Fotogrāfija atdzīvojas Latvijā pirmajā kustbilžu izstādē «KUSTOLOĢIJA»

Līdz 10. novembrim visos Lattelecom veikalos aplūkojama Latvijā pirmā kustbilžu jeb kustīgo attēlu digitālā fotoizstāde “KUSTOLOĢIJA”. Izstādi ikvienam interesentam piedāvā Lattelecom sadarbībā ar radošo fotogrāfu Nilu Vilni.

“KUSTOLOĢIJA” jeb kustības tehnoloģija aicina ikdienas dinamiskajā ritmā pamanīt un novērtēt nianses, nojaukt barjeras starp vīziju un realitāti, tradīcijām un tehnoloģijām. Tādēļ 19 kustbildēs ir tverti pilsētu – Rīgas, kā arī Liepājas, Rēzeknes un Jelgavas – asinsvadu puksti, kā arī pārlaicīgi cilvēkportreti.

“Vienmēr meklējam jaunus un interesantus nestandarta risinājumus, tādēļ šobrīd Lattelecom veikalu TV ekrāni piedzīvojuši radošās pārvērtības, kļūstot par mājvietu jaunā kustbilžu formāta izstādei “KUSTOLOĢIJA”,” skaidro Lattelecom komercdirektors Gusts Muzikants.

Izstādes autors radošais fotogrāfs Nils Vilnis akcentē: “Esmu no tiem fotogrāfiem, kas visu laiku meklē ko jaunu un mēģina paplašināt apvāršņus, tādējādi arī sāku aizrauties ar kustbilžu veidošanu. Ar laika cilpām un kustībām, ko pieļauj kustbilžu formāts, fotogrāfija iegūst jaunu dzīvību un jaunus veidus, kā pastāstīt mums jau tik ierastās lietas.” Viņš turpina: “Kustbilžu veidošanas tehnika prasa citādāku domāšanas veidu, nekā foto un video. Statiski-kustīgu darbu var veidot gan izmantojot foto, gan video apstrādes tehnikas, tomēr būtiskākais pašu stāstu veidot, domājot par tā atkārtošanās dabu.”

Kustbilžu izstāde “KUSTOLOĢIJA” aplūkojama visos 18 Lattelecom veikalos to darba laikā.  Lattelecom veikali atrodas 15 Latvijas pilsētās – Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Dobelē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Limbažos, Madonā, Ogrē, Rēzeknē, Saldū, Talsos, Valmierā un Ventspilī. Turklāt katrā pilsētā izstādes apmeklētāji tiek aicināti piedalīties loterijā, nobalsojot par savu iecienītāko darbu. Balvā Lattelecom veikala dāvanu karte 30 EUR vērtībā.

Par izstādes autoru

Nils Vilnis (1983) profesionālā līmenī ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 2006. gada un līdz šim ir radījis trīs personālizstādes: Acis plaši aizvērtas, Inside Out un Šķīstītava .Kā arī fotomākslinieks darbojies modes, mūzikas un reklāmas industrijā. N. Vilnis 2009. gadā saņēmis Latvian Art Director Club balvu kategorijā Labākā fotogrāfija.

Kustbilde – laika cilpa ar bezgalīgu atkārtojumu

Kustbildes (plašāk zināmas arī kā cinemagraph vai GIF) galvenā iezīme – tā ir kā laika cilpa ar bezgalīgu atkārtojumu. Atšķirībā no standarta fotogrāfijas ar statisku attēlu vai video, kurā attēls veido pilnu stāsta ciklu, kustbildē stāsts un arī laiks ir ļoti koncentrēts un atkārtojas bezgalīgi. Cinemagraph tehnika ir īpaša arī ar atsevišķiem kustīgiem elementiem, kas iekļaujas statiskā attēlā. Šī tehnika radusies un attīstījusies pēdējā piecgadē.

Pašas kustbildes jeb GIF formāts radās jau pagājušā gadsimta 80. gados līdz ar digitālās ēras sākumu. Tā kā failu izmērs tam laikam bija salīdzinoši liels, un attēlu kvalitāte zema, jo tie spēja rādīt tikai 16 krāsas, tādēļ plašu popularitāti tehnika neieguva. Pateicoties mūsdienu tehnoloģiskajam progresam faili iegūst kvalitāti un spēj atrādīt realitāti pilnā krāšņumā, tādēļ kustbildes visā pasaulē gūst arvien lielāku ievērību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Cēsu TIC
,


Daugavpils TIC
,


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88242912sec.