Rēzekne aicina uz vērienīgām 730. jubilejas svinībām

No 2015. gada 31. jūlija līdz 2. augustam – svinam Rēzeknes 730. jubileju un aicinām rēzekniešus un viesus uz svētku tortes baudīšanu 1. augustā gājēju promenādē pretī RIMI!

Piektdienas vakarā, 31.jūlijā, no plkst. 18:00 Rēzekne ritinās leģendas – arī šogad pilskalnā ieradīsies vairāki vēstures rekonstrukciju klubi – "Vairogs", "Rodenpoys", senā dzīvesveida un cīņu klubs "Heiligenberg", vēstures entuziastu apvienība "Exercitus Rigensis", seno cīņu klubs "Kāvi" u.c., kuri piedalīsies improvizētās cīņās, dižosies un piedalīsies Rēzeknes Karalistes svinībās, kur paredzēta iespaidīga uguns performance, viduslaiku dejas un koncerts.

Sestdien, 1.augustā, no plkst. 10:00 Rēzekne sportos un visaktīvākie rēzeknieši varēs just līdzi un iesaistīties dažādās sporta spēlēs. Festivāla parkā radošas aktivitātes visai ģimenei arī sāksies no plkst. 10:00, kur ikviens varēs piedalīties lielās svētku tortes izkrāsošanā, tāpat aicinām uzrakstīt svētku vēlējumus nākotnes Rēzeknei, kas vakara koncerta laikā no plkst. 21:00, piestiprināti pie 730 baloniem, uzlidos gaisā, simboliski vēlot to piepildīšanos (izmantosim balonus, kas īsā laikā bioloģiski sadalās un dabai nekaitēs).

Dienas viducī no plkst. 12:00 notiks RIMI rīkotā gardēžu konkursa "Latvijas gardākā kūka" pusfināls, kura noslēgumā ap plkst. 14:00 visi rēzeknieši aicināti uz svētku tortes baudīšanu! Vakara koncerta noslēgumā rēzekniešus gaida vēl viens pārsteigums – Jāņa Lūsēna un Guntara Rača jaunās dziesmas pirmatskaņojums, kas veltīta pilsētai Latgales sirdī!

Plkst. 20:00 aicinām rēzekniešus un viesus atbalstīt svētku gājiena dalībniekus, starp kuriem vairāki uzņēmumi piedalīsies pirmoreiz, piemēram, SIA "Rēzeknes satiksme", biedrība "Centrālais auto moto klubs Latgale", Rēzeknes dzīvnieku audzētāju biedrība, SIA "Poligrāfserviss", Rēzeknes tehnikums, autosporta popularizētājs Latgalē NORMIKS u.c.

Savukārt nakts koncertā šogad varēs baudīt unikālu muzikālo strūklaku šovu ar dziesmām no pasaulslaveniem mūzikliem, un, kā ierasts, noslēgumā svētku salūtu.

Svētdien, 2.augustā, aicinām uz ģimeņu dienu – plkst. 11:00 būs ģimeņu parāde un pēc tam Festivāla parkā sekos dziesmu un eksperimentu šovs bērniem un jauniešiem.

Svinēsim Rēzeknes 730. jubileju kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25991511sec.