Aivars Mackevičs: Neignorējam sociālo tīklu komunikācijā latviešu valodu! [1]

Aivara Mackeviča viedoklis: pēdējā gada laikā aizvien biežāk Travelnews.lv lasītāji un arī es pats ar kolēģiem pamanu tūrisma firmu, restorānu, spa un atpūtas centru ziņojumus sociālajos tīklos, kuri vienlaikus vēsta vismaz divās vai trīs valodās.

Lielu neizpratni latviešos izraisa tie ziņojumi, kad par pirmo un dominējošo valodu šajos ziņojumos kļūst krievu vai angļu valodas teksts.

Tas nav korekti!

Viesmīlības industrijā tas nav pieņemami, jo ir liela iespēja zaudēt vietējo klientu. Tie, kuri cenšas izkalpoties visām interesēm ar vienu ziņojumu, ir un būs ilgtermiņa zaudētāji.

Mans ieteikums: uzrunājam Latvijas klientus tikai un vienīgi latviski, bet ja ir vēlme būt īpaši viesmīlīgiem un iejūtīgiem, tad citas valodas vienā ziņojumā pielietojam tikai un vienīgi pēc latviešu valodas. Ja tas nav kaut kādu iemeslu dēļ iespējams, tad uzrunājam klientus bez latviešu valodas pielietojuma, piemēram, Rīgas centra viesnīca sociālajos tīklos uzrunā ārzemju viesus – angļu, krievu, igauņu vai zviedru valodā. Protams, labākais variants ir sociālo tīklu lietotāju segmentācija, lai katrs indivīds tiktu uzrunāts viņa dzimtajā valodā.

Pētiet un analizējiet savu sociālo tīklu lietotājus un to iespējas! Nevajag šaut ar lielgabalu pa zvirbuļiem!

INFO: 21.04.2016 Travelnews.lv rīko sociālo tīklu semināru - skatiet šeit

Piemērs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ... 04/18/2016 17:21 Vidējais latvietis angliski tāpat saprot. Iespējams, ak ne viss ir attiecināts uz vietējo patērētāju, tāpēc nav nekāda iemesla rakstīt latviski.

Bet runājot par valodu - Travelnews vajadzētu ieguldīt labākos tulkotājos. Pārāk daudz nekorektas informācijas, nepareizi tulkojumi, cilvēku vārdi un uzvārdi nav pareizi pārtulkoti... To saka Tulkošanas studiju fakultātes absolvents.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54926014sec.