Rīga 2014 programmā tapusi grāmata «Dzintara ceļš – Latvijas nākotne pasaulē»

Pirmdien, 26.janvārī, notiks grāmatas ''Dzintara ceļš – Latvijas nākotne pasaulē'' atklāšana. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā tapusī Ingas Ļašenko grāmata tiecas izmainīt uztveri par dzintaru, tā izmantošanas iespējām un robežām. Tā ir izstrādāta kā alternatīvs un multidisciplinārs ar dzintaru saistīts pētījums, kas skar tā pielietošanas jautājumus.

Vēsturiskie fakti ir pamats vispusīgai dzintara izpētei un dzintara izmantošanai mūsdienu dzīvē un zinātnes tehnoloģijās. Grāmatā sniegta mūsdienu zinātniskā pieeja sukcinīta pārstrādes veidam, dzintara integrācijas procesam ar polimēru. Aplūkots kompozīta dzintara pavedienu tehnoloģiskais ražošanas process. Izstrādātais kompozīta materiālu ražošanas algoritms var kalpot par metodisku līdzekli zinātniskajam personālam inovatīvu materiālu izstrādē uz polimēru pamata.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskā līnija ''Dzintara ādere'' atklāj tos zinātniskos un kultūras sasniegumus, kuriem ir izcilības un pasaules līmeņa pienesuma vērtība. Tas ir Rīgas, Latvijas ieguldījums pasaules kultūrā un cilvēces radošās darbības attīstībā. Grāmatas autores, Rīgas Tehniskās universitātes doktores Ingas Ļašenko patentētais izgudrojums – dzintara diegs ir pārsteidzis pasauli, un tam ir plašas izmantošanas iespējas gan tekstilmākslā, gan medicīnā.

Grāmatas atvēršanu notiks pirmdien, 26.janvārī, plkst.15.00 Latvijas Dabas muzejā, Rīgā, K.Barona ielā 4. Varēs aplūkot arī ar Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā tapušo muzeja ekspozīciju ''Dzintars laiku lokos'', kas iepazīstina ar Baltijas dzintaru, rādot tā dabīgās formas, krāsu toņu daudzveidību un nozīmīgo vietu pasaules dzintaru depozītu vidū.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49018788sec.