģērbsieties par biezu, tomēr mugurā būtu jābūt vairākiem slāņiem, lai varētu ērti piemēroties negaidītai laika maiņai.

Ja šaubāties, dodieties uz citu ēstuvi

Lielisku maltīšu baudīšana ir neliela greznība, kas ikkatru ceļojumu padara īpašu. Tomēr slikti pagatavots ēdiens var to pat pamatīgi sabojāt. Tādēļ izvairieties no restorāniem, kas šķiet netīri, saņēmuši sliktas atsauksmes vai kādā citā veidā nav gluži apetīti rosinoši. Citiem vārdiem, vairumā gadījumu ieteicams doties uz labi apmeklētām ēstuvēm, kurām acīmredzami izveidojusies laba reputācija.

Pārliecinieties, ka jūsu pārtika vienmēr ir svaiga

Saindēšanās ar pārtiku var viegli izjaukt pat šķietami perfekto ceļojumu, tādēļ vienmēr pievērsiet uzmanību tam, ko ēdat. Ja ceļojat uz kādu attālu, jums mazpazīstamu zemi, ieteicams samazināt gaļas un piena produktu patēriņu, jo tie visbiežāk vainojami pie dažādām gremošanas trakta saslimšanām, turklāt norādītajam derīguma termiņam var ticēt ne vienmēr un ne visur. Tāpat itin prātīgs lēmums būtu neēst arī augļus un dārzeņus, kurus nepieciešams mazgāt – labāk izvēlēties tādus, kam ir bieza miza, piemēram, banānus, apelsīnus, avokado.

Neaizmirstiet par vitamīniem

Pat tad, ja ikdienā nelietojat uztura bagātinātājus ar vitamīniem un minerālvielām, imūnsistēmas stiprināšana atvaļinājuma laikā nebūt nenāks par sliktu. Pilnīgi pietiks ar visparastāko polivitamīnu un minerālvielu kompleksu, kāds nopērkams jebkurā aptiekā.

Bieži mazgājiet rokas

Iespējams, to ir lieki norādīt, tomēr, atrodoties ceļā, rokas būtu jāmazgā divreiz biežāk nekā to darāt mājās. Lieliski, ja līdzi ir kāds speciāls roku dezinfekcijas līdzeklis, taču derēs arī vienkāršas mitrās salvetes.

Izvairieties no stresa situācijām

Kā zināms, stress ne vien sagandē emocionālo pašsajūtu, bet arī var kļūt par cēloni daudzām fiziskām kaitēm. Vislabākais veids, kā ceļojuma laikā saglabāt mieru un ļauties patīkamajam, ir saplānot visu jau krietnu laiku iepriekš. Šādi, visticamāk, ietaupīsiet arī uz viesnīcas un aviobiļešu rēķina, turklāt sajūta, ka par visu ir padomāts un jūs visu kontrolējat, ļaus relaksēties daudz labāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ilze 07/23/2015 12:17 Pēc Ēģiptes 5* viesnīcas nedēļu nedēļu mocījos ar vēderu. Pēc tam, braucot uz Indonēziju, tranzītlidostā nopirkām nelielu konjaka pudelīti. Katru rītu pēc brokastīm iedzērām pa malciņam, visa ceļojuma laikā un arī pēc tam nekādu sūdzību nebija. Piekrītu, ka ir nepieciešams kāds "dezinficētājs", lai arī parasti stiprajiem dzērieniem eju ar līkumu.

2 im1 03/24/2014 21:15 Jau gadiem, ceļojot ņemu līdzi vienu universālu līdzekli - Piparu rūgto! Neviena zaraza neņem, ja savlaicīgi ieņem pa bikucim!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.616503sec.