Atklāj jaunu tūrisma galamērķi – «Rīgas alus kvartālu»

Lai iepazīstinātu alus cienītājus no visas pasaules ar Latvijas alus daudzveidīgo piedāvājumu, šodien, 8. februārī, atklāts jauns tūrisma galamērķis – “Rīgas alus kvartāls”. Tajā pieejamas vismaz 100 Latvijā un Baltijā brūvēta craft alus šķirnes, ko ikviens interesents varēs nobaudīt ekskursijās stāstnieka pavadībā vai individuāli, plānojot savu maršrutu.

Aigars Ruņģis, “Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks un alus kvartāla iniciators: “Latvija ir zeme, kur alus tiek turēts augstā godā, un nepārtraukti tiek rastas jaunas, tikai šim reģionam raksturīgas garšas. Pirms 100 gadiem Rīga bija Ziemeļeiropas alus darīšanas citadele, bet šodien pie mums ar īpašu sparu uzplaukušas craft alus darītavas. Pēdējo piecu gadu laikā Eiropā mazo alus darītavu skaits pieaudzis par 73%, savukārt Latvijā pēdējo divu gadu laikā sevi pieteikušas 12 jaunas mazās darītavas, un mūsu tirgū craft alus īpatsvars sasniedz jau 24%.”

Lai iepazīstinātu alus cienītājus no Latvijas un visas pasaules ar brūžu daudzveidīgo piedāvājumu, vairāki Latvijas mazie alus darītāji un krodzinieki ir apvienojušies "Rīgas alus kvartālā". Vietā, kur pirms simts gadiem darbojās trīs lielas un slavenas alus darītavas – Bier- und Porterbrauerei und Malzfabrik C. Stritzky, C. L. Kymmel un Bierbrauerei Gust. Kuntzendorff – Latvijā un Baltijā darīto craft alus šķirnes piedāvā deviņi krogi, katrs ar savu raksturu un daļa pat ar savu brūzi. Tie ir “Valmiermuižas alus” darītavas vēstniecība, alus brūži “Labietis”, “Alķīmiķis” un “Ziemeļu Enkurs”, kā arī draugi, tuvējie krogi “Vest”, “Walters & Grapa”, “Taka”, “Zobens un Lemess” un “Autentika”.

“Svinot Latvijas simtgadi, Rīgas alus kvartāls piedāvā iepazīt īstās Latvijas alus garšas un izbaudīt alus meistaru izlolotās alus šķirnes īpašā gaisotnē, ko novērtēs īsti alus cienītāji. Tas ir jauns koncepts tūrisma un Latvijas alus eksporta veicināšanai uz citām valstīm Baltijas jūras reģionā un tālāk. Mūsu mērķis ir padarīt Rīgu par Ziemeļeiropas craft alus galvaspilsētu,” stāsta Aigars Ruņģis.

Vita Jermoloviča, “Live Rīga” valdes priekšsēdētāja: “Rīga aizvien spēcīgāk iezīmē sevi ārvalstu tūristu iecienītāko Ziemeļvalstu galamērķu kartē. Un jau vairākus gadus par Rīgu stāstām kā nozīmīgu galamērķi kvalitatīva ēdiena cienītājiem. Mēs vēsturiski esam bijuši arī alus lielpilsēta, un iniciatīva to atjaunot ir augsti vērtējama. Jaunatklātais "Rīgas alus kvartāls" ar tā unikālo novietojumu, piedāvājumu un gaisotni padarīs Rīgu par iekārojamu tūrisma galamērķi visiem, kuri sevi uzskata par alus baudītājiem.”

Alus kvartāla dibinātāji parakstījuši tā manifestu, apņemoties veicināt alus baudīšanas kultūru Latvijā, godāt īstu meistarību, sekmēt Latvijā darītā alus ražošanas attīstību un kvalitāti, rosināt atklātību, godīgi brūvējot alu un uzrādot visas tā sastāvdaļas, iepazīstināt Rīgas pilsētas viesus ar Latvijas alus savdabību un cildinot nest Latvijas garšas pasaulē, kā arī atbalstīt mazo alus darītāju un kroģētāju sadarbību un amata brālību. Ar pilnu manifesta tekstu iespējams iepazīties interneta vietnē beerdistrict.lv, kur atrodama arī informācija par “Rīgas alus kvartāla” atklāšanas notikumiem katrā no tā punktiem.

Alus kvartālā notiek gan organizētas ekskursijas stāstnieku pavadībā, gan arī ikviens interesents var izveidot savu maršrutu, pa kuru dodoties izzināt craft alus daudzveidību. Plašāka informācija par "Rīgas alus kvartālu" un par pieteikšanos ekskursijām latviešu, angļu un krievu valodā pieejama interneta vietnē un Facebook lapā. Ekskursijas pēc iepriekšējas pieteikšanās notiks otrdienās un trešdienās no plkst. 18.00.

Par godu alus kvartāla atklāšanai “Valmiermuižas alus” darītavā ir izbrūvēts jaunums – “Rīgas alus kvartāla porteris”, kas ierobežotā daudzumā būs pieejams tikai “Valmiermuižas alus Vēstniecībā” Rīgā un alus kvartāla krogos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13333201sec.