Slīteres pusē notiks Pasaules savvaļas sugu dienai veltīts pārgājiens «Vilkam kājas nosalušas?»

Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) dabas izglītības centrs “Slītere” sestdien, 3. martā, plkst. 12.00 aicina uz Pasaules savvaļas sugu dienai veltītu pārgājienu “Vilkam kājas nosalušas?”.

Aptuveni 5 km garais pārgājiens vedīs pa dabas lieguma “Ances purvi un meži” vietām, kur varēs izbaudīt simtgadīga meža šalkas un nojaust pelēko vilku klātbūtni.

Pārgājienu vadīs Pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas vecākais eksperts, zoologs Vilnis Skuja un dabas izglītības centra “Slītere” vadītāja Andra Ratkeviča. Dalība pārgājienā – bez maksas. Aicinām izvēlēties laika apstākļiem piemērotu apģērbu un apavus. Plašāka informācija un pieteikšanās pa tālruni 28385025 (Andra).

“Pasaules savvaļas sugu diena ir iespēja svinēt daudzu skaistu un dažādu savvaļas faunas un floras pārstāvju pastāvēšanu dabā, vienlaikus vairojot sabiedrības izpratni par ieguvumiem, ko šo savvaļas dzīvības formu saglabāšana cilvēkam sniedz. Tieši tādēļ šajā pārgājienā centīsimies iepazīt vienu no Latvijas faunas pārstāvjiem – pelēko vilku, no kura vairums cilvēku bīstas un šī iemesla dēļ arī slikti pazīst,” pārgājiena tematu ieskicē V. Skuja.

Viņš stāsta, ka tieši marts vilku dzīvē iesāk jaunu sezonu. “Kāzas” ir beigušās, un dominējošais bara pāris turas atkal kopā, lai radītu un audzinātu vilcēnus. “Nesolu, ka pārgājiena laikā redzēsim pelēčus, taču, šķērsojot vietas, kas ved netālu no midzeņa, manīsim pēdas un citas vilku zīmes,” skaidro V. Skuja.

Pārgājiena sākums plānots Puteru dambja Rietumu galā (koordinātes x 392433, y 6385964).  Ceļš atrodas Ances pagasta Ventspils novadā, taču tikšanās vietu ērtāk sasniegt, braucot no Sīkraga – Jaunmuižas (V1372) ceļa puses, kas ved cauri Dundagas novadam.

Pasaules savvaļas sugu diena iedibināta par godu CITES (The Convention in International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) konvencijas parakstīšanai. Tā ir starptautiska vienošanās starp dalībvalstīm, kuras mērķis ir nodrošināt, ka starptautiskā tirdzniecība ar savvaļas augu un dzīvnieku sugām neapdraud to pastāvēšanu dabā. Pelēkais vilks ir viena no savvaļas sugām, ko aizsargā CITES.

Šogad Pasaules Savvaļas sugu diena veltīta lielajiem kaķiem – apdraudētajiem plēsējiem. Latvijā savvaļā dzīvo viens kaķu dzimtas pārstāvis un tas ir lūsis, kurš gan Kurzemes pusē ir retāk sastopams, tādēļ Slīterē pārgājiens veltīts citam plēsējam – vilkam. Tiesa gan, nekad neko nevar zināt, iespējams mežā varēs manīt arī lūša klātbūtni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13787198sec.