Rīgas svētku 2017 programma

Lai palīdzētu orientēties Rīgas svētku plašajā programmā, apkopojām pāris interesantākos pasākumus, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Rīgā.

Pasākumi, kas norisināsies vairākas dienas

Bērnu pasaule. 18.–20. gs. Izstāde no modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva un Latvijas muzeju kolekcijām.

18. augustā 11.00 - 17.00, 19. augustā 11.00 - 17.00 un 20. augustā 11.00 - 17.00

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā no 3. augusta līdz 1. oktobrim apskatāma izstāde  "Bērnu pasaule. 18.–20. gs. Izstāde no modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva un Latvijas muzeju kolekcijām".

Rīgas svētku laikā no 18. līdz 20. augustam ieeja izstādē par īpaši ģimenēm draudzīgu cenu – 1,50 EUR, neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita (ģimenē ietilpst: vismaz 1 pieaugušais ar vismaz 1 bērnu vecumā līdz 18 gadiem). 

Skārņu ielā 10/20

Rīgas Svētki zoodārzā – Bruņrupuču pētnieka taka

18. un 19. augustā 10.00 - 18.00

Rīgas svētku laikā zooloģiskā dārza apmeklētāji varēs doties nesteidzīgā pastaigā un iepazīt bruņrupučus, pirms tam saņemot kasēs vai izdrukājot no zooloģiskā dārza mājas lapas izveidoto jauno ceļvedi "Bruņrupuču pētnieka taka". Pasākuma dienās 18., 19. un 20. augustā zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām ir atlaide 1,00 EUR (biļete pieaugušiem maksās 5,00 EUR; bērniem, studentiem un pensionāriem 3,00 EUR).

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza teritorijā

Koncertu cikls "Dziesmu tilti no sirds uz sirdi"

18. augustā 17.00 - 20.00, 19. un 20.augustā - 12.00 - 18.00

Deju un mūzikas priekšnesumi

Stacijas laukumā uz "Origo Summer Stage" skatuves

"Cie Carabosse". Uguns instalācijas

18. un 19. augustā 22.00 - 01.00

Francijas mākslinieku apvienība "Cie Carabosse" aicina piedzīvot divus neaizmirstamus vakarus Arkādijas parkā, kur ikdienā ierastā parka vide tiks pārvērsta dzīvās uguns un gaismas instalāciju parkā. 

Vizuāli krāšņi un emocionāli iedarbīgi uguns gaismas instalācijas "Cie Carabosse" izpildījumā papildina franču ielu mūziķu un performanču meistaru grupa, sniedzot apmeklētājiem iespēju ne vien skatīties, bet arī pašiem būt par daļu no improvizētas izrādes, kurā ir vieta gan poēzijai, gan brīvības tēmas apspēlei.  

"Katrs pats sev nosaka, kāds ceļš ejams. Nāciet un izdzīvojiet kopā ar mums spēcīgu māksliniecisku un cilvēcisku piedzīvojumu," aicina "Cie Carabosse" mākslinieki.

Arkādijas parkā

VĒSTURISKO BURINIEKU FESTIVĀLS "BALTIC SAIL RIGA 2017"

18. augustā 10.00 - 19.30, 19. augustā 10.00 - 00.00

un 20. augustā 10.00 - 17.30

Pilsētas jahtklubā" Ķīpsalā būs pieejami vairāki vēsturiskie burinieki bezmaksas apskatei, kā arī maksas izbraukumiem pa Daugavu. Festivāla programmā sestdien plkst. 17.30 Pilsētas jahtkluba akvatorijā plānota vēsturisko kuģu kauja, kuru varēs vērot ikviens interesents, bet pēc tās Daugavā notiks vēsturisko kuģu parāde. Interesentiem būs iespēja vērot Rīgas svētku uguņošanu, atrodoties uz kuģa klāja Daugavā, kā arī doties vienas stundas izbraukumā pa Daugavu ar kādu no vēsturiskajiem buriniekiem.

Daugavā, pie Vanšu tilta, Pilsētas jahtkluba akvatorijā

Latvijas meistaru gadatirgus "Gabaliņš Latvijas"

18. augustā 10.00 - 21.00, 19. augustā 10.00 - 21.00 un 20. augustā 10.00 - 19.00

Latvijas meistaru gadatirgū "Gabaliņš Lavijas" amatnieki, zemnieki, dizaineri un mājražotāji no visas Lavijas ar savu produkciju Rīgas pilsētas svētku laikā priecēs ikvienu apmeklētāju. Gadatirgus laikā apmeklētājiem būs pieejamas arī dažādas aktivitātes, skatīt un novērtēt Latvijas meistaru radošo izdomu, kas izpaužas viņu piedāvātajos darinājumos. Esplanādē ikkatrs varēs iegādāties koka izstrādājumus, apģērbus lieliem un maziem, adījumus, cepures, rotaslietas, māla, stikla un ādas izstrādājumus, baudīt dažādus saldumus, iegādāties tēju un garšvielas, medu, vīnu. 

Esplanādē

18. augusts

Strazdumuižas ciemata svētki 2017

18. augustā 11.00 - 22.00

Pasākuma apmeklētājiem tiks klāts garš tējas galds, kur zāļu tēju zintniece iepazīstinās ar zālīšu labo ietekmi uz cilvēka veselību, blakus tējnīcai pasākuma apmeklētājus priecēs miniatūra lauku saimniecība ar trušiem, kazām, aitām un pīlēm. Notiks radošās darbnīcas bērniem ar vecākiem, sportiskas aktivitātes, kas būs pielāgotas cilvēkiem ar redzes traucējumiem – šahs, galda teniss un zābaka mešana. Bērnus priecēs lielformāta dārza spēles – cirks, domino un piepūšamās atrakcijas. 

Īpašs notikums svētku ietvaros būs komponista Mārtiņa Brauna un neredzīgo kora "Jolanta" kopkoncerts Juglas ezera krastā. Svētku dienā Strazdumuižā viesosies arī Saulkrastu amatierteātris ar izrādi "Sorento stāsti", bet vakara noslēgumā visiem būs iespēja izkustināt kājas deju ritmos, ko nodrošinās Žoržs Siksna un instrumentālā grupa.

Strazdumuižas parkā, Braila ielā 5

Vakars ar zvaigžņu vērošanu Zunda dārzā

18. augustā 19.00 - 02.00

Dārzs vērsies vaļā ar vakara pikniku no plkst. 19.00, bet no deviņiem vakarā līdz pus vienpadsmitiem Anna ar kolēģiem no astronomijas popularizēšanas un sabiedrības izglītošanas astronomijā kolektīva "StarSpace" vadīs lekciju par astronomiju, skaidros parādības, ko iespējams ieraudzīt naksnīgajās debesīs gan ar neapbruņotu aci, gan dažādiem palīglīdzekļiem.

Pēc lekcijas, jautājumu un atbilžu brīža, līdz pat diviem naktī mūzikas un draudzīgā "StarSpace" kolektīva vadībā pasākuma apmeklētāji, izmantojot binokļus un teleskopus, varēs lūkoties zvaigžņotajās debesīs un izzināt kosmosa noslēpumainās dzīles.

Zunda dārzā, Durbes ielā 2

Rīgas svētku ieskaņas koncerts "Sapnis vasaras naktī"

18. augustā 20.00 - 22.00

Koncertā "Sapnis vasaras naktī" klausītājiem tiek piedāvāta programma ar 19. gadsimta pirmajā pusē sacerētu mūziku – Johana Štrausa kompozīcijām un romantisku opermūziku, kas bija populāra Rīgā laikā, kad Vērmanes dārzs tika atvērts rīdziniekiem

Kopā ar orķestri "Rīga" un diriģentu Valdi Butānu koncertā piedalīsies solisti-vokālisti Dināra Rudāne, Inga Šļubovska-Kancēviča, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis

Vērmanes dārza estrādē

19. augusts

Vingrošana ģimenēm ar bērniem "Rīga mostas svētkiem"

19. augustā 08.30 - 09.30

Ikdienā projekta "Sporto Rīga" bezmaksas treniņos rīdzinieki laimīgi vingro kopā ar bērniem, draugiem un kaimiņiem. Svētku rītā tiek piedāvāts īpašs pasākums – vingrošana kopā visām paaudzēm! Veselu stundu treneri rādīs īpašus vingrojumus, kurus var veikt ikviens ģimenes loceklis, – katrs pēc spējām un varēšanas! Piedalīties aicinātas arī ģimenes ar mazuļiem (par viņiem īpaši parūpēsies "MomyFit" treneres Vero Kima un Ramona Simona Mežgaile). Īpaši jutīsimies pagodināti, ja vingrošanā piedalīsies seniori. Viņi  pavisam droši ir tie, kas mostas Rīgas svētkiem paši pirmie! 

Atsevišķs treniņš plkst. 8.40 paredzēts skrējienam pa Lucavsalu. Nodarbības gan sievietēm, gan vīriešiem.

Lucavsalas atpūtas parkā

Starptautiskās Baltijas ielu cīņas motocikliem "Rīgas kauss 2017"

19. augustā 09.00 - 16.00

2017. gada 19. augustā jau ceturto gadu pēc kārtas Eksporta ielā, posmā starp Muitas ielu un Miķeļa ielu, Rīgas svētku laikā tradicionāli tiks noskaidrots ātrākais Baltijas motobraucējs dragreisa disciplīnā. 

Par starptautisko Rīgas kausu cīnīsies un uz fināla līnijas stāsies labākie, lai pierādītu kurš būs spēcīgākais. Iepriekšējās sezonas parādīja, ka ne vienmēr "sports" nozīmē uzvaru!

Eksporta ielā, posmā starp Muitas un Miķeļa ielu

Latgales diena Rīgā

19. augustā 10.00 - 19.00

Latgales dienā Rīgā jau tradicionāli jūs gaida Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, jautru mūziku un dejām. 

Latgales tirgū Rīgas svētku apmeklētāji varēs iegādāt labumus no Latgales ciemiem – smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, izšuvumus, zupu no lielā saimes katla un papildus tam visam baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē! 

Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs, gan kalēja kalšanu kalvē. Tirgus atraktivitāti ik pa laikam spilgtinās, latgaļu sarunvalodas, tautas deju un mūzikas klātbūtne. Vienlaikus Rīgas svētku apmeklētāji tiks aicināti iepazīties ar tūrisma iespējām Latgalē. 

Jēkaba laukumā

Doms bērniem 2017

19. augustā 11.00 - 16.00

Svētku dienā Rīgas Doma baznīca atvērs durvis mazajiem apmeklētājiem, lai bērni kopā ar vecākiem aktīvā un radošā veidā iepazītos ar Rīgas Domu – kultūras, vēstures un kristīgo vērtību nesēju. Dažāda vecuma bērni tiks aicināti caur mūziku, mākslu un spēli gūt pozitīvās vērtībās balstītu pieredzi. Prasmīgu meistaru vadībā bērni gleznos, veidos vitrāžas un māla ciļņus, mācīsies senatnes gudrības, kā pareizi "siet" ķieģeļus, izmēģinās dažādus mūzikas instrumentus, radīs tērpus un rotas,

Rīgas Domā un Doma dārzā

Kanāla regate 2017 – Rīgas brīvostas kauss

19. augustā 12.00 - 18.00

Pilsētas svētku kulminācijas laikā notiks jau tradīcijām apvītais pasākums – karnevāliskā sacensība ar ūdens velosipēdiem. Šī būs jau septiņpadsmitā "Kanāla regate" un tās dalībnieki, kā ierasts, būs 30 Latvijā populāru uzņēmumu, organizāciju un mediju komandas

Rīgas kanālā un tā abos krastos, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkai

Rīgas svētku restorāns

19. augustā 12.00 - 20.00

Sadarbojoties Rīgas labākajiem restorāniem, jau ceturto gadu Rīgas svētku laikā Spīķeru laukumā durvis ver "Rīgas svētku restorāns". Līdzīgi kā pērn arī šogad tā vadmotīvs būs "Ar dabu šķīvī", kas iezīmēs Rīgas-Gaujas reģiona iegūto "Eiropas gastronomijas reģiona 2017" titulu. 

Spīķeru Centrālajā laukumā

Ielu mūzikas diena

19. augustā 12.00 - 21.00

Rīgas svētku laikā jau septīto gadu pēc kārtas Rīga uz vienu dienu pārvēršas par ielu mūzikas citadeli. Ielu mūzikas dienā piedalīties tiek aicināti visi – mūziķi un dejotāji, profesionāļi un amatieri, pieredzes bagāti un tie, kas mūziku vēl tikai mācās. Precīzas muzikantu spēlēšanas vietas var atrast www.ielumuzika.lv

Vecrīgā (pie Zviedru vārtiem, Smilšu ielā, Vaļņu ielā, Kaļķu ielā, Rīdzenes ielā, Audēju ielā, Skārņu ielā) un Bastejkalnā

Aviācijas salidojums "Riga Fly-in 2017"

19. augustā 12.00 - 19.00

Pasākuma laikā lidlauks "Spilve" būs atvērts publikai, tajā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs apskatīt ielidojušos gaisa kuģus, iepazīties ar tehniku un pilotiem, kā arī vērot lidojumu paraugdemonstrējumus debesīs. Paraugdemonstrējumus veiks gan pašmāju labākie piloti, tai skaitā ar Latvijā būvētām lidmašīnām, gan Lietuvas sportisti, kas ir vieni no pasaules augstākās pilotāžas elites meistariem. Svētkos piedalīsies arī pilotāžas grupa "Baltic Bees", varēs vērot gaisa balonu, izpletņlēcēju, lidmodeļu un pūķu laišanas paraugdemonstrējumus.

Lidlaukā "Spilve", Daugavgrīvas ielā 140

Viduslaiku Rīga Reformācijas laukumā

19. augustā 12.00 - 20.00 un 20.augustā 12.00 – 18.00

Reformācijas laukumā tiks attēlota rīdzinieku sadzīve un raksturīgākās aktivitātes, kādas tās bija viduslaikos. Kā neatņemama viduslaiku atmosfēras sastāvdaļa būs viduslaiku tirgus, bruņinieku cīņas, folkloras kopu uzstāšanās un iespēja noskatīties izglītojoši izklaidējošu stāstu par rīdzinieku dzīvi viduslaikos. Svētku programmā neiztrūkstoši atrakcijas un izklaides pasākumi gan bērniem, gan ģimenēm.

Reformācijas laukumā un Rīgas Sv. Pētera baznīcai pieguļošā teritorijā

Daugavmalas parka stāsti. SVĒTKU UGUŅOŠANA

19. augustā 13.00 - 23.00

Vakara kulminācijā lielkoncertā "Daugavmalas parka balle" diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies briedums un "zaļā" jaunība – populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti – Ance Krauze, Normunds Rutulis, Viktors Lapčenoks, latviešu hip-hopa izpildītājs Edavārdi, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas svētku orķestris un grupa "The Sound Poets". Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu.

11. novembra krastmalā

Piena svētki 2017

19. augustā 16.00 - 23.00 un 20. augustā 11.00 – 23.00

Divu dienu garumā uz trim dažādām skatuvēm festivāla teritorijā apmeklētājiem būs iespēja baudīt populārās un klasiskās mūzikas koncertus, cirka un teātra izrādes, kā arī apmeklēt izklaidējošas un izglītojošas darbnīcas. Festivāla muzikālo programmu veidojis grupas "Mumiy Troll" līderis Iļja Lagutenko un ansambļu "Instrumenti" un "Dora" dalībnieks Jānis Šipkēvics (skatuves vārdā Shipsea). 

K. K. fon Stricka villā Aristīda Briāna ielā 9 un pieguļošajā teritorijā

Lielais xRace Rīgas piedzīvojums 2017

19. augustā 21.00 līdz 20.augusta 7.00

"Lielais xRace Rīgas piedzīvojums 2017" ir aizraujošas pilsētas orientēšanās sacensības, kas šogad notiks jau astoto gadu! xRace sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, kā arī citi aizraujoši uzdevumi. Atkarībā no izvēlētās distances, šīs sacensības ir izaicinājums kā profesionāliem sportistiem, tā arī iesācējiem – ģimenēm un draugiem, kam patīk aktīvi pavadīt laiku. Dalība sacensībās notiek komandās pa trim dalībniekiem. 

Lucavsalas atpūtas parkā

20. augusts

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs"

20. augustā 00.00 - 15.00

Diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs" ir Ginesa rekorda vērtas sacensības basketbola spēlē, kuras laikā savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāju komandas. Šogad šis turnīrs notiks jau astoto reizi un rezultāts pēc septiņiem gadiem ir 4:3 par labu Daugavas kreisā krasta iedzīvotājiem.

Laukumā pie Rīgas Kongresu nama

Zaļās Rīgas zaļie stāsti

20. augustā 13.00 - 18.00

11. novembra krastmalas otrās dienas programmu atklās Rīgas māmiņas un tēti ar saviem mazuļiem, kuriem parki ir galvenā pastaigu vieta. Ratiņu parādes dalībnieki dosies gājienā cauri Daugavmalas parka alejai līdz lielajai skatuvei. Mazos bērnus, kā katru gadu, iepriecinās "Lielo leļļu un talismanu svētki", tiks atklāts Latvijas festivāls pagalma "klasīšu" spēlē un notiks lielā burbuļu ballīte. Paralēli ģimeņu aktivitātēm visas dienas garumā tiks stāstīti Rīgas parku un dārzu stāsti: 117 parki 117 stāstos, kā arī būs iespēja līdzdarboties aktīvā tūrisma centra "Eži" sagatavotajās atrakcijās.

11. novembra krastmalā

Grāmatu iela

20. augustā 12.00 - 18.00

Grāmatu ielā piedalīsies ap 30 izdevēju ar plašu grāmatu klāstu. Pasākumu teltī svētku apmeklētājiem notiks tikšanās ar grāmatu autoriem, radošas darbnīcas bērniem, konkursi, viktorīnas, kā arī jaunu grāmatu atvēršana. Rīgas Centrālā bibliotēka gādās par grāmatu maiņas telti.

Vērmanes dārzā

Vīnes burvīgās noskaņas Pārdaugavā

20. augustā 14.00 - 18.30

Dzirdēt skaistākās Vīnes operetes, izdejot Vīnes valsi, nobaudīt Vīnes kafiju… Ja esat romantiski noskaņots, tad 20. augustā aicinām uz Dzegužkalnu, kur jau no plkst. 14.00 Latvijas Operetes fonds piedāvās koncertprogrammu "Nāc ieklausies, draugs, kā Vīnē dzied!".

Dzegužkalna parkā

(!) Šajā apkopojumā ievietojām tikai MŪSUPRĀT interesantākos pasākumus, kas norisināsies Rīgas Svētku laikā!
PILNA SVĒTKU PROGRAMMA PIEEJAMA TE: http://www.rigassvetki.lv/events/lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11205411sec.