Jauns videoklips iedvesmo iepazīt Vidzemes dabu

Elpu aizraujošs lidojums pāri Gaujai, spirdzinošs lēciens Vaidavas ezerā pēc karsēšanās pirtī un kanoe laivošana Salacas upē - tas viss un vēl vairāk iemūžināts jaunā videoklipā, kas aicina ļauties piedzīvojumam mežonīgajā Vidzemes dabā.

Šovasar piedzīvojumā devās pieci “Instagram” tīklā populāri fotogrāfi no Krievijas, kas videoklipā redzami aktieru lomā. Kopā ar filmu studijas “Eaglewood Films” režisoru Arvīdu Barānovu fotogrāfi devās izzinošos pārgājienos, gatavoja maltītes un nakšņoja zem klajas debess, viesojās apskates objektos un laivoja.

Savos iespaidos par Latviju dalās fotogrāfe Sonja Garajeva: “Latvija ir izcils galamērķis atpūtai brīvā dabā. Valsts nav liela, taču vietas pietiek visiem. Te katram ir iespēja atrast savu stūrīti dabā, kur doties pārgājienā, velobraucienā vai baudīt saules peldi smilšainā pludmalē.” Sonjas teikto papildina fotogrāfs Romāns Koršunovs: “Jaunas pieredzes, gards ēdiens, skaisti meži un upes. Latvijā ir tiešām daudz vērtību. Aicinu izbaudīt klātienē!”

Video ir redzamas gan labi zināmas, gan mazāk pazīstamas vietas Vidzemē. Tā filmēšanas piedzīvojums sākās Vienkoču parkā, kur apskatāma bagātīga koka skulptūru, vienkoču laivu un citu koka izstrādājumu kolekcija. Jaunu iespaidu pilni filmēšanas un fotogrāfu komanda devās tālāk uz Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru, kas sniedz ieskatu agrāko līgatniešu dzīvesveidos. Savulaik te ierīkoti īpaši alu pagrabi – ledusskapju priekšteči. Mūsdienās tie kļuvuši par spilgtu apskates objektu.

Šķērsojusi Gauju unikālajā Līgatnes pārceltuvē, komanda nonāca mierpilnajā Pavāru radošajā mājā, kur saimnieks Ēriks Dreibants un kolēģis Juris Dukaļskis cēla galdā sezonālas dabas veltes mūsdienu izpildījumā – auksto kreses zupu, brekša frikadeles, melno ķiploku kūciņu un citus vietējos labumus. Nakts pavadīta Kārļamuižā, līdzās Zvārtes iezim.

Pārgājiens Amatas dabas takā bija lielisks veids, kā sākt otro dienu, kas turpinājās labiekārtotajās Cīrulīšu dabas takās. Savukārt vakars tika pavadīts, izzinot Vaidavas ezeru uz SUP dēļa.

Turpinoties piedzīvojumam, pozitīva adrenalīna deva uzņemta Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā, kur viesiem dota iespēja izložņāt taku kokos un laisties pāri Gaujai trošu nobraucienos.

Spēki atgūti netālajā Valmiermuižas alus darītavā, kas viesiem piedāvā aizraujošas ekskursijas un degustācijas, un iespēju ieturēt maltīti. Par atslodzes mirkli vakarā Vaidavas ezera krastos gādāja pirtniece un zāļu sieva Vita Ozerinska.

Nākamā diena pavadīta, laivojot Salacas upē, no kuras paveras ainavas uz Salacas senlejas smilšakmens atsegumiem. Savukārt nakts pavadīta, guļot brīvā dabā, kokos iekārtos tūrisma šūpuļtīklos.

Ceļš līdz Rīgai veda gar Vidzemes akmeņaino jūrmalu, un pēdējā pieturvieta bija Veczemju klintis – vieta, kur vēsturiski notikusi arī filmu “Ilgais ceļš kāpās” un “Zītaru dzimta” filmēšana.

Vidzemi iepazina un iemūžināja fotogrāfi Iļja Voskresenskis, Sonja Garajeva, Aleksandrs Mazurovs, Nikolajs Bondarevs un Romāns Koršunovs no Krievijas. Fotogrāfu kopējais sekotāju skaits “Instagramā” sasniedz vairāk nekā 755 tūkstošus.

Piedzīvojumu fotogrāfu un filmēšanas komandai nodrošināja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā” ietvaros. Maršrutu izstrādāja LIAA sadarbībā ar pašmāju tūroperatoru “The Latvian Element”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14738607sec.