Latvijas komanda uzvar Starptautiskajā Sapporo sniega skulptūru festivālā Japānā

Pirmo reizi, Sapporo (Japānā) 67. Sniega un ledus skulptūru festivāla vēsturē, Latvijas mākslinieku komanda no Jelgavas pilsētas izcīna uzvaru un iegūs galveno balvu ar skulptūru "Tilts".

No 2016. gada 4.īdz 8. februārim Japānas pilsētā Sapporo norisinājās 67. sniega un ledus skulptūru festivāls. Tas ir viens no senākajiem un prestižākajiem šāda veida festivāliem pasaulē. Tā ietvaros jau 43. reizi tiek rīkots starptautiskais sniega skulptūru konkurss, kurā tiek aicinātas piedalīties stiprākās mākslinieku komandas no visas pasaules. Festivālā apskatāmas vairāk kā 200 sniega un ledus skulptūras. Šogad prognozētais festivāla apmeklētāju skaits ir 2,3 miljoni.

Pirmo reizi festivāla vēsturē Latvijas mākslinieki tika uzaicināti piedalīties Sapporo sniega skulptūru festivālā. Šādu godu Latvijas komanda no Jelgavas, kuru pārstāvēja mākslinieki Kārlis Īle, Maija Puncule un Mintauts Buškevics, izpelnījās, jo pēdējo gadu laikā sevi bija pierādījusi vairākos starptautiskos liela mēroga konkursos.

12 komandu konkurencē Latvijas komanda ieguva galveno balvu ar skulptūru "Tilts". Tilts savieno divas pasaules – vīrišķo un sievišķo, kas katra pati par sevi šķiet neatkarīga un pašpietiekama, taču patiesībā tās ir tikai puses no kaut kā lielāka un pilnīgāka. Eksistēt tās var tikai kopā. Skulptūra veidota lakoniskā stilā, uzsverot formu tīrību un domas skaidrību.

Latvijas mākslinieku komandas dalību šajā festivālā atbalstīja Latvijas vēstniecība Japānā, Latvijas goda konsuls Asahikavā –  Jošikazu Inošita un Higašikavas pilsētas dome.

Jelgavas pilsētas komandas iepriekšējie lielākie sasniegumi: 2015.gadā iegūtais pasaules čempionu tituls Harbinas Starptautiskais Sniega skulptūru konkursa Ķīnā, kurā Latviju pārstāvēja mākslinieki – Kārlis Īle, Mintauts Buškevics, Maija Puncule un Ainars Zingniks.  Tāpat, Olimpiskais sudrabs Harbinas Starptautiskajā Ledus skulptūru konkursā Kārļa Īles un Mintauta Buškevica skulptūrai "Lietus suns".

Jau pirmo pasaules čempionu godalgu Latvijai 2011. gadā ieguva Kārlis Īle un Mintauts Buškevics, ledū attēlojot stāstu par Alisi Brīnumzemē, bet 2012. gadā Latvijas mākslinieku komanda atveda mājās veselas divas čempionu godalgas. Kārlis Īle ieguva otro vietu Ledus skulptūru konkursā ar kompozīciju "Dzīves grāmata". Savukārt Sniega skulptūru konkursā par vislabāko tika atzīts darbs "Sapņotāji", ko veidoja Kārlis Īle kopā ar Agnesi Rudzīti-Kirillovu un Maiju Punculi. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34907007sec.