Uzzini, kur Rīgā vislabāk apvienot maltīti, ūdens priekus un aktīvu atpūtu

Šis raksts prātā bija jau kādu laiciņu, kopš brīža, kad kalendārs uzrādīja vasaras iestāšanos, taču realitātē, laikam ejot, arvien vairāk uzmācās šaubas, vai šovasar tam vispār pienāks piemērots brīdis. Bet nu, mainīgu, bet tomēr reizēm siltu vasaru tomēr esam sagaidījuši, un mums tiek solītas vēl pāris relatīvi apmierinošas nedēļas, tādēļ – šoreiz stāstīsim par mūsuprāt, labākajām vietām, kur Rīgā ēšanu un jauku pasēdēšanu āra kafejnīcā var apvienot arī ar peldi un, ja laiks un klimatiskie apstākļi atļauj, arī kādu patīkamu sportisku aktivitāti. Jo ziema būs gara, un uzņemtās enerģijas krājumi būs ļoti vajadzīgi!

Ķīšezers

Daudziem jau labi zināms ceļš uz kafejnīcu Cabo Ķīšezera krastā (R.Feldmaņa iela 8a) – vēl nesen pārsvarā tikai vietējiem un vindsērferiem zināmu “bufeti”, kas dažu gadu laikā kļuvusi par daudzu rīdzinieku iemīļotu vasaras atpūtas vietu ar plašu āra terasi. Pie kafejnīcas ir ļoti laba, sakopta peldvieta ar smilšainu, lēzenu ieeju ezerā, pludmale, un ar ērtiem sēžammaisiem aprīkota pļaviņa. Vējainā laikā var novērot pa ezeru traucošās vindsērfinga buras un mazliet izjust sērferu komūnas atmosfēru, dažkārt – kļūt par acu liecinieku burāšanas vai SUP braukšanas sacensībām. Turpat blakus darbojas burāšanas “Klubs 360”, kurā ne tikai vēju savaldīšanas zinības apgūst jaunie censoņi, bet arī jebkuram interesentam piedāvā gan SUP, gan vindsērfinga inventāra nomu, un, ja vēlas arī apmācību.

Bet ko tad piedāvā pati kafejnīca? Ēdienkarte ir visai daudzveidīga, bet ar uzsvaru uz grila ēdieniem. No uzkodām iesakām pamēģināt springrolls un buffalo vistas spārniņus; daudzi iecienījuši arī Cēzara salātus ar piedevām pēc izvēles un kartupeļu pankūkas ar lasi. Pamatvērtība no ēdieniem jau vairākus gadus ir cūkas vai vistas gaļas šašliks ar dārzeņiem, bet ir pieejami arī citi grila ēdieni – jēra gaļas desiņas, lasis, forele, dārzeņi, kā arī dažas zupas un pastas ēdieni. Un protams, garšīgi atspirdzinoši kokteiļi, ar un bez alkohola, un citi dzērieni.

Lucavsala

Lucavsala ir vieta, kas pēdējos gados ir piedzīvojusi visnotaļ patīkamas pārvērtības – ir sakopts parks, ierīkotas vairākas peldvietas, veikparks un laivu noma. Šī vieta ļoti patīk ģimenēm ar bērniem, jo viņiem ir uzbūvēta vesela atrakciju pilsētiņa, un centrālā peldvieta iekārtota tā, lai būtu ērti piemērota arī pašiem mazākajiem – ar seklu lagūnu un speciālu upes pamata pārklājumu. Prieks skatīties, kā labos laika apstākļos viss Lucavsalas parks kūsā aktīvā atpūtā – cilvēki skrien, nūjo, brauc ar velosipēdiem, vingro, spēlē volejbolu, peldās, brauc ar laivām un SUPiem, mazākie iekaro rotaļu pilsētiņas konstrukcijas, drosmīgākie dodas veikparka trasēs. Patīkams šā gada jaunums ir arī tas, ka attīstīta un sakopta ir arī pludmale salas otrā pusē no tilta (kreisā, braucot virzienā no centra), kur dažkārt notiek arī koncerti. Tur izveidoti pastaigu – velo celiņi, gaumīgi soliņi un īpašs jaunums – iekārtotas vietas grilēšanai brīvā dabā. Šeit var droši nākt tie, kam īsti netīk burzma pie centrālajām peldvietām.

Neskaitot dažas nepastāvīgas uzkodu vietas, vērā ņemama vieta izsalkuma remdēšanai ir kafejnīca salas aktīvākajā pusē, blakus bērnu pilsētiņai un veikparkam (tā arī saucas – Veikparka kafejnīca). Piedāvātais sortiments ir līdzīgs kā brīvdabas ēstuvēs pieņemts – ne gluži izsmalcinātiem gardēžiem paredzēts, bet gana daudzveidīgs un baudāms, un arī cenas pietiekami draudzīgas. Ir pieejama dienas zupa, vairāku veidu salāti, un kādi 6 pamatēdieni. Topā, protams, ir arī saldējums un atspirdzinošie dzērieni.

Ķīpsala

Arī nelielā Ķīpsalas pludmale Vanšu tilta galā Pārdaugavas pusē var piedāvāt gan veldzi Daugavas ūdeņos, kāpelējamas atrakcijas mazajiem un sporta spēļu laukumus lielajiem. Vietas plusi ir viegla sasniedzamība ar sabiedrisko transportu, un lieliskais skats uz Vecpilsētas panorāmu, jahtkluba jahtām, Daugavu, kuģiem, ostu. Īpaši skaisti ir vakaros, kad saulriets iekrāso debesis visās varavīksnes krāsās. Tepat atrodas arī neliela, mazliet bohēmiskā pludmales stilā ieturētā kafejnīciņa “Pludmale” (Balasta dambis 12). Diemžēl, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad šeit piedāvāja visnotaļ daudzveidīgu un interesantu ēdienkarti, sortiments ir stipri noreducēts, faktiski līdz pāris uzkodām un šašlikam ar piedevām. Bet toties tas nu gan ir labs! Un kafejnīciņas terase ir lieliska vieta, kur siltos vakaros malkot dzērienu un vērot saulrietu.

Vanšu tilta otrā pusē atrodama vēl viena maza un romantiska kafejnīciņa “Piķis un zēģele” (Balasta dambis 1). Arī šeit no ēdieniem dabūnams pamatā šašliks (jā, vasarā Latvija laikam kļūst par īstu šašliku lielvalsti!) un dažas diemžēl ne tās veselīgākās uzkodas, un dzērieni. Toties no ziediem bagātīgi  rotātās  terases paveras lielisks skats uz jahtām līcī, un kopā ar jahtkluba atmosfēru vietai ir pat nedaudz tāda kā Bretaņas (Atlantijas piekraste Francijā) noskaņa. Turpat blakus atrodas laivu un SUP dēļu noma, un labi peldētāji arī var izmest kādu līkumu ūdenī .   

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51307511sec.