Kuldīga aicina uz labāko nedēļas nogali šovasar, svinot festivāla «Dzīres Kuldīgā» 20. jubileju

Kuldīga aicina tuvus un tālus viesus uz labāko nedēļas nogali šovasar, no 16. līdz 19. jūlijam svinot Kuldīgas pilsētas festivāla "Dzīres Kuldīgā" 20. jubileju. "Jubilārs" gatavs katram svētku viesim pievērst īpašu uzmanību, ieraujot raibā notikumu un piedzīvojumu virpulī, kurā katrs noteikti atradīs ko tieši sev piemērotu. Kā jau jubilejas reizē, godātas tiks gan "Dzīru" leģendārās tradīcijas, kuru īpašā aura pulcē skatītāju tūkstošus, gan piedāvāts kas jauns, Kuldīgā un Latvijā vēl neredzēts.

Pārsteigumi sāksies jau "Dzīru" atklāšanā. Ceturtdien, 16. jūlijā, ar krāšņu šovu uz ūdens Kuldīgā viesosies franču teātris "Ilotopie". Īsi pirms pusnakts izrādes "Ūdens trakie" fantāziju tēli uzburs grandiozu mitoloģisku stāstu, kurā reāli un pārdabiski tēli iegūs spēju pārvietoties pa ūdens virsmu. Atjaunotā Māras dīķa tumšajā spogulī zaigos krāšņi gaismas efekti, virmos kaislības un sprakšķēdami birs ugunsziedi. Tas noteikti jāredz tieši Kuldīgā, jo nākamās izrādes būs skatāmas Venecuēlā, Japānā, Beļģijā un Portugālē.

Pēc šī krāšņā raibuma pavisam nesteidzīgi varēsiet sev atklāt naksnīgo Kuldīgas ieliņu šarmu un pagalmu noslēpumus vai gremdēties skaņu un sajūtu pasaulē klasiskās mūzikas nakts koncertā "Mūzika mēnessgaismā".

Uz "Dzīru" laiku Kuldīgā enkuru izmetīs arī publikas īpašie mīluļi – Nīderlandes pirātu koris "De Stormvogels". Leģendāras jūrnieku dziesmas, populāri šlāgeri, joki un jautrība ir tie ieroči, ar kuriem šie vīri iekaro skatītāju sirdis visā Eiropā. Pie mums viesos pošas arī dziedātāji un dejotāji no Lietuvas un Polijas.

Tikai un vienīgi "Dzīrēs Kuldīgā" būs skatāms un klausāms ar īpašu mīlestību gatavotais šīsvasaras lielkoncerts "Sirds stīgu spēle", kas Kuldīgas estrādes apmeklētājus saviļņos piektdienas, 17. jūlija, vakarā plkst. 22:00. Aizraujošā muzikālā pastaigā par mīlestību un visu pārējo, kas laiku laikos nenoveco, klausītājus vedīs populāri solisti Ance Krauze, Normunds Rutulis, Andris Daņiļenko, Ilona Bagele, Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Sutugova, Valters Gleške, radio bērnu ansamblis "Dzeguzīte", "Mirage Jazz Orchestra", Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu grupa un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Ceļazīmes (biļetes) šim ceļojumam iepriekš iegādājamas Kuldīgas kultūras centrā (KKC), Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes varēs iegādāties arī 17. jūlijā – līdz 16:00 – KKC, no 20:00 – estrādē.

Ja Āfrikā bijušam cilvēkam obligāti jāredz t.s. eksotisko zvēru "lielais piecnieks", tad "Dzīru" viesa obligātajā programmā jāiekļauj Alekšupītes pasākumu "trio" - ekstrēmais upītes skrējiens, ūdens karnevāls un superatrakcija "Zelta ikrs", kuras košās bumbiņas spēj sagādāt īstus pārsteigumus saviem īpašniekiem.

Īpaši liels un garš šogad solās būt "Dzīru" tirgus, uz kuru pieteikties jau tagad steidz tirgotāji no malu malām.

Festivāla galvenajā dienā sestdien, 18. jūlijā, sagaidīsim svētku kulmināciju – lielo, atraktīvo "Dzīru" gājienu un svētku dižballi. Tajā kopā ar grupu "Kraujas Band" dejas skurbumam varēs ļauties līdz pat četriem rītā, mirkli piestājot vien krāšņā salūta vērošanai naksnīgajās debesīs.

Svētdienas, 19. jūlija, rītā smago metālu pilsētas estrādē rībinās un cilās spēkavīri – Latvijas čempionāta dalībnieki. Ģimeniski mierīgu, bet darbīgu rītu Pilsētas dārzā piedāvās "Šurumburums visai ģimenei". Festivāla izklaides programmu noslēgs jautrās olu kaujas estrādē, bet saviļņojoši fināla akordi tradicionāli izskanēs Rātslaukumā "Dzīru" noslēguma koncertā "Lai dzirkstī prieks", kurā šogad dominēs operešu melodijas.

Dažādu žanru koncerti un izrādes, ballītes, karuseļi un sporta sacensības lieliem un maziem – tā tiešām būs labākā nedēļas nogale šovasar!

"Dzīres Kuldīgā" nevar aprakstīt, tās jāredz, jādzird un jāsajūt pašiem! Plašāku informāciju par tām atradīsiet http://www.kuldiga.lv/lv/kuldiga/svetki/dzires-kuldiga

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69219685sec.