Notiks leģendu nakts Latvijas pilīs un muižās

29. oktobrī jau 5. gadu vairāk kā 30 Latvijas pilīs un muižās norisināsies Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētā Leģendu nakts, kad stāsti, nostāsti, vēsturiski fakti kļūs par realitāti un ceļotājs par daļu no tās. Leģendu nakts būs iespēja iepazīt vēsturiskās ēkas, izdzīvot neparastus notikumus un satikt pārsteidzošas personības.

Šajā naktī pilīs un muižās būs sastopami baroni, grāfi, pilskungi, dāmas, muzikanti, stāstnieki, kalpotāji un pat viesi no citām planētām. No pagrabiem līdz bēniņiem, no parka nostūriem līdz kungu saloniem skanēs cilvēku balsis, spīdēs gaismekļi un valdīs brīnumaina atmosfēra.

Priekšlasījumos, stāstījumos, prezentācijās, izstādēs, izzinošās un teatralizētās ekskursijās lāpu un sveču gaismā varēs iepazīt pašu ēku vēsturisko stāstu, unikalitāti un burvību. 

Pils torņos un zālēs skanēs cimboļi, flautas, akordeoni,  ģitāras, klavesīns, kontrabass un citi mūzikas instrumenti tautas, klasiskās, džeza un populārās mūzikas melodijās, kā arī būs solo, muzikālu apvienību un pat koru sadraudzības koncerti. 

Tāpat muižu namos, salonos, zālēs, parkos un pagalmos būs klausāmi muzikāli dzejas lasījumi, skatāmi ēnu teātri, muzikāli teatrāli uzvedumi, kino filmas, video projekcijas,  zirgu un suņu demonstrācijas.

Līdzdarboties varēs spoku ķērēju, dekupāžas, kaligrāfijas, ķirbju grebšana, trauku apgleznošana un citās dažādu tematiku radošajās darbnīcās, kā arī piedalīties galda spēļu turnīrā un šaušanas treniņos. Domāts būs arī par piedzīvojumu mīklu, orientēšanās un loģikas spēļu cienītājiem – leģendas tiks izspēlētas caur tām.

Šajā naktī apmeklētāji būs aicināti piedalīties vīnu, tēju degustācijās, mieloties ar pankūkām, zupām un smalkmaizītēm, sasildīties ar siltu tēju, karstvīnu, kā arī muižu restorānos, kafejnīcās baudīt rudens sezonu ēdienkaršu piedāvājumu. 
Tikai vienu reizi gadā leģendas atdzīvosies tik daudz pilīs un muižās vienlaicīgi, tādēļ ikviens būs gaidīts to izbaudīt un doties ceļojumā laikā un telpā. 
Leģendas izdzīvos, izspēlēs un izbaudīs pasākumos no 18:00 līdz pat pusnaktij, dažās muižās arī agrāk. Lielākoties dalība pasākumos būs bezmaksas, bet atsevišķas aktivitātes, koncerti par samaksu.  

Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēta ikgadēja akcija ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu unikālo kultūrvēsturisko mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Ik gadu akcijā iesaistās  25 – 35 Latvijas pilis un muižas. 

Vairāk informācija par Leģendu nakts norisi un pasākumu programmas pieejamas Latvijas Piļu un muižas asociācijas (www.pilis.lv) un piļu, muižu interneta vietnēs. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63871098sec.