Pārgājienā varēs iepazīt unikālu mitrāju – Lielo Pelečāres purvu

Dabas aizsardzības pārvalde mitrājiem veltītā mēneša noslēgumā sadarbībā ar Krustpils novada pašvaldību aicina 2019. gada 23. februārī piedalīties pārgājienā "Uz Lielo Pelečāres purvu – Ramsāres mitrāju Latvijā".

Pulcēšanās pārgājienam plkst. 11.00 pie Pelečāres purva, aiz "Bērzu mājām". Nokļūšanas koordinātes var apskatīt šeit. Dalība pasākumā ir bez maksas, taču organizatori aicina iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni  28311364 līdz 20. februārim.

Pārgājienā, kuru vadīs Pārvaldes vecākā vides inspektore Sintija Balode, varēs iepazīt dzīvnieku atstātās pēdas, uzzināt ko vairāk par gada dzīvnieku - alni,  vērot norises dabā ziemā, un uzzināt par īpaši aizsargājamu dabas teritoriju - dabas liegumu "Lielais Pelečāres purvs". Būs iespēja arī aizstaigāt arī līdz Kristakrūga skatu tornim, lai no tā palūkotos uz Teiču purvu.

Teiču purvs un Lielais Pelečāres purvs ir viena no sešām  Ramsāres konvencijas vietām Latvijā, ar kurām Dabas aizsardzības pārvalde iepazīstina mitrājiem veltītā mēneša pasākumos.  "Mitrāji kā ekosistēmas ir ļoti nozīmīgi gan bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, gan cilvēka dzīvē. Tie nav tikai zāļu un kūdras purvi, kā biežāk pierasts domāt. Mitrāji ir arī palienes, purvi, dumbrāji, piekrastes, mitrās pļavas, kā arī upes un ezeri. Tie dabā funkcionē kā dabiskie ūdens filtri, ūdens uzkrājēji plūdu laikā, klimata pārmaiņu novērsēji," stāsta dabas izglītības centra "Rāzna" vadītāja Regīna Indriķe.

Lielais Pelečāres purvs ir dabas liegums, kas dibināts 1977. gadā, lai aizsargātu augsto purvu. Purva malās ir meži, kur ligzdo dažādu sugu dzeņi, šī vērtējama kā putnu aizsardzībai nozīmīga teritorija, kur sastopamas arī tādas aizsargājamas putnu sugas kā melnkakla gārgale, melnais stārķis, peļu klijāns, mednis, rubenis, mazais ērglis, pļavas lija.

Lielais Pelečāres purvs ir viena no sešām Ramsāres konvencijas vietām Latvijā. Šis starptautiskais dokuments parakstīts 1971. gadā un konvencija ir vienīgais starptautiskais vides aizsardzības līgums, kas veltīts kādai noteiktai ekosistēmai, un tās misija ir mitrāju aizsardzība un apdomīga izmantošana. Latvija šai konvencijai pievienojās 1995. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39476299sec.