Latvijā radīts pirmais caur dzintaru filtrētais degvīns pasaulē [1]

Baltijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS ''Latvijas balzams'' (LB), sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem, radījis Amber Gold™ - pirmo caur dzintaru filtrēto degvīnu pasaulē. Šis ir viens no apjomīgākajiem pēdējo gadu projektiem jauno produkta attīstībā, ko realizējis uzņēmums.

Amber Gold™ ir premiālas kvalitātes degvīns ar izteikti maigu garšu, kas tiks piedāvāts gan Baltijas tirgū, gan eksportēts uz citu valstu tirgiem.

''Esam lepni par šo produktu, kas tapis trīs gadu laikā ciešā sadarbībā ar zinātniekiem, apliecinot Latvijas ražotāja spēju pielietot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, lai radītu unikālu, tikai Baltijas reģionam raksturīgu produktu, izmantojot ''ziemeļu zeltu'' jeb dzintaru ar tā unikālajām īpašībām.  Nav šaubu, ka šī inovatīvā tehnoloģija un tās rezultātā radītā produkta garša un kvalitāte tiks novērtēta arī starptautiski. Dzintars iegūst arvien lielāku popularitāti pasaulē, un jaunais dzēriens ir vēl viens apliecinājums tā daudzveidīgajam pielietojumam,'' atzīst ''Latvijas balzama'' komercdirektors Valters Kaže.

Degvīna filtrācijas procesā izmantotais Baltijas dzintars iepriekš tiek attīrīts, izmantojot Latvijas zinātnieces, inženierzinātņu doktores Ingas Ļašenko patentēto unikālo dzintara attīrīšanas metodi. Ražošanas procesā dzēriens tiek filtrēts caur trim dažādiem filtriem- vispirms caur dzintara pavedienu filtru, pēc tam caur dzintara un sudraba mikrogranulām, bet noslēgumā caur zelta diegu filtru. Visi šie filtri ir patentēti.  

Kā atklāj uzņēmuma stipro alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Aija Zablocka, sākotnēji, sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem un Krievijas filtru izgatavošanas uzņēmumu, tika izstrādāti vairāku tipu filtri, pielietojot dažādas dzintara frakcijas- gan granulas, gan sīki samaltu dzintaru. ''Vairāku eksperimentu rezultātā degvīna Amber Gold™ ražošanai izvēlējāmies tehnoloģiju, kas ietver 2 pakāpju filtrāciju - attīrīta un apstrādāta dzintara kompozītpavedienu filtram seko filtrācija caur  filtru ar  dzintara granulām,'' skaidro tehnoloģe.

Dzintara attīrīšanas metodes autore, Rīgas Tehniskās universitātes Biotekstilmateriālu zinātniski pētnieciskās laboratorijas vadītāja, inženierzinātņu doktore I. Ļašenko dzintara unikālo īpašību plašākai izmantošanai pievērsās vēl 2006. gadā, iepazīstoties ar dzintara izmantošanu senajā Ēģiptē. Dažādos avotos minētais zinātniecei I. Ļašenko devis ierosmi jaunam pētījumu virzienam un dzintara izmantošanas iespējām visplašākajā spektrā: biotekstilmateriālu radīšanā, kosmetoloģijā un tagad arī dzērienu ražošanā.

Amber Gold™ tiek pildīts īpaša dizaina pudelē, kas tika radīta speciāli šim produktam un imitē jūras viļņus. Pieejams 0,5 litru un 0.7 litru tilpumos.

Par AS ''Latvijas balzams''

AS ''Latvijas balzams'' ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmums pārstāv 24% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ražo vairāk nekā 100 dažādu produktu gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā.

AS ''Latvijas balzams'' ir pārtikas nozares vadošais uzņēmums un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā, nodrošinot vairāk nekā 600 darbavietu. Uzņēmumam Rīgā pieder dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu, kā arī stipro alkoholisko dzērienu ražotne.

Starp mūsu ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un vietējā tirgū populārākais dzirkstošais vīns Rīgas šampanietis. Mūsu lielākais lepnums- Rīgas Melnais balzams- ir viens no senākajiem alkoholisko dzērienu zīmoliem Eiropā, kas savu pirmsākumu rod tālajā 1752. gadā.

AS ''Latvijas balzams'' ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem- tā produkcija ar SPI Group starpniecību pieejama vairāk nekā 160 valstīs un vairāk nekā 35 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.

Uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta saskaņā ar ISO standartiem. Produkcijas augsto kvalitāti apliecina gan dažādos pašmāju un starptautiskos konkursos gūtie apbalvojumi un sertifikāti, gan arī gadu desmitos iemantotā patērētāju uzticība. Ražošanā ieviesti starptautiski kvalitātes standarti, tie piemēroti arī izejvielu iepirkumam, iepakojumam, darba kultūrai.

AS ''Latvijas balzams'' paveiktais uzņēmuma iekšējo procesu efektivizācijā un risku vadībā novērtēts ar sudraba medaļu ''Ilgtspējas indeksā 2014''.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Pjanijs 08/19/2014 22:54 Laba reklāma


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52694297sec.