Pirmo reizi Rīgā norisināsies kultūras pasākums «Baznīcu nakts»

6. jūnijā Rīgā pirmo reizi norisināsies kultūras pasākums "Baznīcu nakts". Tā laikā no 18.00 līdz 24.00 vairāk nekā 40 dažādu konfesiju dievnamosnotiks pasākumi, kas aicinās cilvēkus iepazīt baznīcu kultūras un garīgās vērtības. Baznīcu nakts ietvaros būs iespēja dzirdēt garīgās mūzikas koncertus, piedalīties ekskursijās, radošās nodarbībās bērniem un kopīgās lūgšanās. Pasākums norisināsies visā Rīgā - Āgenskalnā, Bolderājā, Centra rajonā, Mežaparkā, Latgales priekšpilsētā, Torņakalnā, Vecpilsētā un citur. Organizatori aicina ikvienu ieinteresētu rīdziniekudoties ceļā kājām, ar divriteni, sabiedrisko transportu vai personisko automašīnu un vakara gaitā paviesoties vairākās baznīcās, programmasizvēlēvadoties no katra paša interesēm.

Daudzveidīga programma katrai paaudzei

"Baznīcu nakts" viesiem būs iespēja gan apmeklēt līdz šim neiepazītus dievnamus, gan atklāt jaunas nianses jau labi zināmajos. Baznīcās notiks ekskursijas un stāstījumi, kas ļaus ceļotājiem atklāt baznīcu arhitektūras un mākslas skaistumu. Skanēs koru, ērģeļu un instrumentālās sakrālās mūzikas koncerti. Pēc saulrieta dievnamus piepildīs sveču gaisma, aicinot viesus uzkavēties klusumā, apcerē vai lūgšanā.

"Līdz ar pirmo "Baznīcu nakti" vēlamies aizsākt jaunu tradīciju, kas kļūtu par ikgadēju garīgu kultūras notikumu ne tikai Rīgas, bet visas Latvijas dzīvē. Realizējot projektu pirmo reizi, jau esam guvuši lielu atsaucību – savu dalību "Baznīcu naktī" apstiprinājuši 40 Rīgas dievnami. Iedvesmu savam individuālajam ceļojumam pa dievnamiem aicinām smelties mājas lapā www.baznicunakts.lv piedāvātajos maršrutos," atklāj projekta "Baznīcu nakts" vadītājs Jurģis Klotiņš.

Pasākums "Baznīcu nakts" ir piemērots ģimenēm, draugu grupām un individuāliem apmeklētājiem.

Dalība visos Baznīcu naktspasākumos ir bez maksas. Visa aktuālā informācija un pasākuma programma pieejama mājas lapā www.baznicunakts.lv. Aicinām sekot līdzi aktualitātēm arī sociālo tīklu profilos:

- www.facebook.com/baznicunakts;

- www.draugiem.lv/baznicunakts;

- www.twitter.com/baznicunakts.

Par Baznīcu nakti

Baznīcu nakts ideja līdz Latvijai ir atceļojusi no Austrijas un Čehijas. Pirms 10 gadiem Baznīcu nakts aizsākās Austrijā kā Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums. Drīz pēc tam pasākums notika arī Čehijā un Slovākijā. Kopš 2012. gada Baznīcu nakts notiek arī Tartu, Igaunijā.

Rīgā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – nodibinājums "Fonds Baznīcu nakts". Pasākuma ieceri atbalsta Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītāji.

Pasākumu finansiāli atbalsta Rīgas dome. Īpašs paldies privātajiem atbalstītājiem – SIA "Hromets poligrāfija" un tipogrāfijai "Eveko", kā arī privātajiem ziedotājiem. Pasākumu informatīvi atbalsta laikraksts "Diena" un nodibinājums "Rīga 2014".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,


Avis
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60223508sec.