Atklāj ziedu valodas noslēpumus muzejā «Rīgas jūgendstila centrs»!

No 2020. gada 8. līdz 16. februārim muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina uz Mīlētāju nedēļas ekskursijām, kuru vadošā tēma būs ziedu valoda.  

Mīlētāju nedēļas ekskursiju laikā apgūs daudzveidīgās ziedu nozīmes un mācīsies skaidrot to kombinācijas. Slēpti vēstījumi varēja būt ietverti ne vien ziedu kompozīcijās, bet arī sadzīves priekšmetos vai dekoratīvos nieciņos, ko pasniedza kā dāvanas. Apgūstot ziedu valodas pamatus, jūgendstila laika interjers pārtop noslēpumainā dārzā, kas ne tikai priecē acis ar savu krāšņumu, bet arī čukst vēstījumus tiem, kuri prot klausīties. Muzeja interjeru rotās romantiski rozā tējas galdiņi, sadzīves priekšmeti ar ziedu dekoru un īpašas kompozīcijas, kas ļaus vingrināties ziedu valodas tulkošanā.

Muzeja gidu pavadībā dosimies atpakaļ laikā, kad mīlētāju lūpas slēdza ne vien personiska kautrība, bet arī vispārpieņemti pieklājīgas uzvedības standarti. Romantisku jūtu pilnas sirdis meklēja citus izteiksmes veidus, kas to ilgas un nodomus padarītu slēptus ziņkārīgo acīm, bet skaidrus izredzētajiem. Tā radās vairākas īpašas valodas, kas ļāva nodot un saņemt kodētus romantiskus ziņojumus – vēdekļu, pastmarku un cimdu, bet vispopulārākā bija ziedu valoda.

Ekskursijas latviešu valodā 8. un 9. februārī plkst. 15.00, 14. februārī plkst. 14.00 un plkst. 16.30, kā arī 15. un 16. februārī plkst. 15.00. Lūdzam dalību ekskursijās pieteikt iepriekš pa tālr. 67181465 vai e-pastu: [email protected].  Dalība ekskursijās ar derīgu muzeja ieejas biļeti.

Uz ekskursiju 14. februārī plkst. 14.00 īpaši tiek gaidīti seniori, kam būs iespēja apmeklēt ekskursiju divatā par vienas biļetes cenu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52924991sec.