Pie Lubāna ezera notiks Zvejniekstāstu vakars

“Zvejnieki aizmirst lielāko daļu izvilkto zivju, bet nekad – upes un ezerus, kuros tās noķertas.” Vairums zvejnieku noteikti Lubāna ezeru ir īpaši iemīlējuši gan sava plašuma un skaistuma dēļ, gan tāpēc, ka Lubāna ezerā ir bagātīgs zivju loms.

Šā gada 10.martā plkst. 16:00, ūdens tūrisma attīstības centra „Bāka” telpās, pie paša Lubāna ezera, tiek organizēts zvejniekstāstu vakars, kurā runāsim un klausīsimies par lielo Lubāna ezera, par zivīm un to zvejošanu. Aicinām piedalīties interesanto stāstu vakarā. Stāstu tēma būs par un ap zvejniecību Lubāna ezerā. Par lielākajiem lomiem, zvejas metodēm un rīkiem runās vietējie zvejnieki: Jānis Bērziņš no Ošupes un Māris Valainis no Lubānas. Stāstnieki izklāstīs zvejniecības vēsturi Lubānas ezerā, aplūkosim senākus zvejas rīkus, uzzināsim kā agrāk zvejnieki dzīvoja un piekopa savu meistarību zivju ķeršanā.

Lubāna ezerā sastopamas 14 zivju sugas. Noteikti kādas no tām būs attēlotas izstādē, kura būs apskatāma pasākuma laikā. Darbus radīja Lubānas mākslas skolas bērni par tēmu – “Zivis”.

Dalība pasākumā ir bez maksas, pēc pasākuma visi dalībnieki tiek aicināti uz tēju un uzkodām.

Pasākums tapis  „Lubāns Latvijai toreiz un tagad” projekta ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu, ko īsteno biedrība „Pie Kraujas” no Madonas novada kopīgi ar projekta partneriem – biedrībām „Aborieši” no Lubānas novada un „Lubāna vilnis” no Rēzeknes novada. Projekta mērķis ir Lubāna ezera kā dabas un kultūrvēsturiska mantojuma vērtības apzināšana un izcelšana, organizējot un veidojot pasākumus, kas balstās uz sabiedrības informēšanas, izglītošanas un sporta aktivitātēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15721297sec.