Dobelē norisināsies Ceriņu festivāls

Pētera Upīša dārzā beidzot ir saplaukuši ceriņi! Ceriņu un mūzikas mīļotāji uz dārzu tiek īpaši aicināti 2015. gada 23. maijā, kad pulksten 16.00 sāksies koncerts "Ceriņu tango". Tā pirmajā daļā skanēs Astora Pjacollas tango mūzika no koncertprogrammas "Cantando y amando" Ilonas Bageles izpildījumā. Otrajā daļā dzirdēsim argentīniešu tango, kā arī Oskara Stroka, Raimonda Paula, Alfrēda Vintera un citu komponistu tango mūziku dziedošās aktrises Karinas Tatarinovas un dziedātāja Andra Daņiļenko izpildījumā.

Dārzā savus gardumus piedāvās Dobeles novada mājražotāji un Latvijas Valsts augļkopības institūts. Turpat būs skatāma keramiķes Laimas Grigones māla un porcelāna izstrādājumu izstāde, bet mazie koncerta apmeklētāji varēs izmēģināt vides spēli, kas iepazīstina ar selekcionāra P. Upīša darbu un augļaugu kultūrām. Pētera Upīša muzejs savukārt piedāvās apskatīt izstādi "Ceriņu Esības prieks".

Arī pēc nedēļas, 30. maijā, pulksten 14 ceriņu dārza apmeklētājus ar koncertu priecēs Krimūnu pagasta amatierkolektīvi.

Šajā laikā notiks vairāki koncerti pilsētas vēsturiskajā Tirgus laukumā un sporta pasākumi – Dobeles sporta hallē, bet Dobeles Amatu mājā jau tagad ir aplūkojama Latvijas rokdarbnieku un amatnieku izstāde "Ceriņu neprāts". Sīkāka informācija par pasākumiem mājas lapā www.dobele.lv.

Katru gadu ceriņu ziedēšana Dobelē pulcē ceļotāju tūkstošus un ir tūrisma sezonas kulminācijas punkts. Dobeles ceriņu kolekcija ir viena no lielākajām Eiropā. Stādījuma lielāko daļu veido selekcionāru Pētera Upīša un Laimoņa Kārkliņa radītās šķirnes. Dārzs arvien paplašinās. Šopavasar ir iestādītas 78 jaunas ceriņu sugas un šķirnes, no kurām 35 Latvijā publiskajās kolekcijās būs apskatāmas pirmo reizi. Ceriņu stādi iegādāti no Kirhnera kolekcijas Vācijā un dendroloģes Aijas Kaškures personīgās kolekcijas.

Ceriņu ziedēšanas laikā Pētera Upīša muzejs un dārzs būs atvērts katru dienu no 9.00 līdz 19.00. Nepieciešamo informāciju var iegūt Dobeles novada tūrisma informācijas centrā, kas strādā arī sestdienās un svētdienās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4358511sec.