Lattelecom Rīgas maratona skriešanas skola pulcēs rekordlielu apmeklētāju skaitu viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija»

Lai atvieglotu ikvienam skrējējam aizvadīt aktīvu ziemas treniņu posmu, Lattelecom Rīgas maratona adidas skriešanas skola 28. janvārī aicina uz zināšanu pilnveidi un iedvesmas smelšanos lekcijās. Kopā ar Latvijas labākajiem skrējējiem - Jeļenu un Aleksandru Prokopčukiem un Jāni Višķeru, kā arī pieredzējušiem ekspertiem uzturzinātnē un fizioterapijā šī būs unikāla iespēja vismaz 450 skrējējiem bez maksas apgūt vērtīgas zināšanas saviem ikdienas treniņiem.


Pērn sava pirmā maratona finišējušā, Gustava Terzena vadībā lekcijās gaidāma bagātīga programma. Lekciju laikā Aleksandrs Prokopčuks, daudzkārtējs Latvijas čempions un treneris pašreizējiem Latvijas rekordistiem maratonā un pusmaratonā - Jeļenai Prokopčukai un Valērijam Žolnerovičam, iepazīstinās ar galvenajiem treniņu principiem un piedāvās savu 21 km treniņu plānu ikvienam skrējējam, kas vēlas uzlabot savu sniegumu pusmaratona distancē. Jānis Višķers, viens no Latvijas labākajiem garo distanču skrējējiem, iepazīstinās ar treniņu teorijas pamatiem, treniņu plānošanu un dalīsies ar ieteikumiem, kā skriešanu apvienot ar citiem sporta veidiem. Laila Meija, medicīnas zinātņu doktore, “Capital Clinic Riga” dietoloģe sniegs praktiskus ieteikumus ikdienas uzturam cilvēkiem ar regulārām fiziskām aktivitātēm. Līga Līdumniece, fizioterapeite un programmas “Mans pirmais maratons” 2014 absolvente, stāstīs par spēka treniņu ietekmi uz skrējēja gaitu un kādiem riskiem sevi pakļauj skrējējs, ignorējot nepieciešamos vispārējās fiziskās sagatavotības treniņus.

Lekciju noslēgumā iedvesmas stāstu sadaļā “Skrējējs skrējējam” ar saviem stāstiem un unikālo pieredzi dalīsies trīs iedvesmotāji. Jeļena Prokopčuka, visu laiku labākā Latvijas garo distanču skrējēja un piecu Latvijas rekordu īpašniece, sākot no 3000m līdz maratonam. Jeļena piecas reizes pārstāvējusi Latviju olimpiskajās spēlēs un elites līmenī startējusi neskaitāmos augstākā mēroga maratonos visā pasaulē, t.sk. divas reizes izcīnījusi uzvaru prestižajā Ņujorkas maratonā. Gustavs Terzens, “Mans pirmais maratons 2016” absolvents, kurš, kā pats atzīst: “Tiku noķerts vājuma brīdī un piekritu lielam izaicinājumam – uz mirkli nolikt boksa cimdus, atgriezties pie jaunības gaitām un noskriet savu pirmo maratonu.” Matīss Haritonovs, “Mans pirmais maratons 2015” absolvents. Nepilnus divus gadus atpakaļ Matīss finišēja savu pirmo maratonu, bet pāris dienas atpakaļ saņēma apstiprinājumu, ka viņš ir viens no laimīgajiem, kas šogad dosies uz Šamonī pilsētu Francijas alpos, lai startētu prestižajā UTMB ultramaratonā.

Paralēli lekcijām visas dienas garumā darbosies “VC4 laboratorija”, kas piedāvās bezmaksas fizioterapeita konsultācijas, tehniskā ortopēda konsultācijas, pēdas un stājas testus, teipošanas demonstrējumus. Savukārt pie “Isostar” būs iespēja ne tikai degustēt jaunāko sporta uzturā, bet arī balsot par sev tīkamāko sporta dzēriena garšu. Visgardākā un visvairāk balsis ieguvusī garša būs pieejama Lattelecom Rīgas maratona trasēs maijā. Slāpes veldzēt piedāvās maratona oficiālais ūdens partneris “Mangaļi”.

Reģistrācija adidas skriešanas skolas lekcijām

Vieta: Radisson Blu Hotel Latvija zāle Omega

Laiks: 28. janvāris (sestdiena), 10.00 – 14.00

Lielā pieprasījuma dēļ maksimālā kapacitāte 28. janvāra lekcijām ir sasniegta, un reģistrācija pasākumam šobrīd ir slēgta. Nākamās lekcijas norisināsies pēc mēneša - 25. februārī, un iepriekšēja reģistrācija pieejama šeit: bit.ly/lekcijas-25februaris.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92012787sec.