Hotel Bergs lauku rezidence Rūmenes muiža attīstās un paplašina piedāvājumu klāstu

"Ārpilsētas ekskluzīvu viesmīlības pakalpojumu piedāvājumi šobrīd ieņem arvien nozīmīgāku lomu starptautiskajā tūrisma arēnā, un mēs varam lepoties ar to, ka Latvijā, nepilnas stundas braucienā no starptautiskās lidostas "Rīga", varam piedāvāt privātas lauku rezidences luksusa klases servisu netraucētā un šarmantā atmosfērā", uzsver viesnīcas Hotel Bergs un Rūmenes muižas valdes priekšsēdētājs Aleksis J. Karlsons.

Rūmenes muižas dalība starptautiskās un valsts mēroga organizācijās. Reaģējot uz pasaules tūrisma tirgus pieprasījuma tendencēm, prestižā un visā pasaulē atpazīstamā alianse Small Luxury Hotels of The World (SLH), kuras vienīgais biedrs no Latvijas ir viesnīca Hotel Bergs, 2014. gadā nodibināja vienību Private Residences by SLH (www.privateresidences.slh.com), apvienojot īpaši izmeklētus privātus īpašumus no visas pasaules, kas piedāvā piecu zvaigžņu servisu un ievērojami izcilu kvalitāti. Aliansei šogad pievienojas Rūmenes muiža kā vienīgais privātais īpašums no Baltijas valstu reģiona. Ar mērķi atbalstīt vēsturiskās ēkas un veicināt kultūrvēsturiskās vides saglabāšanu laukos, Berga Bazāra, Hotel Bergs un Rūmenes muižas īpašnieki, Karlsonu ģimene, kopīgi ar septiņiem citiem privāto muižu īpašniekiem Latvijā ir iniciējuši biedrības "Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācijas" dibināšanu.

Rūmenes muižas ansambļa arhitektoniskā attīstība. 19.gs. neogotikas stilā celtā un rekonstruētā Rūmenes muiža 2009. gadā svinēja savu renesansi un turpina savu attīstības ceļu, ar savu konceptu atbilstot starptautiski atpazīstamajiem apzīmējumiem resort un executive retreat. "Saglabājot kultūrvēsturisko mantojumu un stiprinot arhitektūras lomu mūsdienu sabiedrībā, Rūmenes muiža iet pozitīvu privātas muižas atjaunošanas scenāriju", uzskata arhitekte Zaiga Gaile, kuras vadītais birojs 2008. gadā ieguva prestižo Latvijas arhitektūras gada balvu nominācijā "Labākā pārbūve". Atjaunotajam muižas ansamblim, kas sevī ietver Kungu māju, vēsturisko Staļļa ēku un Dārza māju, šogad pievienojas restaurētais Vāgūzis un jaunizbūvētā tradicionālā latviešu lauku pirts māja pie muižas ezera, kā arī golfa laukums.

Ekskluzīvu viesmīlības pakalpojumu klāsta paplašināšana. Ar maiju Rūmenes muižā piedāvāsim saviem viesiem vēl nebijušu iespēju, veicot individuālas rezervācijas, uzturēšanos 14 plašos un individuāli dizainētos apartamentos – Kungu mājā, vēsturiskajā Staļļa ēkā un Dārza mājā. Gardēžiem būs iespējams baudīt sezonālo brokastu, pusdienu un vakariņu ēdienkarti. Sākot ar jūniju, piedāvāsim mūsu viesiem darījumu un lauku elegances vērtību cienošu cilvēku prasībām atbilstošas konferenču telpas tikko restaurētajā Vāgūža ēkā. Aktīvās atpūtas cienītājiem – izbrauciens ar velosipēdiem, krokets, bocce ball, makšķerēšana, pastaigas un citas aktivitātes. Šosezon tiks atklāts četru bedrīšu golfa laukums ar deviņām izsitienu pozīcijām, kas nodrošinās 9 bedrīšu golfa spēli, tādejādi papildinot Latvijas golfa piedāvājumu ārzemju un vietējiem viesiem. Muižas viesu miesas un gara stiprināšanai muižas kompleksam pievienosies arī autentiska Latvijas lauku pirts Rūmenes ezera krastā, dodot viesiem iespēju baudīt tradicionālas pirts rituālu procedūras un plašāku SPA pakalpojumu izvēli.

Rūmenes muižas gastronomiskais koncepts. Rūmenes muižas šefpavārs Kārlis Mugins un viņa komanda turpinās priecēt augstvērtīgas virtuves lietpratējus aristokrātiskajā Kungu mājas elegancē, piedāvājot tradicionālās gardēžu vakariņas, kulinārijas meistarklases, kā arī individuāli pasūtītas maltītes, korporatīvas vakariņas un svinīgus pasākumus. Kārlis Mugins ir bijis daļa no godalgotās restorāna Bergs komandas, strādājot kopā ar tā šefpavāru Nauri Jakuško, un gadu gaitā mūsu klientiem piedāvājot izcilu virtuvi un augstas apkalpošanas servisu, liekot viesiem atkārtoti atgriezties. Sākot ar jūniju arī piedāvāsim iespēju pārcelt pilsētas kvalitāti lauku šarmantajā vidē vasaras restorānā "Café Rūmene" atjaunotajā Vāgūža ēkā, kur tiks likts īpašs uzsvars uz vietējo ražotāju produkciju ar ekoloģisko un svaigo reģiona piedāvājumu, moderni interpretējot tradicionālo Latvijas garšu.

Rūmenes muiža atjauno kultūras tradīcijas. Rūmenes muižas ikgadējā masku balle un sezonālās gardēžu vakariņas ar goda viesiem ir kļuvušas par magnētu prasīgu vietēju un ārvalstu tūristu piesaistei. Pēc viesnīcas Hotel Bergs un Rūmenes muižas direktores Ivetas Sprūdžas vārdiem: "Ar karnevāla sezonas spozmi Rūmenes muižas masku ballē, Hotel Bergs nostiprināja ballei tai pienākošos vietu kopējā Latvijas kultūrvidē, ar pārliecību, ka šī atsāktā balles kultūra turpinās sekmēt kā tērpu tā masku māksliniecisko jaunradi, bagātinot kopējo Latvijas kultūras mantojumu". Arī 2016. gadā šī tradīcija tiks turpināta, Rūmenes muižas masku ballei notiekot jau trešo reizi, tādejādi izceļot šo kultūras pienesumu un tās vērtību. Jau 2015. gada 23. maijā, Aspazijas un Raiņa jubilejas gada ietvaros viesiem būs iespēja baudīt izcilās latviešu aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas meistarību, atspoguļojot tēlaino Aspazijas un Raiņa dzīvi un poēziju, savienojoties mūzikai, klavierēm un dzejai. Pēc dzejas un mūzikas baudījuma, piecu kārtu gardēžu vakariņas ar piemeklētiem vīniem, piedāvās un servēs Rūmenes muižas šefpavārs Kārlis Mugins.

Kurzemes reģions novērtē Rūmenes muižu. Rūmenes muiža ir ne tikai ekskluzīva atpūtas vieta, bet tā ir pievērsusi arī īpašu uzmanību Kandavas reģionam, sekmējot novada attīstību, kā arī atbalstot gan Kandavas mūzikas skolu, gan arī Evaņģēliski luterisko baznīcu. Muižas kultūrvēsturiskais mantojums un radītais arhitektūras paraugs ir reģionāls un valstisks pienesums. Pēc Kandavas novada domes priekšsēdētāja Normunda Štoferta vārdiem: "Man ir liels prieks un gandarījums, ka Bergu dzimta atjaunojot šo muižu, kas ir tieši mūsu novada pērle, ir uzsvērusi vēsturisko ēku nozīmību valstī, tai pat laikā veicinot lielu vietējo iedzīvotāju un ārvalstu tūristu interesi par Rūmeni un Kurzemes reģiona atpazīstamību".

Informācija par viesnīcu Hotel Bergs un tās lauku rezidenci Rūmenes muižu

Rīgas pieczvaigžņu boutique viesnīca Hotel Bergs, kas ir prestižās alianses Small Luxury Hotels of the World (SLH) vienīgais biedrs no Latvijas, jau divpadsmit gadus saviem viesiem un klientiem piedāvā 38 plašus, individuālā dizainā projektētus un iekārtotus viesu apartamentus (45–80m²), kas piemēroti gan īsam, gan ilgstošam uzturēšanās laikam.

Pēdējos darbības gados saņemtās atzinības:

• World Travel Awards 2014 un 2013 kategorijā Labākā boutique viesnīca Latvijā
• 2014. gadā uzņēmums saņēma atbilstību HOTELSTARS UNION 5 zvaigžņu superior klasifikācijas augstāko kategoriju
• Balva Highly Commended Best Small Hotel Latvia konkursā International Hotel Awards 2012-2013
• Ruban d'Honneur balva konkursā uzņēmējiem European Business Awards 2012-2013 kategorijā Customer focus
• viesnīca atzīta starptautiskajam konkursam The MICE Report Awards 2012 kā The Best Luxury Hotel viesnīca Latvijā
• restorāns Bergs iekļauts starp 50 labākajiem restorāniem Eiropā portāla The European 50 best restaurants topā

Jau vairāk kā piecus gadus viesnīca Hotel Bergs uzņem viesus lauku rezidencē Rūmenes muižā, Kandavā, kas atrodas 100 km attālumā no Rīgas. Mūsdienīgas ērtības, dažādu aktivitāšu klāsts un parocīgā atrašanās vieta ir padarījusi RŪMENES MUIŽU par galamērķi, ko augstu novērtē viesi no tuvienes un tālienes. Tajā valda mierpilna gaisotne, atbilstoša Ziemeļeiropas lauku apgabalu rāmajam dzīves ritmam. Muižas ēka ir 19. gs. neogotikas celtne, ko ieskauj 7 ha ainavu parks, ar privātu ezeru. Godalgotā muižas pārbūve (Latvijas Arhitektu savienības balva "Labākā pārbūve 2008") noslēdzās 2009. gadā un restaurācija tika veikta ar pietāti pret vēsturi un atbilstoši visaugstākajiem standartiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71059394sec.