Lūznavas muiža aicina uz pirmo Mākslas pikniku

2016. gada  24. jūlijā, Lūznavas muižas parkā notiks pirmais Mākslas pikniks – mākslu un garšu festivāls, kurā vienuviet aicināti pulcēties mākslas baudītāji, sajūtu gardēži un īpašo mirkļu kolekcionāri, lai ar mūzikas, mākslas, dejas, garšu un citām baudām piedzīvotu mākslas radīšanas brīdi.

Mākslas piknika laikā no 13.00 līdz 23.00 Lūznavas muižā un tās parkā būs piedzīvojamas skatāmas, klausāmas un garšojamas baudas. Par muzikālo daļu rūpēsies "Dzelzs Vilks", "Pieneņu vīns", "Coco’nuts", Haralds Sīmanis, Elizabete Lāce, Liene Narciss, "The Jokers Juniors", "Wierd Wednesday", "JahBahus Trio", bet dažādās vietās parka teritorijā būs skatāmi: improvizācijas teātra "18PLUS" improvizācijas humoršovs, laikmetīgās dejas izrādes "Bez vadiem", "Ekskursija" un "Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?", kim? Laikmetīgās mākslas centra producēto mākslinieku video/filmu programma, Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2ANNAS" īsfilmu programma, mēmais kino, vides instalācijas, gaismas objektu un mākslas izstādes, uguns skulptūra. Par gastronomiskajiem pārsteigumiem rūpēsies gan vietējie, gan ārzemju pavāri, organizētās meistarklasēs eksperimentējot ne vien ar ēdiena garšu, bet arī ar kulinārijā pieejamajām krāsām un tekstūrām. Tāpat katrs no pasākuma viesiem aicināts uz pikniku līdzi ņemt savu piepildīto piknika grozu, ko varēs baudīt tam īpaši paredzētās vietās.

Baudīt Mākslas pikniku aicināti arī mazākie mākslas mīļotāji, kuriem no plkst. 13.00 līdz 15.00 paredzēta īpaša pasākumu programma ar iespēju aktīvi darboties radošajās meistardarbnīcās – pīt vainagus, aproces, liet sveces, kā arī pašiem ar otu radīt savu mākslas šedevru.

Mākslas piknika ideja ir savienot dažādas jomas un disciplīnas, parādot, ka nav jābūt profesionālam māksliniekam, lai spētu sev apkārt atklāt un novērtēt skaisto, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un gastronomisku prieku. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas "Mūzā" radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru.

Lūznavas muiža ir Latgales jūgendstila pērle, kura 20. gadsimta sākumā celta kā vieta mākslai un mūzikai. Piedzīvojusi vēsturiskās pārmaiņas, kļūstot par skolu, kara štābu, atkal skolu, pagasta pārvaldi un bibliotēku, bet 2015. gadā atdzimusi no jauna, lai iedvesmotu un kļūtu par īsto vietu, kurā mīt MŪZA.

Mākslas piknika norisi atbalsta Rēzeknes novads, kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS un "Pērtnieku gardumi".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66689992sec.