Sagaidot simtgadi, Rīgā būs skatāma laikmetīga multimediāla izrāde «Gaismas raksti»

Uzsākta biļešu tirdzniecība uz Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas multimediālo izrādi “Gaismas raksti”, kas notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 18., 19., 20. un 21. janvārī. Izrāde būs laikmetīgs stāsts par mūsu valsti, kuru mūzikā, dejā un gaismu spēlēs izstāstīs Latvijas Radio koris, Jānis Šipkēvics (balss, sintezatori, elektronika); Miķelis Putniņš (ģitāra, elektronika); Asnate Rancāne (vijole); Guntars Prānis (ratalira); Ieva Nīmane (pūšaminstrumenti); Anda Eglīte (kokle); kā arī aktieri un dejotāji. Projekta idejas autors un izrādes muzikālais vadītājs – diriģents Kaspars Putniņš, organizatori - VSIA “Latvijas Koncerti” sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju.

Multimediālā izrāde “Gaismas raksti” būs laikmetīgs stāsts par to, kur savu spēku smelties mūsdienīgam latvietim un par mūsu valsti, kuru radām mēs paši. “Cilvēki ir gaismas raksti, kurus veido daba. Mēs vēlētos, lai šie raksti būtu skaidri, daudzveidīgi un spilgti. Galvenā loma ir atvēlēta Latvijas dabai un tam, kā cilvēki to uztver un sadzīvo ar to”, stāsta izrādes režisors Viesturs Meikšāns.

Mūziku izrādei komponējuši Jānis Šipkēvics un Mārtiņš Viļums. Tekstus rakstījis Ilmārs Šlāpins. Scenogrāfiju veido Voldemārs Johansons, kurš Latvijas Nacionālās biblotēkas pirmo stāvu paredzējis noformēt ar kinētiski pārvietojamiem objektiem dažādos telpas punktos. Audiovizuālā instalācija radīs meditatīvu atmosfēru. Vides veidošanā tiks izmantoti arī gaismas stari, attēlu projekcijas un aktieru kustība.

Skatītāji izrādes laikā varēs brīvi izvēlēties individuālu skatupunktu –  publika pārvietosies telpā, neizmantojot sēdvietas. Savukārt personām ar īpašām vajadzībām sēdvietas tiks nodrošinātas.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38919806sec.