Klasiskās mūzikas festivālā ŠALC izcilas Latvijas un ārvalstu zvaigznes

No 2018. gada 16. līdz 22. jūlijam Liepājā, Ventspilī un Cēsīs notiks klasiskās mūzikas festivāls ŠALC, un tajā piedalīsies Eiropas un Latvijas labāko simfonisko orķestru izcilākie mūziķi.

Festivāla programmā iekļauti kamermūzikas koncerti, meistarklases jaunajiem mūziķiem un simfoniskās mūzikas programma, ko 19. jūlijā Ventspilī, 20. jūlijā Liepājā un 22. jūlijā Cēsīs atskaņos Latvijas labāko instrumentālistu veidots festivāla orķestris publikas iemīļotā izcilā maestro Karela Marka Šišona vadībā.

Festivāla ŠALC sevišķā viešņa būs pasaulslavenā Latvijas dziedātāja Marina Rebeka, kura ar spožiem panākumiem uzstājas pasaules lielākajos opernamos.

Paredzams, ka festivāls kļūs par vienu no ievērojamākajiem Latvijas Valsts simtgades muzikālajiem pasākumiem Latvijas novados.

Festivāla nosaukuma autors ir pazīstamais vizuālās mākslas apskatnieks Vilnis Vējš: “Mēģināju iztēloties skaņu, kas ir satraucoša un valdzinoša reizē. Liepājā jūra šalc nepārtraukti, bet reizēm mēs tam pievēršam īpašu uzmanību. Kad iestājas klusums, tas ir tikai uz brīdi – tāpat kā pirms koncerta. Tas nozīmē, ka tūlīt sāksies!”

Festivāls ŠALC sāksies ar priekšnesumu, ko sniegs viens no mūsdienu labākajiem trompetistiem Hokans Hardenbergers (Hardenberger). Neilgi pirms uzstāšanās Zalcburgas festivālā viņš Liepājā muzicēs kopā ar ievērojamo skotu sitaminstrumentālistu Kolinu Kariju (Currie) – izcilu laikmetīgās mūzikas interpretu. Abu enerģisko virtuozu programmā “Maģiskais reālisms” ir modernisma klasiķa Karlheinca Štokhauzena, japāņu romantiķa Toru Takemicu, norvēģu avangardista Rolfa Vallīna, Austrālijas mūslaiku ievērojamākā komponista Breta Dīna un citu meistaru mūzika. Kopā ar trompeti un eksotiskiem sitaminstrumentiem sagaidāms aizraujošs piedzīvojums neiedomājamās skaņu kombinācijās. Koncerts notiks 17. jūlijā plkst. 20.00 “Lielā dzintara” Lielajā zālē.

Otrs kamermūzikas koncerts “Orķestra mūziķi tuvplānā” notiks 18. jūlijā plkst. 20.00 “Lielā dzintara” Kamermūzikas jeb Dzintara Jurgelaiša zālē, tajā piedalīsies Latvijas festivāla orķestra mūziķi un festivāla viesi. Latvijā ir arvien vairāk klasiskās mūzikas cienītāju, kas vēlas izbaudīt un spēj novērtēt smalku muzicēšanu tuvplānā, un šajā koncertā gaidāma tikšanās ar patiešām lieliskiem kamermūziķiem.

Koncertā skanēs klasicisma un romantisma laikmeta meistardarbi - Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Makša Bruha un Antona Rubinšteina kamermūzikas šedevri. Krāšņa arī koncerta izpildītāju palete - Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra solo mežradznieks Laurenss Vaudenbergs, otro vijoļu grupas pārstāve Annebeta Veba un čellu grupas koncertmeistara vietnieks Johans van Īrsels, Latvijas Nacionālās operas galvenais solistu koncertmeistars Mārtiņš Zilberts, klarnetists Ints Dālderis, Jevgeņija Svetlanova Krievijas Valsts akadēmiskā simfoniskā orķestra koncertmeistars, Maskavas konservatorijas profesors Sergejs Giršenko, Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskā simfoniskā orķestra ilggadējs altu grupas koncertmeistars, Sanktpēterburgas konservatorijas profesors Andrejs Dogadins un Ukrainā dzimušais Krievijas vecākā simfoniskā kolektīva – Sanktpēterburgas filharmonijas akadēmiskā simfoniskā orķestra solo trompetists Bogdans Dehtjaruks.

Simfoniskās mūzikas noslēguma koncertos Salut d’Amour, kas notiks 19. jūlijā Ventspils teātra namā “Jūras vārti”, 20. jūlijā Liepājas koncertnamā “Lielais dzintars” un, sadarbībā ar Cēsu Mākslas festivālu, 22. jūlijā Cēsu Pils parkā Latvijas festivāla orķestris Karela Marka Šišona vadībā atskaņos Riharda Vāgnera operas “Rienci” majestātisko uvertīru un bezgala valdzinošo, populāro, dramatisko un maigo mūziku no Sergeja Prokofjeva baleta “Romeo un Džuljeta”. Koncertā piedalīsies Marina Rebeka, un viņas sniegumā dzirdēsim Vēstules skatu no Pētera Čaikovska operas “Jevgeņijs Oņegins” un citus izcilus operu fragmentus. Koncerta īpašais brīdis – valsts simtgades godinājums ar Jāņa Mediņa slaveno Āriju no Trešās orķestra svītas. Šo latviešu simfoniskās mūzikas simbolu jaunā veidolā licis pieredzējušais Liepājas diriģents un aranžētājs Jēkabs Ozoliņš – starp orķestra instrumentiem viņš ieaudis vokalīzi sievietes balsij, un jaunās versijas pirmatskaņotājas gods būs Marinai Rebekai. Festivāla noslēguma koncerti norisinās cikla “Dzimuši Latvijā” ietvaros.

Ģimenes aicinātas uz koncertu, kas koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 20. jūlijā plkst. 14.00. Tāpat kā ŠALC noslēguma koncertos arī bērnu un ģimeņu publikai muzicēs Latvijas Festivāla orķestris Karela Marka Šišona vadībā un dziedātāja Marina Rebeka. Pirms un pēc koncerta “Lielā dzintara” foajē būs bērniem rīkotas radošās darbnīcas.

Festivāla ŠALC programmā iekļautas arī meistarklases, ko sniegs festivāla orķestra viesmūziķi un kas notiks 16., 18., 21. jūlijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18033195sec.