Festivālā «Eiropas Ziemassvētki» uzstāsies jaunā Anglijas džeza superzvaigzne

Festivālā "Eiropas Ziemassvētki" 2018. gada 26. decembrī Rīgas Kongresu namā kopā ar Latvijas Radio bigbendu uz skatuves kāps britu dziedātājs un džeza pianists, kuru Lielbritānijas mediji dēvē par "jauno Anglijas džeza superzvaigzni", Entonijs Strongs. Koncertā skanēs Entonija Stronga aranžijas džeza standartiem un popmūzikas klasikai, kā arī aranžējumi, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas Radio bigbendu.

"Patiesi lieliska mūzika," par Stronga atskaņojumiem saka amerikāņu blūza karalis B.B. Kings. Entonija Stronga debijas albums Stepping Out sasniedza pirmo vietu radiostacijās BBC Radio 2, BBC Radio London un Jazz FM, kā arī ASV iTunes džeza topā.

Entonijs Strongs ir koncertējis 26 valstīs, uzstājoties prestižākajos mūzikas festivālos un koncertzālēs - Belem Cultural Center Lisabonā, Is Sanat Concert Hall Istambulā, leģendārajā franču festivālā Jazz in Marciac, The Marina Bay Sands Singapūrā, Litchfield Festival ASV u.c. Viņa koncertturneja Eiropā rezultējās ar vairākiem pilnībā izpārdotiem koncertiem leģendārajā Duc Des Lombards klubā Parīzē.

Skolojies gan akadēmiskajā mūzikā, gan kā džeza pianists, Entonijs Strongs studējis trīs Anglijas vadošajās mūzikas skolās – Whitgift School, The Purcell School of Music, kā arī prestižajā Guildhall School of Music. Kopš 2013. gada dziedātājs un pianists strādā ikoniskās franču ierakstu kompānijas Naïve paspārnē.

Latvijas Radio bigbends ir neatņemama Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļa. Katra uzstāšanās ir kā īpaša enerģijas apmaiņa starp mūziķiem un klausītāju. Šogad Latvijas Radio bigbends ar izpārdotiem koncertiem un stāvovācijām tika uzņemts prestižākajās ASV koncertzālēs - Džona F. Kenedija skatuves mākslas centrā Vašingtonā un Linkolna centrā Ņujorkā.

Koncerts notiks arī 27. decembrī Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē pl. 18.00; 28. decembrī Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" un 29. decembrī Rezeknē, Latgales vēstniecībā GORS.

Festivālu "Eiropas Ziemassvētki" atbalsta Rīgas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91095901sec.