Aicina uz «Sarunu muzejā» ar piektās Purvīša balvas ieguvēju

Svētdien, 2017. gada 19. februārī, plkst. 15.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM; Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) aicina uz “Sarunu muzejā” ar piektās Purvīša balvas ieguvēju, kura vārds kļūs zināms kandidātu darbu izstādes atklāšanas ceremonijā LNMM galvenajā ēkā 17. februārī.

PASĀKUMS

Arturs Bērziņš, Ivars Drulle, Kristaps Epners, Atis Jākobsons, Voldemārs Johansons, Maija Kurševa, Anda Lāce vai arī trio Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons? Kurš uzvarēs? Jautājums, atbildi uz kuru ir grūti prognozēt. Tas intriģē, dara nemierīgu un rosina viedokļu apmaiņu. Visi astoņi kandidāti izgājuši neatkarīgo ekspertu stingrajam profesionālajam vērtējumam. Regulāri sekojot līdzi Latvijas mākslinieku aktuālajam sniegumam izstādēs, divu gadu laikā Purvīša balvas 2017 finālam tika nominēti 25 projekti, kuru autoru radošais pienesums definēts kā nozīmīgs notikums Latvijas vizuālās mākslas ainā. Fināla atlasei tika izvirzīti tikai 8 pretendenti.

Purvīša balvas 2017 ieguvēju noteiks starptautiska žūrija, apspriežot minēto astoņu kandidātu veikumu viņu kopējā izstādē, kas iekļauj dažādus laikmetīgās mākslas veidus – glezniecību, grafiku, tēlniecību, instalāciju un videomākslu.

Purvīša balva dibināta 2008. gada janvārī ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus un noteikt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā, veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizēt Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām.

Purvīša balva tiek pasniegta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu. Balvas apjoms ir EUR 28 500 (ieskaitot nodokļus). Purvīša balva ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu “Solitude”. Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi “Varbūt”. Trešo Purvīša balvu 2013. gadā ieguva Andris Eglītis par personālizstādi “Zemes darbi”. Ceturtā Purvīša balva 2015. gadā tika piešķirta Miķelim Fišeram par personālizstādi “Netaisnība”.

LNMM izglītības programmas “Sarunas muzejā” ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāta ekskluzīva iespēja iepazīties ar uzvarētāju, noklausīties viņa stāstījumu par sevi un nominēto mākslas darbu, kā arī uzdot jautājumus. Sarunā piedalīsies mākslas zinātniece, Purvīša balvas 2017 neatkarīgo ekspertu komisijas pārstāve Daina Auziņa, kura sniegs ieskatu darbu atlases procesā, iezīmējot balvas vērtēšanas principus un kritērijus. Kopā mēģināsim analizēt laikmetīgās mākslas tendences, saprast tās būtību un nojaust nākotnes virzību.

Katrs pasākuma dalībnieks varēs gan bagātināt līdzšinējos personīgos priekšstatus, gan salīdzināt tos ar mākslas ekspertu un starptautiskas žūrijas atzinumu, izvirzot savu, nav izslēgts, ka pavisam citu, favorītu. Individuālo viedokli būs iespējams paust, aizpildot balsojuma anketu. Skatītāju simpātijas balvas ieguvēja vārdu uzzināsim Purvīša balvas izstādes noslēgumā, kad tiks apkopotas visas balsojuma anketas.

Nākamās “Sarunas” izstādē notiks 19. martā un 2. aprīlī plkst. 15.00, kad uz tikšanos ar skatītājiem atnāks citi Purvīša balvas 2017 kandidāti.

Uz “Sarunām” Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā laipni aicināts ikviens interesents!

Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli!

Mēs Jūs gaidām!

Dalības maksa: pieaugušajiem – 3,50 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2,00 EUR.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Izstāde būs atvērta līdz 9. aprīlim.

Plašāk par projektu lasiet LNMM mājas lapā

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41554904sec.