Latvijas nacionālais stends – tūrisma izstādēs Vācijā un Igaunijā

Februārī ar mūsu valsts tūrisma piedāvājumu iepazīstināsim potenciālos ceļotājus Hamburgā, Minhenē un Tallinā.

Izstāde ''Reisen'' Hamburgā, pērn izrādījies labs placdarms, lai uzrunātu Ziemeļvācijas tūristus, šogad notiks no 4. līdz 8. februārim. Izstādē Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētajā nacionālajā stendā strādās pārstāvji no Jūrmalas pilsētas domes, Siguldas novada domes, Kurzemes tūrisma asociācijas, Latgales reģiona tūrisma asociācijas ''Ezerzeme'', Latvijas Kempingu asociācijas, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un SIA ''Baltic Blues LV''. Izstāde Hamburgā ir populārs sarīkojums vācu tūristu vidū, kas pērn pulcēja apmēram 78 tūkstošus interesentu.

Šie paši dalībnieki no mūsu valsts puses strādās arī nacionālajā stendā izstādē ''f.re.e'' Dienvidvācijas pilsētā Minhenē, piepulcinot klāt Zemgales tūrisma asociāciju un VSIA ''Latvijas Koncerti''. Izstāde ''f.re.e'' notiks no 18. līdz 22. februārim. ''fre.e'' Minhenē ir viena no viskuplāk apmeklētajām tūrisma izstādēm gala patērētājiem Dienvidvācijā. Pērn to apmeklēja 112 tūkstoši interesentu, un viņu vidū tradicionāli bija arī Austrijas un Šveices iedzīvotāji.

TAVA tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte stāsta: ''Abās Vācijas izstādēs nacionālo stendu pērn organizējām pirmo reizi, tāpēc bija vēl jo lielāks prieks, ka spējām piesaistīt apmeklētāju interesi. Kaut gan lielu atšķirību starp izstādēm nav, tomēr Ziemeļvācijā ir mazliet labāka informētība par mūsu valsti nekā Dienvidvācijā. Savukārt Dienvidvācijas tūristi vairāk interesējas par augstākas klases piedāvājumu, piemēram, par jahtu nomu, golfa laukumiem un citām retāk pieprasītām atpūtas iespējām.''

Viens no galvenajiem akcentiem Latvijas tūrisma piedāvājumā būs kultūras tūrisms, jo, pēc speciālistu domām, Vācija ir vieta, kur pēc tā ir liels pieprasījums. Kaut gan Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gads ir beidzies, kultūras dzīve ar bagātu koncertu programmu Latvijā neapsīkst un arī šogad sola daudz spilgtu iespaidu.

Piedalīšanās abās patērētāju izstādēs Vācijā pagājušajā gadā apliecināja, ka vislielākā interese par Latviju ir senioru paaudzei. Šā gada piedāvājumā būs uzsvars arī uz dabas tūrismu, gastronomijas vērtībām un dažādajām atpūtas iespējām.

Februāra mēnesī tradicionāli notiek arī starptautiskā tūrisma izstāde ''Tourest'' mūsu ziemeļu kaimiņu galvaspilsētā Tallinā, kur Latvijas nacionālais stends ar tūrisma saukli ''Latvia. Best Enjoyed Slowly'' (Izbaudi Latviju nesteidzoties!) ir labi pazīstams. Izstāde notiks no 13. līdz 15. februārim, un nacionālajā stendā strādās pārstāvji no Rīgas tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas pilsētas domes, Siguldas novada domes, Alūksnes novada pašvaldības, Latgales reģiona tūrisma asociācijas ''Ezerzeme'', Vidzemes tūrisma asociācijas, Kurzemes tūrisma asociācijas, Zemgales tūrisma asociācijas, ''Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra'', Ķekavas novada pašvaldības Tūrisma koordinācijas centra, ''Daugavpils Marka Rotko mākslas centra'', Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Kempingu asociācijas, SIA ''Dzintaru koncertzāle'' un SIA ''LAIMTŪRE''.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, gan Vācija, gan Igaunija ir valstis, no kurām nu jau vairākus gadus pēc kārtas sagaidām tūristus arvien pieaugošā skaitā. Īpaši liels pieaugums bija pērn no Vācijas, kad pirmajos deviņos mēnešos viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto vācu tūristu skaits palielinājās par 37 % un tuvojās 150 tūkstošiem. Iepriecinoši – par 17,3 % pērn pieauga arī igauņu tūristu skaits, kas deviņos mēnešos pārsniedza 90 tūkstošus.

Latvijas nacionālo stendu izstādēs Vācijā un Igaunijā TAVA organizēs ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30747104sec.