Pasniegtas ārstniecības iestāžu kvalitātes balvas 2014

Biedrība „Latvijas Veselibas ekonomikas asociācija” partnerībā ar Latvijas Kvalitātes biedrību 2012.-2013.gada īstenoja Eiropas Sociālā Fonda (ESF) projektu ar mērķi pielāgot Visaptverošas kvalitātes vadības modeli ieviešanai Latvijas ārstniecības iestādēs, lai sekmētu sabiedrības līdzekļu racionālu un izmaksu efektīvu izlietojumu sabiedrības veselibas mērķu realizācijai.

Projekta ietvaros izstrādāti pacientu drošības un kvalitātes vadības novērtēšanas kritēriji un metodika, kas balstās uz starptautiski aprobētu programmu, kas ļauj ārstniecības iestādēm ieviest visaptverošu kvalitātes un drošības vadības modeli. Modeļa novērtēšanas kritēriji ir balstīti uz Joint Commission International izveidotu programmu «International Essentials of Health Care Quality and Patient Safety» («Veselības aprūpes kvalitātes un pacientu drošības starptautiskas pamatnostādnēm»).

Joint Commission International (JCI) misija ir uzlabot drošību un aprūpes kvalitāti starptautiskajā sabiedrībā, nodrošinot izglītības, publicēšanas, konsultatīvos un izvērtēšanas pakalpojumus. Starptautisko veselības aprūpes kvalitātes un pacientu drošības pamata ietvaru izstrādāja JCI, lai radītu metodes un stratēģiju šīm dažādajām vajadzībām, parādot, kā identificēt kvalitātes un drošības riskus individuālai veselības aprūpes iestādei vai  valsts mēroga veselības aprūpes sistēmai.  Ietvaru iespējams pielāgot gan atsevišķu organizāciju vajadzībām, gan valsts mēroga prioritātēm, kas nesīs rezultātu, izmantojot metodes, kas ir vērtīgas procesu pilnveidošanai, sabiedriskajai politikai, veselības aprūpes organizācijām raksturīgo risku samazināšanas iespēju identificēšanai, līgumu noslēgšanai un citiem procesiem.

2013. un 2014.gadā vairākas ārstniecības iestādes brīvprātīgi pieteicas arējai novērtēšanai pēc izstrādātās metodikas. Ārstniecības iestādes tika vērtētas pēc 50 starptautiskiem kvalitātes kritērijiem piecās jomās: vadības procesi un atbildība, darbinieku kompetence, pacientiem un darbiniekiem droša vide, pacientu klīniskā aprūpe, kvalitātes un drošības pilnveidošana.

VSIA „Bērnu klīniskās universitātes slimnīca” šogad balvu saņēma divās nominācijās no piecām – nominācijā „Ķirurģiskā profila nodaļa” un nominācijā „Internā profila nodaļa”. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad būtiski pieaudzis ārstniecības iestāžu vērtējuma līmenis, kas liecina par lielāku ieinteresētību un ieguldījumu kvalitātes celšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.35368896sec.