Šogad grandiozajā "Rīgas ballē" dejā griezīsies 9. septembrī

2017. gada 9. septembrī Rīgas slavenā Melngalvju namā norisināsies "Rīgas balle 2017". Šīs grandiozs pasākums jau otro gadu pēc kārtas kļūs par spilgtu un krāšņu Latvijas un Rīgas kultūras dzīves notikumu, kas atgādinās par to visnotaļ tālo laikmetu ar slaveniem komponistiem, dāmu greznajiem tērpiem galantu kavalieru pavadījumā un, proti, balles dejām visa nakts garumā.

"Rīgas balle" rādīta klasiskās eiropiešu un tradicionālās latviešu kultūras vērtību atjaunošanai un saglabāšanai, kā arī Latvijas un Rīgas vārda popularizēšanai pasaulē. "Rīgas balles" formāts ir klasisko Vīnes baļļu tradīciju un Latvijas kultūras mantojuma saplūšana.

"Rīgas balles" koncerta programmā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta slavenākie dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, profesionālie balles deju dejotāji, kā arī seno Latviešu tautas instrumentu izpildītāji. Balles mūzikālo pavādījumu nodrošinās simfoniskais un džeza orķestri, kuri izpildīs Johana Štrausa, Pētera Čaikovska, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa un citus skaņdarbus, kā arī modernākās deju kompozīcijas.

Vakara gaitā viesi izbaudīs izsmalcinātas vakariņas no "36.līnija" restorāna ar īpaši izmeklētiem dzērieniem no "Noble Wine", apskatīs latviešu autoru darbus no "Park Hotel Ķemeri" mākslas kolekcijas, izbaudīs klasiskās balles atmosfēru, pavadot neaizmirstamo laiku skaistu un elegantu dāmu un kavalieru sabiedrībā. Nemainīga "Rīgas balles" tradīcija ir stingrs dreskods, kas rada īstās balles neatkārtojamo šarmu: vīriešiem - fraka, smokings vai tumšs svinīgs uzvalks ar pieskaņotu kaklasaiti-tauriņu, dāmām - gara vakarkleita.

"Rīgas balles" oficiālo daļu tradicionāli atklās debitanti – jauniešu pāri, kuri pārgāja speciālo atlasi lielākās Latvijas augstskolās. Debitanti izpildīs atklāšanas polonēzi un vīnes valsi, pēc kura visi viesi varēs piebiedroties un no sirds izdejoties brīnišķīgās, mūžīgās mūzikas pavadījumā.

"Rīgas ballei" ir arī labdarības mērķi. Balles gaitā notiks akcija, kurā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti talantīgu bērnu dažādās kultūras nozarēs atbalstam.

"Rīgas balle 2017" – ir elegances un skaistu tradīciju atdzimšanas svētki greznā Melngalvju nama interjeru atmosfērā, kuri katram viesim sagādās neaizmirstamas emocijas un skaistas atmiņas. Laipni lūgti uz mūsu Rīgas balli!" – aicina balles patronese Natālija Tumševica.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53570795sec.