Kučuru dzirnavas uzsāk sadarbību ar BalticTravelnews.com

Viesu māja Kučuru dzirnavas izmantoja izdevīgu BalticTravelnews.com pavasara piedāvājumu («Īpašs Aprīļa piedāvājums nelielām naktsmītnēm») un kļuva par jaunu sadarbības partneri. Kučuru dzirnavas atrodas Madonas novadā, Aronas pagastā, Viešupītes krastā (150 km attālumā no Rīgas).


Kučuru dzirnavas ir viesu māja ar savu vēsturi un stāstu: Pašreizējā saimnieka Jāņa Medņa vecvectēvs Gusts Mednis strādāja par namdari pie Lauteres barona, kurš kā atlīdzību par darbu piešķīra zemi Viešupītes (vienīgā upīte, kas iztek no Kaķīša ezera) krastos. Uz upītes izracis dzirnavu dīķi, Gusts 1875. gadā uzceļ Kučuru dzirnavas. 1990. gadā tiek atjaunotas Jāņa Medņa tiesības uz tēva īpašumu un izveidota zemnieku saimniecība ar zemes platību  40,9 ha.

 

Pirmais rūpals graudu malšana un putraimu skaldīšana noris līdz 2000. gadam, līdz mazās dzirnavas, nespējot konkurēt ar lielajām, pārtrauc savu darbību. 2001. gadā Kučuru dzirnavas iestājas asociācijā Lauku ceļotājs un šī gada 29. jūnijā uzņem pirmos klientus mazajā lauku pirtiņā. 2003. gadā vecās dzirnavas tiek rekonstruētas par viesu māju un 6. jūnijā tajā notiek pirmās svinības. 2008. gadā top jauna guļbūves brīvdienu māja.


Šodien viesu māja Kučuru dzirnavas piedāvā viesiem dažādas atpūtas iespējas: naktsmītni, slapjo pirti, saunu, svinību telpas. Vasaras laikā tiek piedāvātās dažādas aktivitātes svaigajā gaisā: makšķerēšana, zirgu izjādes, velosipēdu nomu, sporta laukumu volejbolam un basketbolam. Ziemas laikā Kučuru dzirnavas izvēlas slēpotāji, jo viesu māja atrodas netālu no Lejas Jozumiem (1 km), Gaiziņkalna (10 km), Lido kalna (10 km), Bākūža kalna (8 km). Viesu namam ir arī neliels dzirnavu muzejs, kuru viesu mājas viesi tiek laipni aicināti apmeklēt.


Viens no pieprasītākajiem Kučuru dzirnavu pakalpojumiem ir Kāzu apkalpošana. Kučuru dzirnavu saimnieki pat ir izstrādājuši īpašu Kāzu rituālu: www.kucuri.lv/kazas


Cenas atpūtai Kučuru dzirnavas ir pieejamas Latvijas ceļotājam. Vairāk par Kučuru dzirnavām var pastāstīt viesu mājas līdzīpašniece: Daina Medne, +371 26138086, [email protected]


Vairāk informācijas par Kuruču dzirnavām var atrast Baltijas tūrisma uzņēmumu katalogā: www.travelnews.lv/kucuri vai mājas lapā www.kucuri.lv.

Tuvojoties tūrisma sezonai, BalticTravelnews.com sagatavoja īpašu sadarbības piedāvājumu nelielām naktsmītnēm, kuras atrodas ārpus pilsētām. Piedāvājuma priekšrocības ir izdevīga cena un nelielām naktsmītnēm piemēroti pakalpojumi.

Vairāk: www.turismabizness.lv/aprila_piedavajums

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47942519sec.