Ziemeļlatgalē aicina aktīvi izbaudīt ziemu un daudzveidīgu kultūras programmu

Ceturto gadu pēc kārtas Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novadu tūrisma informācijas centri aicina ikvienu doties baudīt daudzveidīgu kultūras un aktīvās atpūtas piedāvājumu "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē" 2019. gada 15., 16. un 17.februārī, kas tapis sadarbojoties ar reģiona tūrisma uzņēmējiem, objektu saimniekiem un pasākumu rīkotājiem.

Nedēļas nogali Ziemeļlatgalē piedāvājam sākt jau piektdienas, 15. februāra vakarā ar jautru humora pilnu šovu "Pa jokam nenopietni precamies" un lustīgu ballīti Salnavas kultūras namā.

Sestdienas, 16. februāra rīta pusē būs iespēja baudīt aktīvo atpūtu dabā, dodoties pārgājienā "Izbaudi ziemu Stompaku purvā", kur kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieku varēs izzināt dabas norises ziemā, savukārt Viļakas muzeja speciālisti dalīsies vēsturiskos faktos par Nacionālo partizānu mītnēm šajā vietā. Pirms pārgājiena ikviens tiek aicināts iegriezties Viļakas Kultūras un radošo industriju centrā, kur skatāma starptautiska arheoloģiskā izstāde "Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture".

Aktīvās atpūtas cienītāji sestdien varēs doties slēpot gan Baltinavas muižas parkā, gan dabas parkā "Balkanu kalni", Balvos  - piedalīties Ziemas olimpiādē visai ģimenei, nūjošanas pārgājienā un veselības maratonā, kā arī vizināties zirga ragavās saimniecībā "Meža mednis" Briežuciema pagastā, bet pēc tam turpat netālu Briežuciema Tautas namā pēcpusdienā ikviens tiek aicināts piedalīties izzināt šo Ziemeļlatgales pusi konkursā "Vai pazīsti dzimto vietu?" un noskatīties   Briežuciema pašdarbības kolektīvu priekšnesumus.

Radoša kopā darbošanās visai ģimenei 16. februārī tiks piedāvātā vairākās vietās: Baltinavas novada muzejā varēs veidot elegantus svečturus, saimniecības "Kalniņi" Bišu mājā – sveču liešanas meistarklase, Balvu Novada muzejā – apsveikumu gatavošana Scrapbooking tehnikā. Pirtniece Arnita Melberga Balvos iepazīstinās ar dažādām zāļu tējām, ko ikviens var izmantot savai veselībai, kā arī būs iespēja baudīt pirts rituālu ziemā.

Gardēžiem īpašs piedāvājums būs atjaunotajās Rekovas dzirnavās, kur gan sestdien, gan svētdien ikviens tiek aicināts līdzdarboties kulinārajās meistarklasēs kopā ar z/s "Kotiņi" saimniecēm gatavojot īpašus un gardus ēdienu no "Kotiņu" produkcijas – grūbām, pērļu grūbām, pupām, pupu un zirņu miltiem.

Savukārt svētdienas, 17. februāra, rītā būs iespēja ieturēt nesteidzīgas "Vēlās brokastis" Malnavas "Dzīļu" maiznīcā, ko būs sarūpējusi saimniece Aina Barsukova un pēc tam doties ekskursijā gida pavadībā  Latgolys Šmakovkys dadzynuotovā, un iepazīties ar šī leģendām apvītā dzēriena gatavošanas procesu, kā arī nobaudīt to. Aktīvās atpūtas cienītājiem svētdien būs lieliska iespēja iepazīt  lāzertaga spēli, piedaloties atvērtajā spēlē Kārsavā vai arī doties unikālā pārgājienā uz Viļakas ezera salu, kur atrodas Marienhauzenas pilsdrupas.

Tie, kuri vēlas radoši darboties, svētdien varēs piedalīties vaska glezniecībā – zīmēšanā ar vaska krītiņiem un gludekli Mērdzenē, ko piedāvās saimniecība "Kramiņi". Bet svētdienas pēcpusdienu ikviens tiek aicināts pavadīt Kultūrvēstures lauku sētā "Vēršukalns", lai piedalītos maizes cepšanā, apskatītu muzeju un tā bagātības, kā arī piedalītos aizraujošās meistardarbnīcā kopā ar Žīguru Meža labumu ciema saimniecēm.

Aktīvās atpūtas mīļotāji tiek aicināti gan sestdien, gan svētdien apmeklēt zirgu sētu "Kapulejas" Balvu novada Tilžā un doties izjādē ar zirgu, vizināties kamanās vai arī doties slēpot uz Balkanu dabas parku Viļakas novada Šķilbēnu pagastā.

Pilna pasākuma programma ar visām norises vietām, laikiem un ieejas maksām ir skatāma šeit.

Organizatori aicina ņemt vērā, ka atsevišķu aktivitāšu norise būs atkarīga no laika apstākļiem un var tik atceltas (piemēram, slēpošana, vizināšanās kamanās), kā arī atsevišķās aktivitātēs sava dalība jāpiesaka iepriekš un vietu skaits var būt ierobežots!

Papildus informācija par visām norisēm "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē" -   turisms.balvi.lv, www.vilaka.lv, www.baltinava.lv , www.karsava.lv.

Laipni gaidīti Ziemeļlatgalē, baudot īpašus piedāvājumus tūrisma objektos un aktivitātes dabā  15., 16. un 17. februārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24368sec.