Salas pagastā uzstādīts vides objekts – SĪPOLS

Turpinot īstenot sadarbības projekta „Tūrisms kopā” aktivitātes, šā gada jūlijā Spuņciemā – skvērā pie Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” – uzstādīts vides objekts, kas atveido Salas pagasta simbolu –  sīpolu.


Kā “Vietvalžu” apmeklētājiem vēstīs jaunais vides objekts (informāciju sagatavojusi: Dace Ulpe, izstāžu zāles vadītāja Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā “Vietvalži”) , Latvijā sīpols ir pazīstams kopš XVI gadsimta, kad no Bizantijas ievesto augu šurp pa Daugavu nogādāja krievu tirgotāji. Ap to laiku sīpolus sāka audzēt arī Salas pagastā, kur, pateicoties smilšainajai augsnei, tie labi padevās. Drīz vien sīpols kļuva ne vien par papildinājumu zemnieku uzturā, bet arī par dažas labas saimniecības ekonomiskā uzplaukuma pamatu, par to liecina māju un vietu nosaukumi – Sīpoli, Jaunsīpoli, Sīpolciems, Sīpolkalns. Sīpols no tiem laikiem iedzīvojies arī uzvārda godā. Salas pagastā izveidojās arī interesanta sīpolu uzglabāšanas tradīcija, par ko vēl šodien liecina dažā vecā namā saglabājušies āķi griestos, kuros iekāra uz metāla stieņiem savērtas sīpolu virtenes. Salas pagastā sīpola simboliskā nozīme slēpjas arī cilvēku raksturiezīmēs un pagasta vēstures lappusēs – smilšainā, šķietami nabadzīgā augsnē, ar cilvēka darbu un pūlēm var tapt daudz kas.


Vides objekta dizaina autors ir  SIA “Grandem Group”, darbu izpildītājs SIA “Erty”.


Vides objekta atklāšana notiks 2019. gada 25. augustā, nu jau otrajos Salas pagasta Sīpolu svētkos, kuru šī gada tēma ir “Dzintars sīpolos”.


Jau vēstīts, ka projektā „Tūrisms kopā” sadarbojas sešas Pierīgas pašvaldības – Ķekavas, Mārupes, Babītes, Olaines, Jelgavas un Ozolnieku novadi, kā arī trīs vietējās rīcības grupas – biedrība „Pierīgas partnerība” kopā ar biedrību „Lauku partnerība „Lielupe”” un biedrību „Partnerība Daugavkrasts”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40829802sec.