Rīgas Cirkā notiks rudens programmas «Lauvu impērija» pirmizrāde [2]

Šogad Rīgas Cirkam aprit 126 gadi. Tā ir vecākā cirka ēka Eiropā, kur izrāžu darbība nepārtraukti turpinās. Rīgas cirka ēka ir valsts nozīmes kultūras objekts un viena no unikālākajām ēkām mūsu valsts galvaspilsētas centrā.

Sākot ar 19.septembri  piektdienās, sestdienās un svētdienās Rīgas Cirks atkal aicina uz izrādēm.

19.septembrī, piektdien, pulksten 18.30 notiks jaunās  rudens programmas "Lauvu impērija" pirmizrāde.

Rudens izrādes turpināsies līdz 9. novembrim- ik nedēļu: piektdienās pulksten 18.30, sestdienās pulksten 13.00 un pulksten 16.00, svētdienās pulksten 13.00

Cirka  izrāde "Lauvu impērija" ir Rīgas Cirka veidota programma, kurā piedalīsies starptautisko cirka festivālu laureāti -  Latvijas, Krievijas, Ķīnas un Ukrainas mākslinieki:

Žonglieru kvartets Siljanovi - , Rīgas Cirka rīkotā IV Starptautiskā profesionālo cirka mākslinieku festivāla "Zelta Kārlis- 2014" - Sudraba Balvas laureāti; 2014.gada III Starptautiskā festivāla "Golden Trick of Kobzov" Kijevā (Ukraina)  2014.gada jūnijā laureāti – tēvs Sergejs, mamma Svetlana, meita Anna un dēls Dmitrijs.

Aleksejs un Natālija Carevski – Rīgas Cirka rīkotā IV Starptautiskā profesionālo cirka mākslinieku festivāla "Zelta Kārlis- 2014" - īpašās  Berlīnes Baleta un Cirka akadēmijas balvas ieguvēji; šobrīd  (arī Rīgas viesizrāžu laikā) atrodas noslogotā izrāžu grafikā starp Rīgu un ASV.

Ķīniešu  akrobātiskais duets "Balets uz pleciem" mākslinieku Guo Zhimin un Zhang Yiaxiang sniegumā - unikāls ķīniešu akrobātiskā cirka sasniegums –  Austrumu akrobātikas un Rietumu klasiskā baleta sintēze, prasme noturēties kā balerīnai uz puantēm triku izpildīšanas laikā uz partnera pleciem un galvas... Pirmoreiz Eiropā šādu priekšnesumu skatītāji ieraudzīja Montekarlo festivāla laikā.

Vingrotāju kvartets uz stieņiem Eduarda Karas vadībā -  2013.gadā Rīgas Cirka rīkotā III Starptautiskā profesionālo cirka mākslinieku festivāla "Zelta Kārlis- 2013" - Sudraba Balvas laureāti ; 2014.gada III Starptautiskā festivāla “Golden Trick of Kobzov” Kijevā (Ukraina)  2014.gada jūnijā  laureāti.

Lauvu Impērijas valdnieki  Veronika un Oleksii Pinko-  Ukrainas Valsts cirka mākslinieki, lauvu dresētāji ar milzu pieredzi, iestudējums ir bagāts ar  ļoti riskantiem trikiem. Savas daiļrades laikā piedzīvojis gan traģiskus brīžus, gan   absolūtas veiksmes.  Mākslinieks demonstrē lauvu dresūras "augstāko pilotāžu"- galvas iebāšanu lauvas rīklē...

Tradicionāli, krāšņo cirka izrādes kopējo noskaņu bagātinās gan aizrautīgais  mūziķu trio, gan  Rīgas Cirka deju grupas apburošās meitenes.

Godātā publika! Mēs gaidām Jūs! Jo mūsu Rīgas Cirks ir  māja pašā Rīgas centrā, kur visu gadu dzīvo īsts CIRKS!

Izrādes ir plānotas līdz 9. novembrim.

Biļešu cenas no 7, 50 līdz 30  EUR  ( bērniem līdz 5 gadiem, bez vietas, klēpī — 1,50 EUR)

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cirks.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Karote 09/21/2014 17:59 Tūrist: Es gan aizgāju ar domu, ka varbūt tomēr nav tik traki. Nebiju informēta un pati līdz tam neinteresējos par to, kā uztur dzīvniekus cirkā. Taču izrādes laikā, redzot lauvas, jutos ļoti vainīga, ka atbalstu šādu pasākumu ar savu ierašanos. Vēlāk palasīju, kā tad lietas notiek aizkulisēs... Es laikam arī vairs neiešu uz dzīvnieku cirka izrādēm. Skumji, bet domāju, ka piketi neko nedos, jo daudzi cilvēki turpinās rīkot šādas izrādes un tās apmeklēt.

2 tūrists 09/20/2014 19:52 Savu mūžu cirkā ar dzīvniekiem kāju nesperšu un ciešanas neatbalstīšu!


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36319494sec.