Imanta Ziedoņa «Zaļā pasaka» Rundāles pils Baltajā zālē

2014.gada 25.oktobrī visi skolas vecuma bērni un jaunieši būs īpaši gaidīti Rundāles pils muzeja apmeklētāji. Šajā dienā pils Baltajā zālē plkst. 13:00 un 15:00 izskanēs divi Liepājas Simfoniskā orķestra koncertuzvedumi “Zaļā pasaka” diriģenta Andra Vecumnieka vadībā.

Imanta Ziedoņa Zaļā pasaka simfoniskajam orķestrim un teicējam tapusi 2013. gadā, atzīmējot komponistes, JVLMA profesores Selgas Mences jubileju. Darba tapšanā iesaistījās gan pati profesore, gan JVLMA bijušie un esošie studenti – Ēriks Ešenvalds, Anitra Tumševica, Laura Gustovska, Evija Vecumniece, Ieva Klingenberga, Juta Bērziņa un Platons Buravickis, no kuriem liela daļa ir mācījušies pie profesores.

LSO valdes loceklis U.Lipskis informē: „Darbs veidots piecās daļās, un, kaut arī katram autoram ir savs muzikālais rokraksts un skatījums uz pazīstamo literāro darbu, visiem kopā ir izdevies klausītājus ievest aizraujošā pasakas pasaulē.”

Skaņdarba muzikālie tēli ietver visu Zaļās pasakas tematisko spektru – no ļoti reālistiskiem pilsētas trokšņu un dabas skaņu atdarinājumiem līdz pat poētiski liriskam, vienlaikus varena un mierinoša, meža atveidam. Muzikālo ietērpu papildina Imanta Ziedoņa pasakas teksts, stāstnieka Enriko Avota izpildījumā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties www.bilesuparadize.lv  un koncerta dienā pilī, savukārt pils apmeklējumam koncerta dienā skolēnu un ģimenes biļetēm noteikta 50% atlaide.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44945884sec.