Latvijā radīti gaismekļi izgaismos Formula 1 un MotoGP trasi Kuveitā

Latvijas uzņēmums “Vizulo” izstrādājis un piegādājis LED gaismekļus, kas tiek izmantoti Kuveitā esošās “Motorpilsētas” prestižo Formula 1 un MotoGP sacensību izgaismošanā. 2017. gadā kopumā “Vizulo” ražotā produkcija eksportēta uz 29 valstīm visā pasaulē, bet starp populārākajām bijusi Jaunzēlande, kur kopējais apjoms bijis ap miljons eiro, kam sekoja Izraēla, Francija, Igaunija, Nīderlande un Somija.

2017. gadā attīstībā un izpētē tika ieguldīti 8% no kopējā apgrozījuma. Tāpat pērn tika uzsākta sadarbība ar Latvijas Universitāti, noslēdzot pētniecības līgumu uz trīs gadiem par energoefektīvu LED veidotu industriālu gaismas ķermeņu izstrādi. Šobrīd notiek “Vizulo” ielu un parka jauno gaismekļu dizaina paraugu reģistrācija. Aktuālie modeļi pirmo reizi tiks prezentēti 18. martā Frankfurtē notiekošajā izstādē “Light and Building 2018”.  

Uzņēmuma gaismekļi sastopami Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā,  lidostā “Rīga”, kā arī ļoti iecienītos galamērķos ārvalstīs – Ziemassvētku vecīša pilsētā Rovaniemi, elitārajā Francijas slēpošanas kūrortā Kurševelā.

Jau ziņots, ka LED gaismekļu ražotāja “Vizulo” apgrozījums 2017. gadā bijis 5,6 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2016. gadu, ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes, bet uzņēmuma eksporta apjomi veidojuši 85% no apgrozījuma, sasniedzot 4,8 miljonus eiro. Iecavas novadā bāzētajā ražotnē izgatavoti teju uz pusi vairāk gaismekļu nekā pērn – attiecīgi 32,4 tūkstoši un 16,5 tūkstoši 2016. gadā. Uzņēmums 2018. gadā plāno apgrozījumu aptuveni 8 miljonu eiro apmērā. Plānots, ka lielākās eksporta valstis būs Jaunzēlande, Somija, Francija un Izraēla, kur apgrozījuma apjomus prognozē ap vienu miljonu katrā valstī, savukārt Apvienoto Arābu Emirātu tirgū apjoms plānots ap pusmiljonu eiro.

“Pēdējo divu gadu laikā esam būtiski ieguldījuši gan kopējā uzņēmuma attīstībā, gan savas eksportspējas stiprināšanā, kas veiksmīgi rezultējies arī apjoma pieaugšanā. Arī nākotnē plānojam ne tikai stiprināt savas pozīcijas esošajās valstīs, bet arī piedāvāt mūsu ražoto produkciju jaunos reģionos. Lielākais izaicinājums, strādājot ārvalstu tirgū, ir pārliecināt, ka arī Austrumeiropā esoši uzņēmumi spēj piedāvāt augstas kvalitātes un tehnoloģiski attīstītus produktus, tāpēc šajos gados daudz resursu veltījām skaidrojošajā darbā,” uzsver SIA “Vizulo” valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.33566499sec.