5 Rīgas restorāni, kur pusdienas būs kā mazs ceļojums apkārt pasaulei

Kad šķiet, ka dzīve pārāk ieslīgusi rutīnā, un līdz nākamajam ceļojumam vēl, ai, cik tālu, labs veids kā dažādot ikdienas iespaidus, ir ieturēt pusdienu vai vakariņu maltīti kādas citas zemes gaumē, tādējādi sarīkojot sev tādu kā nelielu ceļojumu. Par laimi un paldies čaklajiem ēdinātājiem, Rīgā šādu iespēju netrūkst.  Nekur tālu nepametot pilsētas centra robežas, iespējams darba nedēļas ietvaros veikt kulināro ceļojumu apkārt vai pusei pasaules. Ierosmei sniedzam dažas adreses – valstis, uz kurām katru dienu doties.

Pirmdiena – Indija

Restorāns “Singh’s” , Ģertrūdes iela 32

Dienās, kad dabas māte mūs ar siltumu pietiekami nelutina, varām mēģināt trūkstošu daļu uzņemt ar Indijas garšvielu karstumu. Ģertrūdes ielā atrodams omulīgs indiešu restorāniņš “Singh’s” , kur šīs zemes garšas baudāmas visā to krāšņumā. Restorānā ir pievilcīgs pusdienu piedāvājums, kur nogaršošanai apvienoti dažādi ēdieni – divas uzkodas, tai skaitā gardie, kraukšķīgie pildītie pīrādziņi samosas, pamatēdiens un Naan maizīte (cena 6,95 EUR, dzērieni atsevišķi). Ir pieejama arī veģetāra versija (izcili dārzeņu sautējumi), un viss tiek pasniegts kā Indijā – uz vienas kopīgas paplātes.

Otrdiena – Grieķija

Kafejnīca “Spitaki. Greek Deli Cafe”, Avotu iela 30

Šis kulinārais ceļojums pat mazliet atgādinās dārgumu meklēšanas ekspedīciju, un aizvedīs uz rajonu, no kura nekas tāds it kā nebūtu gaidāms. Bet rezultāts būs tā vērts! Lai jūs nenobiedē apkārtne, jo nonākot mazajā grieķu kafejnīciņā “Spitaki” jūs sajutīsities kā mazā oāzē. Vietiņas īpašnieks –pavārs-krodzinieks vienā personā ir pavisam īsts grieķis, un arī viņa ēdieni patiešām garšo kā Grieķijā.  Īsti grieķu salāti, mutē kūstoša musaka, filo mīklas pīrāgi, gaļas un dārzeņu sautējumi, pat tādas delikateses kā garneļu sacepums un astoņkājis apelsīnu mērcē! Kā īsti mājīgā grieķu krogā, nav standarta ēdienkartes, katru dienu ir svaigi un oriģināli ēdieni, kuru nosaukumus saimnieks no rīta uzraksta uz tāfeles, cenas ir gana demokrātiskas. Un neviens, pilnīgi neviens nespēj pretoties šejienes saldo gardumu kārdinājumam.

Trešdiena – Gruzija

Restorāns “Tbilisi”, Dzirnavu iela 57a

Restorānā “Tbilisi” gan nebūs gruzīnu mājas atmosfēras, tas drīzāk ir moderns restorāns, bet ļoti glīti un oriģināli iekārtots, un arī ēdieni neliks vilties, jo sevī iemieso īsteni gruzīniskas garšas. Harčo zupā būs sagaršojams gan asums, gan pikantums, gan visa garšaugu daudzveidība; hinkali nekādā gadījumā negaršos pēc parastiem pelmeņiem. Pusdienu piedāvājumā ir Gruzijas virtuvei raksturīgi ēdieni, iespējams izvēlēties no vairākiem variantiem; komplekts ar zupu/uzkodu un pamatēdienu maksā 6EUR, tas pats plus deserts – 8 EUR, dzērieni atsevišķi.

Ceturtdiena – Meksika

Krodziņš “Tex-Mex Republic”, Dzirnavu iela 59

Turpat blakus Dzirnavu ielā, tikai vienas mājas attālumā mēs nonākam pavisam citā pasaules malā. No ielas puses nekas neliecina par to, ka, ienākot pagalmā, mēs nonāksim pavisam citā pasaulē – koši krāsotie namiņi un dzīvespriecīgais, “kičīgais” interjers rada kāda Meksikas vidienes ciemata sajūtu. Darba dienās pieejams pusdienu piedāvājums par ļoti pievilcīgu cenu – uzkoda pamatēdiens un dzēriens maksā 5,50 EUR, ar klienta karti – 4,40 EUR. Pusdienu piedāvājumā parasti ir drīzāk eiropeiskas gaumes ēdieni, tādēļ, ja ir vēlme nobaudīt Meksikas iedvesmotus ēdienus, ieteicams izvēlēties kaut ko no pamata piedāvājuma – zupu acteku gaumē vai kādu no daudzajām burrito, fajitas vai tako variācijām. Dzīvespriecīgais pagalmiņš ir arī ļoti jauka vieta vakara pasēdēšanai – te ir garšīgi kokteiļi, un vasaras sezonā bieži notiek dzīvās mūzikas vakari un citas atrakcijas.

Piektdiena – Itālija

Restorāns “Naples”, Andrejostas iela 2k-2

Nedēļas noslēdzošā darba diena ir klāt, un esam nopelnījuši izbaudīt nedaudz no Dolce Vita sajūtas. Un kur gan tādu Rīgā atrast labāk, kā dodoties uz Andrejsalu, kur saulainās dienās ir īsta bauda apsēsties krastmalā un vērot daudzās  jahtas un jahtiņas, prāmjus, Pārdaugavas panorāmu otrpus upei, nesteidzīgo rosību apkārt. Viens šīs jaukās apkaimes restorāniem, itāļu lauku krodziņu stilā iekārtotais  “Naples”, izceļas ar omulīgu vienkāršību  un gardiem, nesamākslotiem itāļu tradicionālajiem ēdieniem. Pusdienu komplekts (divi ēdieni un dzēriens) maksā 6 EUR, un arī, izvēloties kādu picu vai pastu no pamata ēdienkartes, tas lielu robu maciņā neradīs. Un, ja tas ir vasaras piektdienas vakars, tad īsti vietā šajā komplektā būs arī glāze viegla, atsvaidzinoša Spritz kokteiļa. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29335999sec.