Izmēģini savādākas Jāņu brīvdienas - aktīvas, izzinošas un piedzīvojumu pilnas

Gada īsāko nakti esam laimīgi sasnieguši un izbaudījuši, un šobrīd laikam vairuma cilvēku prātus aizņem doma par iespējami jaukāku, lustīgāku, saturīgāku Jāņi brīvdienu pavadīšanu – Līgu un Jāņu sumināšanu, ugunskuriem, dziesmām, dančiem, piknikiem, alu, sieru, šašliku, lietusmēteli  – īsāk sakot, visu, kas nu šajos mūsu iemīļotajos svētkos piederas. Laikam jau šīs īsti nav tās brīvdienas, kad uzmanības centrā būtu lielas sportiskas aktivitātes. Tomēr, tomēr .. Ja esat no tiem, kurus īsti nevilina ideja par ēšanas un dzeršanas pārmērībām trīs no vietas, vai kuri gluži vienkārši vēlētos šogad piedzīvot kaut ko savādāku – arī šajā nogalē jums ir vairāki interesanti piedāvājumi. Jo galu galā – vasaras saulgriežu laika ideja taču ir – būt pēc iespējas ciešākā saskarē ar dabu un pirmatnību.

Līgo svētku ieskaņā vēl varat paspēt izbaudīt ūdens un gaismas saspēles maģiju, dodoties uz kādu no SUP tūres rīkotajiem pasākumiem Ādažu pusē – SUP jogas nodarbību vai vēlāk –  saulītes pavadīšanas tūri ceturtdienas vakarā, vai rīta atmošanās tūri Līgo dienas rītā. Sīkāka informācija šeit. Ja sagadījies tā, ka jums šogad vēl nav sirdsāķīša, ar kuru kopā svētku svinēt un papardes ziedu meklēt, varbūt viņu satiksiet Supadventures.lv amizantajā pasākumā “Aklais randiņš uz SUP” ceturtdienas vakarā.

Ja vēlaties nozust prom no civilizācijas uz visām trim dienām, vēl ir iespēja pievienoties Hikinginlatvia.com organizētajam aizraujošajam saulgriežu piedzīvojumam Latgalē, ezeriem bagātajā Krāslavas novadā. Dalībnieki dzīvos zem klajas debess iekārtotā nometnē, gatavos ēdienu un ugunskura, un dosies pārgājienos, apciemojot Drīdža, Sīvera, Ota, Ārdavas, Lejas un Cārmaņa ezerus. Pārgājieni solīti nopietni , ieskaitot purvu, upju un grāvju šķērsošanu, laušanos caur brikšņiem, dienā mērojot 20 – 25 kilometrus. Taču piedalīšanās tajos nav obligāta, tikpat labi varēsit lasīt jāņuzāles un baudīt dabu nometnes tuvumā vai doties nelielos vieglos izgājienos.

Aktīvas Jāņu brīvdienas aizvadīs arī tūristu klubs “Triāde”, kas dosies pie kaimiņiem igauņiem, un piedāvā iepazīt Sāremā  salu no tās mazliet mežonīgās puses. Paredzēts apmesties teltīs jūras krastā, un doties  gājienā (kas mīsies ar bridienu) uz netālajām pussalām, kur ceļš vedīs pārsvarā pa dažādo jūras krastu (gan stāvkrastu, gan zemo krastu – randu pļavām), kur mīt un ligzdo daudz dažādu putnu sugu. Neizpaliks noteikti arī peldēšanās jūrā, tradicionālie vakari ar stāstiem un dziesmām pie ugunskura un zupas, un salas ievērojamāko vietu apskate.

Tiem, kuri Līgo un Jāņu dienās būs paspējuši izlustēties un visus svētku labumus nobaudīt, svētdien pašā laikā būs nedaudz izkustēties, dodoties Kangaru purva iepazīšanas tūrē vai pārgājienā – pastaigā pa Talsu pauguraini.

Lai jums aktīvas uz piedzīvojumiem bagātas šīs īpašās brīvdienas!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50104594sec.