Iepazīsti 7 aktīvā tūrisma jaunumus Latgalē

Pavasaris ir aktīvs gadalaiks, kad pēc ziemas gribas baudīt sauli un dabu. Šis gads aktīvā tūrisma jomā Latgalē nāk ar vairākiem jaunumiem, ko piedāvājam izbaudīt arī Jums!

Velo piedzīvojumu trase un disku golfa laukums Balvos.

2018. gada augustā atklāts pirmais un pagaidām vienīgais disku golfa laukums Latgalē, kura dibinātāju mērķis bija mudināt ģimenes ar bērniem pievērsties kopīgam un aktīvam brīvā laika pavadīšanas veidam - disku golfam. Ar laiku plānots šo atpūtas  veidu attīstīt arī profesionālā līmenī. Šobrīd Latvijas Disku golfa federācijas licencēto spēlētāju reitingā ir 130 cilvēki un kopumā valstī izveidoti 18 dažādi laukumi.

Laukumam Balvos ir deviņi celiņi. Disku golfa noteikumi līdzinās ierastā golfa spēlei - uzdevums ir nogādāt disku grozā ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu.

Spēle interesēs gan ģimenes ar bērniem, gan skolēnu grupas, tāpat azartisku spēles garu var iegūt arī pieaugušo kompānijas. Kādēļ lai aktīvi nepavadītu kādus svētkus?

Disku golfa laukums atrodas Balvos, Partizānu ielā 2A (iepretim DUS Virši) un pieejams bez maksas. Tāpat darbojas arī bezmaksas inventāra noma, iepriekš piesakot Balvu Sporta skolā (Alejas iela 2, tel.26686019).

Blakus disku golfa laukumam atrodas velo piedzīvojumu trase, kas tika izveidota  pagājušā gada nogalē, bet tiks atklāta šogad maijā ar aktīvās atpūtas pasākumiem visai ģimenei. Papildus informācija par citiem apskates objektiem Balvos – www.turisms.balvi.lv

Apskati Daugavpili uz elektroskūtera!

Jā, jā - mūsdienīgie un jauniešiem iecienītie pārvietošanās līdzekļi ienāk arī tūrisma jomā. Brauciens ar elektroskūteri ir ideāli piemērots tiem, kuri grib izmēģināt kaut ko jaunu,  jautri pavadīt laiku ar draugiem, ātri un ērti apskatīt Daugavpili un baudīt pilsētas atmosfēru, dažādot ģimenes atpūtas laiku, kā arī iegūt daudz pozitīvu emociju.

Aktīvās atpūtas cienītājiem viesnīcā "Park Hotel Latgola" tiek piedāvāts iznomāt elektroskūterus, kuru ātrums var sasniegt līdz 25 km/h, un kas spēj nobraukt līdz 45 km bez papildus uzlādes. Skūteris ir aprīkots ar lukturiem un apgaismojumu, lai varētu droši pārvietoties arī diennakts tumšajā laikā. Pieejamas aizsargķiveres, kā arī ceļu un elkoņu aizsargi bērniem.

Papildus informācija šeit vai pa tel. 65404900.

Daugavpilī vēl ir daudz jaunumu – meklē www.visitdaugavpils.lv .

Bagiju trase lieliem un maziem

Aktīvās atpūtas trase "Burtnieki" piedāvā kvadraciklu un bagiju nomu. Trase "Burtnieki" atrodas 7 km attālumā no Daugavpils. Tā ir lieliska vieta aktīva dzīvesveida piekritējiem, kā arī vieta atpūtai kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem. Izveidotajā apļveida trasē pirmās iemaņas braukšanā var apgūt arī paši mazākie. Bērnu tehnika paredzēta 5–15 gadus veciem bērniem Aizraujošs izbrauciens ar bērnu kvadraciklu vai bagiju sniedz lielisku iespēju bērnam pašam vadīt savu motorizēto transporta līdzekli. Bagiji ir bērniem droši - tie ir aprīkoti ar drošības jostām, metāla rāmi, un tie attīsta nelielu ātrumu. Drošības nolūkos trase ir norobežota ar riepu bortiem, lai pasargātu bērnus no izbraukšanas ārpus trases. Pirms brauciena tiek veikta instruktāža un tiek izsniegts drošības ekipējums.

Trase "Burtnieki" strādā pēc iepriekšējā pieteikuma, zvanot uz tel.: 24811918.

Ziemas sezonā blakus trasei durvis vērs Salaveča rezidence, kurā gan lieli, gan mazi apmeklētāji varēs darboties radošajās rūķu darbnīcās, apmeklēt baiļu istabu un kamīnzāli ar Salaveča bibliotēku, fotografēties ar rūķiem un īstu Salaveci.

Starp debesīm un zemi Krāslavas pusē!

Jauniešiem un ģimenēm īpaši pieprasītas ir dažādas atraktīvas izklaides, kurās var iegūt adrenalīnu. Pāris stundas paies nemanot un iegūsi pamatīgu enerģijas devu, apmeklējot sporta atrakciju parku "Starp debesīm un zemi" Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā. Šķēršļu trasē ne tikai iegūsi daudz pozitīvu emociju, bet arī uzlabosi  koordināciju, muskuļu tonusu, reakciju, plastiskumu, izturību, loģisko domāšanu, izlēmību un mērķtiecību. Tas ir lielisks veids arī komandas saliedēšanai! Un arī ģimene ir komanda, kurai ik pa laikam nepieciešami šādi kopīgi enerģiski pasākumi. Trases garums ir 96 m, kam seko 90 m  nobrauciens kā balva par paveikto. Trase ir 2,5 m ausgtumā virs zemes un ir piemērota arī bērniem, sākot no 4 gadiem, bet ar pavadoni.

Lai relaksētos pēc atraktīvās izklaides gaisā, saimnieki piedāvā pastaigu 90 m garajā veselības takā "Eņģeļu pēdiņas", kura ir noklāta ar 25 dažādiem posmiem un 13 dabīgiem materiāliem. Trase ir īpaši ieteicama cilvēkiem ar ortopēdiskām problēmām.

Turpat var uzspēlēt arī futgolfu  - spēles gaitā nepieciešams trāpīt bumbu bedrītēs ar kāju palīdzību un pēc iespējas mazāk spērieniem, un arī airsoftu. Tās pamatā lieto kaujas ieroču kopijas, kas šauj ar 6mm plastmasas lodītēm. No airsoft šauteņu lodītēm neizdalās nekāda krāsa, tamdēļ airsofts ir spēle, kurā ir svarīgi būt godīgam un katram tās dalībniekam pašam ir jākonstatē trāpījums.

Papildus informācija un pieteikšanās pa tel. 26172091.

Pazust Latgalē!

Pazust Latgalē, uz brītiņu aizbēgt no ikdienas, pārvarēt dabas veidotus šķēršļus un iepazīt vietējos latgaļu nostāstus aicinām, dodoties vadītā kajaku laivu pārgājienā pa piecu ezeru un upju sistēmu Kombuļu pagastā, Krāslavas novadā. Tā ir iespēja labā kompānijā uz vairākām stundām pazust Latgales dabas "džungļos" un Krāslavas novada ūdeņu plašumos. Pārgājiena laikā ģimenes lokā vai draugu kompānijā varēsiet izbaudīt Amazones džungļu cienīgus piedzīvojumus tepat Latvijā. Un ticiet - uz brīdi pazudīsiet Latgalē!

Pieejamas naktsmājas, kempinga vietas, pirtiņa un buru laiva romantiskam  izbraucienam. Tiekamies "Auriņos"!

Informācija pa tel. 26144293, soc. tīklā "facebook" - "Lost in Latgale".

Krāslavas novads lepojas arī daudz ko citu – vairāk te: www.visitkraslava.com

Piedzīvojumi dabā senākajā Latvijas pilsētā

Izzināt un iepazīt dabu var dažādi, atkarībā no katra gaumes un varēšanas. Mazākos dabas pētniekus noteikti aizraus salona "Pelnrušķītes sapnis" piedāvātā jaunā  izzinošā - pētnieciskā ekskursija "Koku stāsti". Tajā varēsiet uzzināt daudz jaunu faktu par liepām, pielietojot zināšanas matemātikā, literatūrā un dabaszinībās. Ieraudzīsiet koku burvību, sadzirdēsiet dabas skaņu dažādību aun atklāsiet sevī ko jaunu.

Savukārt, teatralizētās ekskursijas "Lūcijas nakts pasakas" laikā būs iespēja izceļot Ludzas pilsdrupas caur teikām ar aktīvu darbošanos, ietērpties stilizētos viduslaiku tērpos un sastapt jautrus velniņus un, iespējams, ieraudzīt Lūcijas spoku.

Šī gada jaunums "Ežuļu sajūtas takā" – iespēja izstaigāt baskāju taku, izgaršot dabas veltes, izsmaržot ziedu smaržu, izjust koku enerģiju un saskatīt dabas doto burvību. Ceļā satiksiet arī kuplo troļļu ģimeni.

Šīs un daudzas citas aktivitātes meklē www.pelnruskite.lv , vai zvani pa tel. 28622570. Vairāk par Ludzu – www.visitludza.lv.

Pierobežas aktīvās izklaides

Zilupe šogad aicina iepazīt novadu, piedaloties tūrisma akcijā "Apceļo, izkraukšķini, izčabini Zilupes novadu!", kura ilgs no 27.aprīļa līdz 28.septembrim un kuras mērķis ir piedāvāt ģimenēm un draugu kompānijām izbaudīt nakts piedzīvojuma, romantikas un izaicinājuma garšu pierobežā. Akcijas noteikumi paredz, ka jāapmeklē vismaz trīs objekti, ko var darīt visu akcijas periodu vai īpašajās Ciemiņu dienās. Tā ir iespēja tikt pie vērtīgām balvām, apmeklējot amatnieku darbnīcas, apskates saimniecības, dabas un kultūrvēstures objektus, izzinot vien šim Latvijas pierobežas novadam raksturīgās vērtības, garšas un prasmes. Akcijas ietvaros aicinām apmeklēt arī divus no desmit "Latgales Ainavu dārgumiem" – Zilupes senleju un Sv.Dominika Pasienes Romas katoļu baznīcu. Vairāk informācijas www.zilupe.lv/turisms .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.48882604sec.