Latvijas Goda aplī iemirgsies Skaņākalna dabas parks

2017. gada 25. decembrī no plkst. 16:00 Skaņākalna dabas parkā, Mazsalacā, kopā ar festivālu “Latvijas Goda aplis” iedegsies sveču taciņas vairāk nekā trīs kilometru garumā.

Parka taciņas mirdzēs tūkstošiem sveču gaismiņās, pie rūķiem “Pasaku nams” aicinās uz meža koncertu. Būs iespēja uzzināt, cik daudz rūķu dzīvo Rūķu ciemā un par ko katrs no viņiem ir atbildīgs.

Savukārt pie Skaņākalna klints apmeklētājus priecēs Ziemassvētku noskaņas koncerti. No plkst. 17:00 vakaru ieskandinās folkloras kopa “Putni”, ap plkst. 18:00 dzirdēsim Ritvaru Garozu (taustiņinstrumenti), Arti Orbu (bungas), Kristianu Priekuli (kontrabass) un solisti Loreti Medni koncertā ''Laiks nemierīgs un citā krastā mēs...". Vakara koncerta izskaņā ar muzikālo priekšnesumu uzstāsies Arturs Gruzdiņš.

Festivāls “Latvijas Goda aplis”, kas ir aicinājums svinēt Latvijas simtgadi gada garumā katru nedēļas nogali citā novadā, Sveču mežu Skaņajā kalnā pie Sapņu trepēm papildinās ar gaismas objektu “Nāc un gaismu pieradini!”. Objekta realizētājs ir SIA “Artistic”, gaismas autors Jānis Pētersons, projekta producents Jānis Elsts: “Brīnummežā varēs vērot gaismas burvību un satvert visu vienā gaismas starā. Nāc uz gaismas un mūzikas priekšnesumu!”

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus Ziemassvētku našķus, amatnieku darinājumus un piedalīties Laimes akā.

Pirms “Sveču meža Skaņajā kalnā” no plkst. 14:00 līdz 16:00 būs atvērts Mazsalacas novada muzejs Valtenberģu muižā, Parka ielā 31, Mazsalacā.

Ieejas maksa pieaugušajiem 5 EUR, pensionāriem 3 EUR, skolēniem 2 EUR, ģimenes biļete (divi pieaugušie, divi bērni) 12 EUR, bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centrā, Rūjienas ielā 1,  biļešu tirdzniecības vietnē: www.bilesuparadize.lv un pirms pasākuma pie ieejas dabas parkā.  

Skaņākalna dabas parks atrodas Salacas ielejā ar smilšakmens atsegumiem un daudzām alām tās krastos. Parks stiepjas aptuveni 3 km garumā. Izstaigājot parku līdz Skaņākalna klintij, kur dzirdama unikālā atbalss, un dodoties atpakaļ, ir jānoiet vairāk nekā seši kilometri. Aicinām ģērbties silti un ērti!

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem. To rīko biedrība "Staro100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroju. Festivāla rīkošanu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds.

Tiekamies “Sveču mežā Skaņajā kalnā”!

Vairāk informācijas: www.mazsalaca.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.435251sec.