Gaujas Nacionālajā parkā aicina uz pasākumu «Diži koki dižā valstī»

Ieskandinot valsts svētkus un lepojoties ar Latvijas dabas bagātībām, Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Āraišu arheoloģisko parku 2019. gada 16. novembrī aicina uz izglītojošu un aizraujošu pasākumu "Diži koki dižā valstī".

Āraišu arheoloģiskā parka Informācijas centrā no plkst. 12.00 varēs uzzināt vairāk par dižkokiem, piedalīties radošās aktivitātēs un iepazīt Latvijas dabas bagātības.

"Ikviens no mums ir dzirdējis par dižozoliem, dižliepām, bet vai ir arī sastopama dižābele, dižpīlādzis? Izrādās ikvienam kokam ir iespēja kļūt par dižkoku. Sagaidot Latvijas valsts svētkus, kuros izceļam dižus notikumus un sasniegumus, aicinām godināt arī dižus kokus," pauž Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības speciāliste Anda Andrušaite.

Programmā būs stāstījums un radoša darbošanās, kur ar praktiskiem uzdevumiem, klausīšanos un spēlēm būs iespēja uzzināt interesantus faktus par  Latvijas dižkokiem, saprast dižkoku vērtību un nozīmi dabā, kā arī iepazīt dižkoku kā nozīmīgu mājvietu daudzām sugām.

Pasākuma turpinājumā plānots pārgājiens ar dižkoku meklēšanu un uzmērīšanu un vietējās stāstnieces un gides Ineses Graudiņas-Zalakas brīnumainajiem nostāstiem par Āraišu apkārtni.  

Dižkoki ir savu sugu vecākie un lielākie eksemplāri. Daudzos gadījumos tie ir nozīmīgi un izcili ainavas elementi. Tiem ir arī liela nozīme dabas daudzveidības uzturēšanā - mājvieta daudzām dzīvo organismu sugām, tostarp retām un apdraudētām. Bieži dižkokiem ir arī kultūrvēsturiska nozīme – ar tiem saistās vēstures notikumi, tie ir gadskārtu liecinieki cauri gadu simtiem.

Latvijā ir apzināti un oficiālajās datu bāzēs reģistrēti gandrīz desmit tūkstoši dižkoku, taču dabā to ir vēl daudz vairāk. Ikviens ir aicināts iesaistīties dižkoku meklēšanā, izmantojot rīku "LV100 dižošanās".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6264739sec.