Aicina iedegt Saulgriežu ugunis Rīgas kalnos

Vasaras saulgriežu laikā Austras biedrība aicina uz ielīgošanas pasākumiem Rīgas kalnos: “Lai nāk gaisma un lai top spēks! No 18. līdz 22. jūnijam degsim saulgriežu ugunis Dzegužkalnā, Torņakalnā, Grīziņkalnā, Āgenskalnā un Čiekurkalnā!”

Austras biedrība ik gadu rīko ielīgošanas pasākumus, lai kopā ar folkloras draugiem un pētniekiem ielūkotos saulgriežu svinēšanas tradīcijās, popularizētu tās sabiedrībā un ģimenēs, - lai uzturētu tradīciju un nodotu to no paaudzes paaudzē. “Līgosim kopā – dziedāsim, mācīsimies līgotnes, iesim rotaļās un lēksim jautrus dančus! Sajutīsim latviešu kultūras saknes un iegriezīsim saules spēku sevī! Gatavosimies Jāņiem, ielīgojot dižākos Rīgas kalnus, lai pēc tam katram būtu latvisks Jāņu vakars arī savā ģimenes lokā!” aicina pasākumu rīkotāja Signe Sniedze.

Līgo svētku nedēļa Rīgā skan bagātīgi – katru vakaru kādā no Rīgas kalniem būs iespēja latviešu tradīciju lietpratēju vadībā apgūt saulgriežu dziesmas, rotaļas un rituālus:

Pirmdien, 18. jūnijā, pulksten 18.00 ikviens aicināts pulcēties Dzegužkalna parkā, kur ielīgošanu un lustīgu iedancošanu vadīs Ilga Reizniece, Ieva Bērziņa, Valdis Putniņš, Rīgas Danču klubs un folkloras kopa “Zvīgzna”.

Otrdien, 19. jūnijā, pulksten 19.00 līgotnes skanēs Torņakalnā – Jāņa Akuratere un Ojāra Vācieša muzeju dārzos, kur ielīgošanu vadīs kolorītais folkloras un tautas tradīciju zinātāju pāris – Iveta un Vidvuds Medeņi.

Trešdien, 20. jūnijā, pulksten 19.00 lieli un mazi līgotāji aicināti Grīziņkalna parka virsotnē, kur ar Jāņu tradīcijām iepazīstinās Ieva Bērziņa, folkloras kopas “Krulla”, “Ciguzis”, “Zvīgzna” un Rīgas Danču kluba dejotāji.

Ceturtdien, 21. jūnijā, pulksten 19.00 Ilmāra Pumpura vadībā notiks Āgenskalna ielīgošana Eduarda Smiļģa muzeja dārzā kopā ar kapelu “Hāgenskalna muzikanti” un folkloras kopu “Dandari”.

Nedēļas noslēgumā, piektdien, 22. jūnijā, pulksten 19.00 skanēs arī Čiekurkalns, kur Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas krustojumā ielīgošanu vadīs Jānis Feldmanis un kapela “Teikas muzikanti”.

Ielīgošanas pasākumus rīko Austras biedrība ar Rīgas domes atbalstu un sadarbībā ar Eduarda Smiļģa teātra muzeju, Jāņa Akuratera muzeju, Ojāra Vācieša memoriālo muzeju un “Čiekurkalna attīstības biedrību”.

Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2049818sec.